10 apps voor meer productiviteit

Door: Martin Gijzemijter | 20 december 2016 11:43

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Todoist

Een app waar we zelf al enige tijd razend enthousiast over zijn. Er zijn bizar veel apps te vinden in de diverse app-stores die je helpen met het bijhouden van alles dat je op een dag moet doen, maar Todoist doet het wat ons betreft het beste. Je kunt je taken invullen en terwijl je typt wat je moet doen, kun je ook typen wanneer dat moet, zelfs met een afkorting. Dus als je intypt: ‘tandarts woens’, dan wordt er een taak tandarts toegevoegd voor de eerstvolgende woensdag. Je ziet niet alleen wat je vandaag moet doen, maar eventueel ook wat er voor de komende zeven dagen op stapel staat. Wil je nog verder vooruitkijken dan is er de weergave Inbox die je gewoon alles toont wat er gedaan moet worden. De enige functie die we echt missen is samenwerken, maar op zakelijke toepassingen na hebben we dat nog nooit echt gebruikt. Todoist is gratis, tenzij je wilt profiteren van allerlei uitgebreide functies zoals het toevoegen van bestanden of herinneringen via sms of push.

Tip 06 Wat ons betreft de allerbeste to-do-app die er is.
Ideaal is samenwerken met Dropbox Paper: geen dubbel werk

Tip 07: Dropbox

Normaliter zouden we het een beetje te makkelijk vinden om Dropbox op te nemen in dit lijstje. Immers, je weet waarschijnlijk allang dat je met Dropbox al je bestanden kunt synchroniseren via de cloud en dat de dienst vergezeld wordt door andere diensten die minstens zo goed zijn zoals OneDrive en Google Drive. Waarom we Dropbox nu echter tóch noemen, is omdat er onlangs een nieuwe functie is toegevoegd, genaamd Dropbox Paper. Dropbox Paper zou je in de basis kunnen vergelijken met een tekstverwerker waarin je samen kunt werken aan documenten, maar de app is veel meer dan dat. Je kunt heel eenvoudig galerijen toevoegen (waarbij de foto’s vanzelf in een mooi mozaïek geplaatst worden), je kunt verwijzen naar Dropbox-bestanden, to-dolijstjes invoegen en nog veel meer. Het is de ideale app om samen met iemand anders een idee uit te werken, zonder dubbel werk te doen.

Tip 07 Dropbox Paper voegt een hele nieuwe laag toe aan de opslagdienst.

Tip 08: Crashplan

In een tijd waarin ransomware een steeds grotere bedreiging wordt (en je productiviteit op een vervelende manier kan platleggen) is het verstandiger dan ooit om goede back-ups te maken. Maar wanneer je back-ups maakt naar een nas, of lokale schijf die altijd is aangesloten, dan heeft het allemaal nog weinig zin, want je back-ups worden dan net zo hard versleuteld door ransomware. Eenmaal per dag online back-uppen is dan een goede optie, maar dat kost een fortuin, toch? Gratis is het in ieder geval niet, maar met Crashplan is het behoorlijk betaalbaar. Voor 60 dollar per jaar (ca. 53 euro) kun je automatisch back-ups laten maken van één computer, zonder limiet aan de opslagcapaciteit. De interface is heerlijk eenvoudig en je hebt daar geen omkijken meer naar (al blijft het elke dag opletten of er geen probleem is op je computer anders back-up je die natuurlijk doodleuk mee). Waarom Crashplan in de lijst met crossplatform-apps staat? Je kunt er geen back-up mee maken van je smartphone, maar je kunt wel je smartphone en tablet gebruiken om te navigeren naar bestanden in je back-up. Zo kun je dus zonder een connectie te maken met je pc, bestanden in de back-up benaderen.

Tip 08 Bladeren door de bestanden in je pc-back-up met je smartphone, ideaal.

Tip 09: Lastpass

Een app die wat ons betreft bij niemand mag ontbreken. We stipten het bij de vorige app al even aan, we leven niet in een extreem veilige tijd als het gaat om onze gegevens. Daarbij komt dat we accounts hebben voor zoveel sites, dat we geneigd zijn om voor al die accounts hetzelfde wachtwoord gebruiken en dat is natuurlijk heel erg riskant. Lastpass is gemaakt om daarbij te helpen. Je voert één Master Password in waarmee je kluis wordt beveiligd. Door vervolgens sites te bezoeken en in te loggen, worden deze inloggegevens toegevoegd aan je kluis. Bezoek je die site of dienst de volgende keer weer, dan kunnen de inloggegevens automatisch uit de kluis worden gehaald en voor je ingevuld. Dat is niet alleen makkelijk, maar zorgt er ook voor dat je extreem complexe wachtwoorden kunt bedenken voor al je accounts, want je hoeft ze zelf toch niet te onthouden. LastPass is in principe gratis, maar als je wilt synchroniseren met meer dan één soort apparaat, dan dien je over te stappen op een betaald account. Dat kost je één euro per maand, een bedrag dat wij best over hebben voor onze veiligheid. Op je iPhone kun je met LastPass trouwens ook inloggen met je vingerafdruk en dat is natuurlijk wel weer een mooie extra.

Tip 09 Met LastPass zijn je wachtwoorden veilig op ieder platform.

Tip 10: TeamViewer

Het is je vast weleens overkomen: je zit op je werk en je hebt dringend een bestand nodig dat thuis op je pc staat. Of je zit in de trein en realiseert je dat je bent vergeten om een document op te slaan en te versturen op de pc op je werk die nog aan staat. Dat zijn de momenten waarop je ontzettend dankbaar zult zijn dat TeamViewer bestaat. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat TeamViewer aan staat op alle apparaten die je mogelijkerwijs met elkaar wilt verbinden en uiteraard – en dat is natuurlijk wel een energievraagstuk – dat die apparaten in kwestie ook aan staan (anders valt er weinig te verbinden). Is dat het geval, dan kun je heel eenvoudig met een Mac in macOS een Windows-computer besturen of andersom, of je smartphone of tablet gebruiken om een van je computers te besturen. Andersom werkt het helaas vooralsnog niet, je kunt dus niet je Windows-pc gebruiken om je smartphone te besturen (dat is ook niet zo heel zinvol want die heb je bij je, als het goed is).

Tip 10 Je smartphone, tablet of computer gebruiken om een andere computer over te nemen, dat voelt heel 2016!

0 Reactie(s) op: 10 apps voor meer productiviteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.