11 tips om alles uit Pocket te halen

Door: Robbin Ooijevaar | 09 september 2014 11:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Er bestaan 'digitale notitieboekjes' waarin je dingen kun bewaren die je interessant vindt. De meeste zijn beperkt tot één apparaat. Pocket is anders. Je kunt met Pocket eenvoudig websites, artikelen, recepten, foto's, video's en wat je ook maar tegenkomt bewaren en teruglezen op al je apparaten.

Tip 01: Pocket

Pocket kun je het beste zien als een notitieboekje dat je altijd in je broekzak hebt. In de basis is Pocket een webdienst waar je tijdens het internetten interessante artikelen, websites, recepten en filmpjes in bewaart om later terug te lezen (de vorige naam van Pocket was dan ook Read It Later). Alles wat je in Pocket zet, kun je overal teruglezen. Op computers gaat dit via http://getpocket.com, voor Android/iOS-smartphones of tablets is er een app.

Ook sommige e-readers worden ondersteund.

Pocket heeft een handig systeem om je 'knipsels' gerubriceerd op te slaan. Hierbij voeg je een labeltje toe, bijvoorbeeld iets als 'recept', 'leuk uitje' of 'grappig'. Labelen is een kleine moeite, maar gelukkig optioneel als je niet zo geordend bent. Je kunt via de zoekfunctie de juiste knipsels ook snel terugvinden.

Tip 01 Pocket werkt op alle apparaten: computer, smartphone, tablet en e-reader.

Tip 02: Lees het later

Pocket slaat een brug tussen al je apparaten als het gaat om leuke dingen lezen. We zouden de dienst bijna als essentieel betitelen, omdat je vaak interessante dingen tegenkomt (bijvoorbeeld op het werk) die je niet direct kunt lezen. Op een ander moment dat je juist veel tijd hebt, weet je niet meer waar het artikel stond. Sommige mensen mailen zelfs weblinks naar zichzelf om het later te kunnen lezen. Dankzij Pocket heb je altijd je 'leeslijstje' paraat: op je pc, laptop, tablet, smartphone en/of e-reader!

Tip 02 Stop met linkjes naar jezelf mailen, het is de hoogste tijd om Pocket te gebruiken.

Tip 03: Verschil favorieten

Er is een verschil tussen Pocket en de favorieten van je browser. Pocket is een 'notitieboekje' waarin je niet alleen webadressen opslaat (zoals bij favorieten), maar 'digitale knipsels'. Op het moment dat je bijvoorbeeld een website met een lekker recept bewaart in Pocket, wordt er meestal een momentopname gemaakt. Deze zal altijd bestaan in je Pocket-account, ook als de website over een paar jaar niet meer bestaat.

Tip 03 Pocket bewaart (als het lukt) een momentopname van een website.

Tip 04: Goed leesbaar

Wie denkt aan een momentopname van een website, denkt misschien aan een soort screenshot. Dit is niet correct. Bij Pocket staat leesbaarheid centraal. Als het even kan, bewaart Pocket de informatie van de website als een soort tijdschrift- of krantenartikel. Hierdoor is een artikel dat je leest via Pocket vaak nog beter leesbaar dan het origineel! Overbodige website-elementen verdwijnen, zoals banners en knoppen.

Pocket onthoudt relevante afbeeldingen zo goed mogelijk en de tekst wordt uitstekend leesbaar gemaakt. Dit laatste is uiteraard aangepast aan het medium waarmee je Pocket raadpleegt. Je computerscherm stelt bijvoorbeeld andere eisen aan de leesbaarheid dan je smartphone.

Bij alle artikelen in Pocket staat de vermelding Origineel bekijken. Hiermee open je een webbrowser en bekijk je (als de website nog bestaat) het origineel.

Tip 04 Pocket optimaliseert de leesbaarheid aan het medium waarop je Pocket gebruikt.

0 Reactie(s) op: 11 tips om alles uit Pocket te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.