'Xbox 720 mag geen tweedehands games afspelen'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 februari 2012 11:52

Apps & Software

James Durall, design director van Saints Row, hoopt dat de opvolger van de Xbox 360 geen tweedehandsgames kan afspelen. "Microsoft moet games gewoon aan één Xbox Live-account koppelen."

Durall zegt in zijn blogpost op #AltDevBlogADay dat gamers zich niet beseffen dat game-ontwikkelaars amper geld verdienen wanneer een game in de winkel wordt gekocht. Om hier verandering in te brengen meent de design director dat de Xbox 720 het concept van downloadbare content moet overnemen.

"Microsoft heeft het systeem al klaarliggen", zegt Durall. "Ze hoeven straks alleen nog maar het bekende concept van het koppelen van downloadbare content aan een Xbox Live-account over te nemen voor volledige games."

Koppelen aan console

"Het beste zou zijn wanneer een game aan één specifieke spelconsole wordt gekoppeld. Dan kan iedereen binnen een gezin spelen, ook wanneer het hoofdaccount niet is aangemeld." Omdat het uitlenen van games op deze manier praktisch onmogelijk wordt, meent Durall dat Microsoft een eigen dienst in het leven moet roepen.

"Ze zouden een eigen verhuurdienst kunnen opzetten. Dit door bij iedere game een code te leveren die een game gedurende enkele dagen kan activeren op een andere Xbox. Dit wel tegen een kleine vergoeding natuurlijk." Op deze manier denkt de designer van Vollition Games dat de handel in tweedehandsgames eindelijk een halt kan worden toegezegd.

0 Reactie(s) op: 'Xbox 720 mag geen tweedehands games afspelen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.