10 diensten om te kijken en luisteren zonder limiet

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 juni 2017 14:25

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

6 Topics

Wie niet genoeg heeft aan één krant, doet er goed aan om de webdienst Topics eens uit te proberen. Hiermee heb je namelijk onbeperkt toegang tot dertien dagbladen, waaronder de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad en De Morgen. Het betreffen allemaal titels die onder De Persgroep vallen. Ben je al abonnee van zo’n dagblad, dan krijg je als extra service toegang tot Topics. Je abonneenummer en het wachtwoord zijn namelijk voldoende om alle kranten binnen de webdienst te openen. Helaas biedt De Persgroep vooralsnog geen afzonderlijk Topics-abonnement aan. Deze krantendienst is beschikbaar voor het web, iOS en Android.

Honderdduizenden dagbladabonnees kunnen Topics zonder extra kosten gebruiken.

7 TIDAL

Een minpunt van Spotify is dat de audiostreams van matige kwaliteit zijn. Zeker op een goede hifi-installatie is dat hoorbaar. Om audiofielen tegemoet te komen, is deze Zweedse aanbieder van plan om een abonnement met lossless-streams te introduceren. Dat is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Wil je daar niet op wachten? Ga in zee met TIDAL! Tegen een maandtarief van 19,99 euro per maand heb je toegang tot veertig miljoen liedjes in prima 16bit/44,1kHz-kwaliteit. TIDAL is beschikbaar voor het web, Windows, macOS, iOS en Android. Daarnaast is deze muziekdienst ook geïntegreerd in mobiele apps van veel audiofabrikanten, zoals Denon HEOS, Sonos en Bluesound.

Vergeleken met Spotify biedt TIDAL muziek in een hogere audiokwaliteit aan.

8 Bliyoo

Bliyoo is een initiatief van Bruna. De winkelketen bundelt boeken, luisterboeken en tijdschriften in een enkele webdienst. Hiervoor gelden er verschillende abonnementstarieven. Wil je toegang tot alle titels, dan betaal je voor Bliyoo 14,95 euro per maand. Een familieabonnement voor maximaal vier personen kost maandelijks 22,45 euro. Het aanbod is zeer interessant, want zowel de boeken- als tijdschriftensectie bevatten zeer interessante titels. Zo doet Computer!Totaal bijvoorbeeld ook aan dit initiatief mee, evenals bekende namen als PCM, Consumentengids en Autovisie. Bliyoo is beschikbaar voor het web, iOS en Android. Volgens Bruna is de Icarus Illumina E654BK de enige e-reader die Bliyoo kan draaien.

Ook voor technologieliefhebbers bevat Bliyoo voldoende leesvoer.

9 Videoland

De Nederlandse tegenhanger van Netflix is Videoland. Deze dienst kost 8,99 euro per maand en daar krijg je opvallend veel Nederlandstalig videomateriaal voor terug. Gelukkig zijn er ook internationale titels te vinden, waardoor abonnees uit een gevarieerd aanbod kunnen kiezen. Fijn is dat Videoland zo’n beetje iedere hedendaagse smartphone, tablet, smart-tv en gameconsole ondersteunt. Bovendien biedt de mobiele app ook Chromecast-ondersteuning, zodat je videostreams eenvoudig op een televisie zonder netwerktoegang afspeelt. Kortom, bijna iedereen heeft wel een geschikt apparaat in huis. Er is een apart hoekje voor kinderen ingericht en je downloadt eventueel films om onderweg te kijken.

Videoland is vooral van meerwaarde voor liefhebbers van Nederlandse series en films.

10 Kobo Plus

E-reader-fabrikant Kobo en webwinkel Bol.com hebben de handen ineengeslagen. Beide bedrijven hebben ongeveer 2,5 jaar aan deze onbeperkte boekendienst gewerkt. Je betaalt hiervoor 9,99 euro per maand, waarna je toegang hebt tot meer dan veertigduizend titels. Zo’n zestienduizend e-books zijn daarvan Nederlandstalig. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heb je niet per se een e-reader van Kobo nodig om deze dienst te gebruiken. Voor Android en iOS is namelijk de Bol.com Kobo-app vrijgegeven. Kobo Plus is dus voor een groot publiek beschikbaar. Bezitters van een Bol.com-account hoeven geen apart profiel aan te maken en hebben direct toegang tot de omvangrijke catalogus.

0 Reactie(s) op: 10 diensten om te kijken en luisteren zonder limiet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.