10 apps voor meer productiviteit

Door: Martin Gijzemijter | 20 december 2016 11:43

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

De tijd dat je een pc of Mac nodig had om productief te kunnen zijn ligt ver achter ons. Voor vrijwel elke handeling is er wel een programma beschikbaar voor je smartphone, tablet en vooruit, ook je pc of Mac. Maar wat als je niet wilt kiezen voor één van die platformen en graag je productiviteitstools op ál je apparaten wilt kunnen draaien? Dan moet je dus op zoek naar crossplatform-apps. Althans, dat zoeken hebben wij al voor je gedaan.

Tip 01: Office

Hadden we dit artikel een jaar of drie geleden geschreven, dan hadden we absoluut OpenOffice.org of Google Docs aangeraden met betrekking tot apps voor het maken van presentaties, rekenbladen en bijvoorbeeld tekstdocumenten. Feit is echter dat Office het meest krachtige pakket is dat op dit gebied beschikbaar is en de absolute voorkeur heeft op de pc. Het softwarepakket wordt nu echter ook volledig ondersteund in macOS, iOS én Android, en dat, gecombineerd met de opslag in OneDrive, betekent dat je niet alleen altijd toegang hebt tot dezelfde software, maar ook nog eens tot je online opgeslagen bestanden. Wel raden we een hoesje met een toetsenbord aan, want lekker typen op een virtueel toetsenbord is nog steeds niet mogelijk.

Tip 02: Canva

We zouden hier natuurlijk een programma als Photoshop kunnen noemen, dat inderdaad tegenwoordig volledig crossplatform is en nog altijd het beste programma voor fotobewerking. Echter, voor de Adobe Suite betaal je enkele tientallen euro’s per maand, en dat is alleen boeiend als je er je geld mee kunt verdienen. Canva is lang niet zo uitgebreid als Photoshop, maar stelt je wel in staat om fraaie plaatjes te maken voor op Facebook, Twitter, om uit te printen of gewoon voor de lol. Je kunt inloggen via je Facebook-account en de plaatjes worden op Canva zelf opgeslagen. De dienst is gratis, maar als je afbeeldingen van hen wilt gebruiken, kan dat geld kosten.

Tip 02 Canva is geen Photoshop, maar het kan meer dan genoeg.

Tip 03: Expensify

Productiviteit draait natuurlijk niet alleen maar om het produceren van documenten, ook je financiën en budget vallen daaronder. Of dat nu is voor je werkgever, je eigen bedrijf of gewoon voor je eigen overzicht, hoe minder tijd je administratie kost, hoe beter. Expensify helpt je daarbij. Het is niet zomaar een app waarmee je je uitgaven kunt bijhouden door ze in te voeren, je kunt ook foto’s nemen van je bonnetjes, waarna de belangrijkste gegevens uit de bonnetjes wordt geëxtrapoleerd en een foto van het bonnetje wordt opgeslagen (die je dus later weer kunt gebruiken voor je administratie). Handig, omdat je met je smartphone alles kunt scannen en de gegevens vervolgens op je desktop/laptop kunt verwerken. De gratis versie kent wel een limiet van tien bonnetjes scannen per maand (handmatig invoeren is onbeperkt).

Tip 03 Je uitgaven bijhouden is eenvoudiger dan ooit met Expensify.
Productiviteitstip: laat je niet afleiden!

Tip 04: Pocket

De grootste tip die we je kunnen geven als het gaat om productief bezig zijn, is je niet laten afleiden door dingen je op dat moment liever zou doen. Een nieuwsartikel op een website, een interessant achtergrondartikel of een video die je even wilt bekijken? Het kost je met gemak uren van je tijd. Pocket voorkomt dat. Pocket is een app die je, om het maar even bij de naam te houden, in staat stelt om dingen even in je zak te stoppen en te bewaren op een moment dat het bekijken beter uitkomt. Zo kun je dus tekst, afbeeldingen bijvoorbeeld video’s even bewaren voor later. Het mooie is dat je daar geen internetverbinding voor nodig hebt, en dat is ideaal als je iets wilt bekijken op een tablet zonder 4G.

Tip 04 Laat je niet afleiden en bewaar leuke dingen voor een later tijdstip.

Tip 05: Newton Mail

Tip 05 Heerlijk minimalistisch en zeer configureerbaar, maar daar betaal je dan ook voor.

Wellicht had je verwacht dat we Gmail zouden uitkiezen als de ultieme crossplatform-app op het gebied van Gmail. Begrijpelijk, Gmail is een verdraaid goede app voor gebruikers van Gmail. Als je ook de mail van andere accounts ermee wilt gebruiken dan werkt dit wat ons betreft niet zo heel prettig (maar het kan natuurlijk wel). Newton Mail is een app die dat een stuk beter doet. Het is een super-minimalistische app waarbij de nadruk overduidelijk ligt op échte productiviteit en niet op een overdaad aan functies. Je verwerkt je e-mails zoals je een Tinder-date zou archiveren (door te swipen). Het handige daarvan is, is dat de swipes te configureren zijn, zodat je zelf kunt bepalen wat er gebeurt als je naar links of rechts veegt. Tijdens het mailen kun je snel schakelen tussen de verschillende accounts, hetgeen het programma écht heel efficiënt maakt. Het enige nadeel? Je betaalt voor Newton Mail 49,99 euro per jaar.

0 Reactie(s) op: 10 apps voor meer productiviteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.