10 apps voor een gezond 2018

Door: Martin Gijzemijter | 08 februari 2018 16:11

beste fitnesstrackers
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Aan het eind van het jaar denken we doorgaans allemaal hetzelfde: volgend jaar moet ik écht iets gezonder gaan leven. Makkelijk gezegd, iets lastiger gedaan. Gelukkig zijn er heel veel apps die je kunnen helpen een gezonder bestaan te bouwen én houden. Hier tien apps voor Android en/of iOS waarmee jij een gezond 2018 tegemoet gaat.

1 Weight Watchers (iOS en Android)

Er zijn ontelbaar veel apps die je helpen met afvallen, maar Weight Watchers vinden we (uit ervaring) nog steeds één van de beste. De belangrijkste reden is dat deze app (met de dienst, daar betaal je 15,95 euro per maand voor) korte metten maakt met je angst voor eten. Als je genoeg punten hebt, mag je eten wat je wilt zonder schuldgevoel. Zo leer je om bewuste keuzes te maken in plaats van jezelf uit te hongeren. Handig: je kunt streepjescodes in de supermarkt scannen en ziet direct voor hoeveel punten iets telt.

2 Calorieën tellen (iOS en Android)

Het tellen van calorieën is natuurlijk ook een goede manier om op je gewicht te letten – al moet je er daarbij wel voor waken dat je jezelf niet onnodig op rantsoen zet. De app CalorieTeller van FatSecret helpt je met weinig inspanning alles invoeren wat je eet. Je kunt ook invoeren hoeveel beweging je hebt gehad, zodat je weet of je misschien nog iets extra’s mag. Er is een grote database met producten, maar het is ook heel eenvoudig om zelf iets toe te voegen.

Door calorieën te tellen kun je ook een gezond gewicht bereiken en behouden.

3 De juiste hoeveelheid (iOS en Android)

Gezond eten is niet makkelijk, vooral niet omdat eten grotendeels bestaat uit plannen. De gratis app Slim Koken van het Voedingscentrum helpt je bij het koken op maat. Zo zorg je ervoor dat je niet een kilo gehakt opeet omdat je dat toevallig hebt gekocht. Met behulp van deze app kun je slim inkopen en slim koken, waardoor je niet alleen gezonder eet, maar ook nog eens geld overhoudt omdat je je ingrediënten efficiënter gebruikt.

4 Zeven minuten per dag (iOS en Android)

Je gezondheid gaat natuurlijk verder dan alleen gezond eten. Je moet ervoor zorgen dat je ook voldoende beweegt, maar juist dáár zijn we vaak te druk voor. Dan kun je wel een app als Runtastic installeren, maar hardlopen kost veel tijd én discipline. Dat is misschien wat heftig om mee te beginnen. We vinden de gratis app 7 Minute Workout van Wahoo Fitness daarom zo fijn: eenvoudige oefeningen, zeven minuten per dag, mét een fijne stemcoach. Je hebt eigenlijk geen excuus om over te slaan.

Geen tijd om te sporten? Met deze app heb je eigenlijk geen excuus.

5 Water drinken (iOS en Android)

We drinken met z’n allen veel te weinig water en dat is niet gezond. Er zijn veel apps die je op speelse wijze vertellen dat je water moet drinken, maar stiekem is het natuurlijk geen spelletje. De gratis app Mijn Waterbalans (ook voor Android) behandelt je als een volwassene: hij vertelt je hoeveel water je nodig hebt en waarom. Daarnaast wordt in beeld gebracht hoe ‘uitgedroogd’ je bent, zodat je beter inzicht krijgt in waarom je water drinkt. Uiteraard wel met timer die je er regelmatig aan herinnert.

0 Reactie(s) op: 10 apps voor een gezond 2018

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.