Gratis tv-series streamen - 10 tips!

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 september 2014 08:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Er zijn veel manieren om televisieseries in je eigen tijd (terug) te kijken. Er zijn diensten als Netflix, Videoland Unlimited en NLZiet, maar deze kosten wel geld. Is er dan helemaal niets meer gratis? Natuurlijk wel! In dit artikel passeren allerlei mooie gratis streamingdiensten de revue.

Tip 01: WappZapp

Met WappZapp kijk je naar online televisie op een Android- of iOS-toestel (iPhone of iPad). Verschillende bekende streamingdiensten zijn in deze app geïntegreerd, waaronder Uitzending Gemist, Veronica en YouTube. Ook filmpjes van de nieuwswebsites Nu.nl en De Telegraaf bekijk je via WappZapp. Open de applicatiewinkel van je mobiele apparaat en installeer WappZapp.

Voor het gebruik van de app is het niet per se nodig om een account aan te maken. Toch is het wel nuttig om te doen, want je hebt dan toegang tot alle functies van deze applicatie. Je kunt eventueel ook inloggen met je Facebook-account. Het startvenster bestaat uit een overzicht met uitgelichte filmpjes. Via veegbewegingen bekijk je welke videotips de redactie voor jou in petto heeft. Zodra je iets interessants tegenkomt, druk je op het pijltje om de weergave te starten.

Tip 01 Via WappZapp heb je toegang tot meerdere videobronnen.

Tip 02: Video's zoeken

In WappZapp ga je eenvoudig zelf op zoek naar leuk videomateriaal. Open linksboven het menu om een overzicht van alle categorieën op te vragen. Vouw een categorie open door bijvoorbeeld op Lachen, Muziek & Concerten of Series te tikken. Via veegbewegingen blader je door alle beschikbare video's. Bij ieder item zie je linksonder aan het pictogram wat de oorspronkelijke bron van het filmpje is.

Door op dit pictogram te drukken, verschijnt er een overzicht van andere video's die bij deze bron horen. Op deze manier bekijk je vanuit WappZapp rechtstreeks het aanbod bij bekende aanbieders als Uitzending Gemist, Vimeo, YouTube en NOS. Wil je naar een specifieke uitzending kijken? Open dan het menu en gebruik de zoekfunctie om de betreffende video te vinden.

Tip 02 Gebruik de categorieën in het menu om filmpjes over favoriete onderwerpen te ontdekken.

Tip 03: Later kijken

Wanneer je even rondsnuffelt in het aanbod van WappZapp, kom je allerlei leuke video's tegen. Wil je op een ander moment naar een uitzending kijken? Voeg het filmpje dan toe aan je favorieten. Je hoeft dan later niet meer op zoek naar deze video. Druk bij een uitzending op het pictogram met het klokje en plusteken. Kies vervolgens voor Voeg toe aan Bekijk 't later. Je vraagt eenvoudig een overzicht op van je favorieten: druk vanuit het startvenster rechtsboven op het pictogram met het poppetje. Je opent op deze manier je persoonlijke profiel bij WappZapp. Kies bij het onderdeel Bekijk 't later de video die je wilt openen. Verder vind je in dit scherm een geschiedenis van alle uitzendingen die je in het verleden hebt bekeken.

Tip 03 Voeg leuke uitzendingen toe aan je favorieten, zodat je ze later kunt bekijken.

Tip 04: Tv-series volgen

Als je een bepaald tv-programma leuk vindt, wil je nieuwe uitzendingen natuurlijk zo snel mogelijk bekijken. In WappZapp is het mogelijk om je favoriete tv-programma's te volgen. Zodra er een nieuwe uitzending klaarstaat, ontvang je een melding. Zoek binnen WappZapp je favoriete tv-programma op en open de bijbehorende video. In de linkerkolom zie je welke afleveringen er momenteel beschikbaar zijn. Tik voor de titel van het programma op Volg. Open vanuit het hoofdvenster je persoonlijke profiel om te zien welke items je volgt.

Tip 04 In je WappZapp-profiel zie je welke tv-programma's je momenteel volgt.

Tip 05: Hola

In Engeland en de Verenigde Staten hebben de meeste televisiestations ook hun eigen gemist-dienst. Helaas mag je die vanuit Nederland doorgaans niet bezoeken. De diensten zien namelijk aan het IP-adres dat je geen inwoner in het land van herkomst bent, waarna er een melding verschijnt dat je de video's niet kunt bekijken. De reden hiervoor is simpel. Veel buitenlandse tv-uitzendingen worden in een later stadium aan Nederlandse omroepen verkocht. Om een sterke onderhandelingspositie te creëren, hebben productiemaatschappijen liever niet dat veel buitenlandse kijkers de afleveringen al hebben gezien.

Gelukkig is het dankzij het tooltje Hola vrij simpel om regiofilters te omzeilen. Surf naar www.hola.org en klik op Start using Hola, it's free. Voeg de voorgestelde plug-in vervolgens toe aan je browser. Hola is geschikt voor Internet Explorer, Chrome en Firefox. Voor Internet Explorer is het noodzakelijk dat je een extra programma installeert. In Firefox en Chrome klik je rechtsboven op het vlammetje. Kies daarna voor Meer om een overzicht met buitenlandse streamingdiensten te openen.

Tip 05 Hola geeft je toegang tot diverse buitenlandse streamingdiensten.

Betaalde streamingdiensten

Hoewel er allerlei gratis alternatieven zijn om leuke films en series te bekijken, kun je ook besluiten om voor enkele euro's per maand in zee te gaan met een betaalde aanbieder. Netflix springt verreweg het meest in het oog. Voor een bedrag van 7,99 euro per maand heb je onbeperkt toegang tot een flinke catalogus met series en films in SD-kwaliteit. Vanaf 8,99 euro per maand kijk je in HD-kwaliteit. De meeste titels zijn al enkele jaren geleden uitgebracht. Series lopen doorgaans zo'n twee seizoenen achter.

Toch is Netflix dankzij de relatief lage abonnementsprijs en het brede aanbod zeer populair. Daarbij is deze streamingdienst voor zeer veel apparaten beschikbaar, zoals pc's, smartphones, tablets, gameconsoles en smart-tv's. Interessant is dat Netflix op basis van je kijkgedrag aanbevelingen doet. Wens je liever recenter filmmateriaal? Neem dan eens een kijkje bij Pathé Thuis of Videoland. Voor respectievelijk 5,99 en 4,99 euro huur je een film die kortgeleden is uitgebracht.

Netflix is een gebruiksvriendelijke streamingdienst die zelf ook eigen televisieseries produceert.

3 Reactie(s) op: Gratis tv-series streamen - 10 tips!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 oktober 2014 19:30 Anoniem
  Hola werkt voor geen meter, het regent klachten, wereldwijd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 februari 2015 12:19 Anoniem
  Met KUKU Vpn+ (http://kukinoid.mobi/kuku/), een server op de VS kan worden geselecteerd, is beschikbaar voor Android-apparaten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 juli 2016 21:02 Anoniem
  Ik vind het aanbod van netflix veel te beperkt. Dat is de reden dat ik nog steeds mijn eigen collectie opbouw. Streamen kan ook met een Raspberry player zoals steckers.nl of een android box. Dan heb je meteen uitzending gemist en andere content. Werkt erg goed. Op een laptop, tablet of mobiel content kijken is voor mij geen optie. Gewoon op de tv.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.