10 handige tools voor Dropbox

Door: dirk-schoofs | 20 juli 2017 10:20

Dropbox
How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2

Dropbox is een van de oudste en populairste online opslagdiensten. Je kunt er bovendien soepel en veilig bestanden mee delen met anderen. Hierdoor zijn er allerlei externe ontwikkelaars die voortdurend tools bedenken die Dropbox nog meer mogelijkheden geven. Met deze 10 superhandige tools voor Dropbox haal je nog meer uit de clouddienst.

Dropbox is een van de bekendste clouddiensten, maar zeker niet de enige. Op computertotaal.nl/cloud geven we je nog veel meer tips, over Dropbox en over de rest.

Tip 01: Dropittome

Dropbox heeft aangekondigd dat het dit jaar in het gratis lidmaatschap de ondersteuning van publieke mappen staakt. Wil je dus een online map waar collega’s of vrienden bestanden kunnen achterlaten, dan heb je een betaald account nodig … of Dropittome. Deze dienst werkt ook met Google Drive en OneDrive. Je maakt een webadres zoals www.dropitto.me/jouwnaam en je verzint een wachtwoord. Vanaf dan kan iedereen op deze url en via het wachtwoord bestanden droppen die automatisch in de map Dropittome van je Dropbox terechtkomt.

Tip 01 Bezoekers die het wachtwoord kennen, kunnen rechtstreeks bestanden uploaden in een publieke map.

Tip 02: Finesse

De opslagruimte die je van Dropbox ontvangt, is beperkt. Je kunt wel extra ruimte krijgen door deel te nemen aan allerlei promo-acties, maar dan nog is het beter om regelmatig overtollige bestanden te verwijderen. Finesse is een gratis dienst die bepaalde bestanden wist op hun vervaldatum. Selecteer de bestanden of mappen waarvan je zeker weet dat je ze na een bepaalde datum niet meer nodig hebt en geef een vervaldatum in. De verwijderde bestanden blijven nog dertig dagen in je Dropbox-prullenmand staan, tijdens die periode kun je ze dus ook nog terughalen.

Tip 03: SortMyBox

SortMyBox is de tool voor de Dropbox-poweruser die de inhoud van zijn online archief automatisch wil organiseren. Hiervoor creëert deze dienst een nieuwe SortMyBox-map in jouw Dropbox. SortMyBox zal de inhoud van deze map ieder kwartier scannen en op basis van drie criteria de bestanden in de juiste mappen plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat bestanden die eindigen op .jpg en .png in de map Foto’s moeten komen. Of de bestanden die het woord ‘Sevilla’ in hun naam hebben in de map Vakantiefoto’s 2017 horen te staan. Wie ooit met mailfilters heeft gewerkt, herkent onmiddellijk de sorteerregels van SortMyBox.

Tip 03 Laat je bestanden automatisch ordenen door SortMyBox.
Laat bestanden automatisch op basis van criteria in de juiste mappen plaatsen

Tip 04: Boxpx

Koppel het gratis Boxpx aan je Dropbox, selecteer de foto’s die je online wilt publiceren en enkele seconden later heb je een webgalerij. Je kunt de volgorde van de foto’s wijzigen, de resolutie aanpassen en onder iedere foto is het mogelijk een bijschrift te plaatsen. Vooral de eenvoud in gebruik en de snelheid charmeert ons. Ben je klaar, dan deel je de link van het online album met je vrienden. Boxpx werkt zonder registratie, zonder gebruikersaccount, zonder sociale mediaknoppen en zonder sterwaarderingen. Hoe simpel het leven kan zijn …

Tip 04 Je bepaalt zelf de grootte van de online foto’s en je kunt bijschriften toevoegen.

Tip 05: Whisp.ly

Om je cloudbestanden te laten versleutelen, kennen we BoxCryptor. Het nadeel van BoxCryptor is dat die applicatie alles versleutelt en dat je software moet installeren. Whisp.ly heeft die nadelen niet, en komt van dezelfde makers als BoxCryptor. Jij en de ontvanger hoeven geen van beide software te installeren. Voeg een bestand toe, laat het online versleutelen en upload het met slechts één klik naar Dropbox. Je bepaalt zelf hoe sterk je het bestand wilt beveiligen. Stuur de ontvanger een link met een wachtwoord of een pincode.

Tip 05 Whisp.ly werkt ook met Google Drive en OneDrive.

2 Reactie(s) op: 10 handige tools voor Dropbox

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 juli 2017 09:32 ckeuten
  Dropittome is ook gestopt, dus geen alternatief voor publieke mappen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 juli 2017 09:39 d_vdlinden
  Recent artikel, maar een dienst is nu al niet meer operationeel.
  Dropittome is gestopt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.