10 diensten om te kijken en luisteren zonder limiet

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 juni 2017 14:25

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

We kennen natuurlijk Netflix en Spotify, waarbij je tegen een vast maandbedrag onbeperkt films, series en muziek kunt streamen. In het kielzog van deze twee grootmachten bestaan er nog veel meer ongelimiteerde webdiensten. Wat dacht je bijvoorbeeld van onbeperkt luisterboeken afspelen, e-books lezen en Nederlandstalige hits streamen? Onbeperkt streamen, lezen en luisteren doe je met deze 10 'all you can...'-diensten.

1 HitsNL

Zo’n beetje alle muziek staat natuurlijk op Spotify, maar naast deze Zweedse aanbieder zijn er allerlei goede alternatieven. HitsNL is bijvoorbeeld een interessante webdienst wanneer je alleen geïnteresseerd bent in Nederlandstalige muziek. Voor een bedrag van 3,99 euro per maand krijg je op de website toegang tot een reclamevrije muziekcatalogus. Gebruik je liever een Android- of iOS-app, dan kost HitsNL vijf euro per maand. Leuk is dat je in de mobiele app direct toegang hebt tot websites en sociale media van alle artiesten. Alles wat Nederlandstalig is, kun je bij deze dienst terugvinden. Van André Hazes tot BLØF.

2 De Bibliotheek

Naast fysieke boeken lees je bij De Bibliotheek net zo gemakkelijk e-books. Het aanbod is zeer ruim, want er zijn duizenden titels beschikbaar. Lezen kan op verschillende manieren: rechtstreeks in de browser of via de mobiele app voor Android en iOS. Je hebt drie weken de tijd om een e-book uit te lezen, daarna verdwijnt de titel automatisch van je persoonlijke boekenplank. Fijn is dat bezitters van een e-reader ook terecht kunnen bij deze webdienst door een pdf- of epub-bestand te downloaden. Ieder lid van een openbare bibliotheek kan deze webdienst gebruiken. Ben je alleen geïnteresseerd in het digitale aanbod, dan sluit je voor 42 euro per jaar een abonnement af.

Er bestaat een digitale versie van de ouderwetse bibliotheek, waar je e-books kunt lenen.

Eervolle vermelding: Blendle Premium

Bij de webdienst Blendle schaf je losse kranten- en tijdschriftartikelen aan, zodat je niet de volledige papieren uitgaven hoeft te kopen. Begin dit jaar introduceerde het Utrechtse bedrijf daarnaast een Premium-abonnement. Abonnees krijgen op basis van het leesgedrag en tips van de Blendle-redactie dagelijks twintig nieuwe artikelen voorgeschoteld. In tegenstelling tot de overige besproken webdiensten in dit artikel is het aanbod dus niet ongelimiteerd. Ongeveer 120 titels doen mee aan Blendle Premium. NRC Handelsblad zit daar overigens niet bij, deze krant beëindigde onlangs de samenwerking. Het Premium-abonnement kost 9,99 euro per maand.

3 Amazon Prime Video

Amazon had met Prime Video al enige jaren een Netflix-concurrent in handen. Een halfjaar geleden streek de dienst ook eindelijk in Nederland neer. Met 5,99 euro per maand is deze streaming-videodienst goedkoper dan de wereldberoemde concurrent. Daarentegen is het aanbod wel iets kleiner met minder bekende titels. Toch is de catalogus nog altijd zeer interessant voor film- en serieliefhebbers, waarbij Amazon ook allerlei eigen producties verzorgt. Houd er wel rekening mee dat Nederlandse ondertitels bij veel films/series ontbreken. Prime Video is beschikbaar voor het web, iOS, Android en diverse smart-tv’s.

Binnen de catalogus van Prime Video vind je diverse zogeheten Amazon Originals.

4 MagZio

MagZio is een digitale leesmap waarbij je onbeperkt toegang hebt tot zo’n 120 tijdschriften. Hiervoor betaal je 9,95 euro per maand. Bekende titels als Zoom.nl, KIJK, Elf Voetbal Magazine, PCM en natuurlijk Computer!Totaal zijn bij dit initiatief aangesloten. Je gebruik de MagZine-app in Windows 10, iOS of Android om al het leesvoer te openen. Je kunt maximaal acht tijdschriften downloaden, zodat je onderweg geen internetverbinding nodig hebt. Gelezen magazines wissel je eenvoudig in voor een nieuw exemplaar. Een nadeel van MagZio is dat je alleen via PayPal kunt afrekenen.

In Windows 10 gebruik je de MagZine-app om tijdschriften te lezen.

5 Storytel

Tijdgebrek is een veelgehoord excuus om niet aan een boek te beginnen. Een luisterboek is in dat geval een prima oplossing, zodat je bijvoorbeeld tijdens het autorijden een verhaal kunt volgen. Heb je eenmaal de smaak te pakken? Storytel geeft je voor 9,99 euro per maand toegang tot zo’n veertigduizend titels. Van non-fictie en thrillers tot kinderboeken. Je slaat de geluidsbestanden eventueel offline op zodat je altijd onderweg kunt luisteren. Storytel is uitsluitend beschikvaar voor iOS en Android.

0 Reactie(s) op: 10 diensten om te kijken en luisteren zonder limiet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.