Ga fit de zomer in met deze 10 sport-apps

Door: mark-swarts | 07 juni 2014 09:30

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Beginnen met sporten kost heel wat moeite, maar als je je eenmaal in het zweet werkt, krijg je steeds meer zin om door te gaan. Bij het sporten moet je je voeding en lichamelijke klachten in de gaten houden, maar bovenal moet je plezier hebben. Met deze tien sport-apps ga je actief de zomer door!

Tip 01: Bing Gezondheid en fitness

Geschikt voor: Windows Phone, Windows 8

Prijs: Gratis

De Microsoft-app Bing Gezondheid en fitness is van origine een voorgeïnstalleerd programma in Windows 8 en 8.1. Nu is deze uitgebreide app ook beschikbaar voor je Windows Phone. In het programma houd je jouw eetpatroon bij, inclusief calorieën. Je krijgt ook alles te weten over het menselijk lichaam en je vindt uiteraard diverse work-outs met bijbehorende instructievideo's.

Alle teksten zijn heel duidelijk in het Nederlands geschreven en de databank met informatie lijkt onuitputtelijk. Zit jouw favoriete maaltijd er niet bij, dan kun je het recept eenvoudig zelf toevoegen, om toch al je calorieën te tellen. Heb je medische klachten? Door te zoeken op type klachten of door te klikken op een lichaamsonderdeel op een 3D-lichaam, kom je bij een lijst met mogelijke aandoeningen. Bing Gezondheid en fitness is een mooi ontworpen app voor allerlei gezondheidsaspecten. De app synchroniseert met al je Windows 8-apparaten.

Tip 01 Bing Gezondheid en fitness is uitgebreid en grafisch dik in orde.

Tip 02: MyFitnessPal

Geschikt voor: iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry

Prijs: Gratis

Met MyFitnessPal houd je een dagboek bij over je voedings- en sportgedrag en is je voortgang te vergelijken met die van vrienden. Na het installeren moet je eerst een account aanmaken. Tijdens dit proces vul je jouw lengte, gewicht en streefgewicht in. Het kan zijn dat je juist wilt aankomen vanwege ondergewicht. Ook dan geeft MyFitnessPal aan wat je te doen staat en op welke datum je (een deel van) het gewenste gewicht zou moeten bereiken.

Het sociale aspect maakt de app een favoriet onder veel afvallers en sporters, want je kunt elkaar motiveren om door te gaan met het bereiken van je doelen. MyFitnessPal werkt ook in combinatie met een tal van andere bekende sport-apps. Zo zijn je voedingsgegevens makkelijk te combineren met bijvoorbeeld de gps-gegevens van RunKeeper, Runtastic of Endomondo Sports Tracker.

Tip 02 Afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen: makkelijker met MyFitnessPal.

Tip 03: Accupedo Stappenteller

Geschikt voor: iOS, Android

Prijs: Gratis

Een mens moet per dag ongeveer 10000 stappen maken om gezond te leven. Gelukkig loop je per dag al gemiddeld zo'n 6000 stappen, dat betekent dat we nog 4000 stappen extra moeten zetten voor een gezond leefpatroon. Die 4000 stappen komen overeen met een halfuurtje lekker wandelen. Met de stappenteller van Accupedo houd je de hoeveelheid vrij nauwkeurig bij.

In de app geef je aan hoeveel centimeter er tussen je voorste en achterste been zit op het moment dat je een stap zet. Dat is meestal rond de 70 centimeter, maar met een meetlat kun je dat zelf eenvoudig opnemen. Met dit gegeven in combinatie met de gegevens van de versnellingsmeter die in je smartphone zit, bepaalt Accupedo wanneer een stap wordt gezet. Met het tempo wordt ook je loopsnelheid, het aantal verbruikte calorieën en de gelopen afstand berekend. Het doel van 10000 stappen blijft steeds in beeld, zodat je precies ziet hoeveel stappen je nog moet maken. Een grafiek geeft je voortgang per dag, week, maand en jaar weer.

Tip 03 Bereik jij elke dag het doel van 10000 stappen?

Tip 04: Runtastic

Geschikt voor: iOS, Android

Prijs: Gratis (standaard), € 1,99 (Pro)

Met Runtastic houd je nauwkeurig bij hoe hard en waar je hebt gelopen, gejogd of gerend. Runtastic gebruikt het gps-signaal om de route exact na te gaan en geeft dit weer op een kaartje. Maar Runtastic heeft meer apps om mee te fitnessen, gewoon binnen in huis. Voor binnen heeft Runtastic de volgende apps: Runtastic Push-Ups, Runtastic Sit-Ups, Runtastic Pull-Ups en Runtastic Squats.

De sensoren in je apparaat geven aan de app door of je daadwerkelijk omhoog en omlaag gaat, waarna bijvoorbeeld een push-up of sit-up geregistreerd wordt. De apps werken allemaal hetzelfde. Je werkt in stappen toe naar het niveau Level 01. Om dit bereiken ben je enkele weken bezig. Wil je doorstomen naar Level 02 en, het hoogste niveau, Level 03, dan moet je voor ongeveer twee euro de Pro-versie aanschaffen. De fitness-apps werken erg motiverend en zijn duidelijk in gebruik. Eén sessie kost, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, vijf tot tien minuten.

Tip 04 Na het bereiken van een doel stuurt Runtastic je een e-mail met het nieuws.

0 Reactie(s) op: Ga fit de zomer in met deze 10 sport-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.