11 tips voor Android op je pc met BlueStacks

Door: richard-veenstra | 17 mei 2017 14:56

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2

Wil je een app gebruiken of een game spelen, maar heb je geen zin om hiervoor een Android-smartphone of -tablet aan te schaffen? Met BlueStacks 2 heb je een virtueel Android-systeem op je pc. Je hebt geen aparte virtualisatiesoftware nodig en het programma is binnen een paar minuten geïnstalleerd.

Tip 01: BlueStacks

Via virtualisatie-software is het mogelijk om andere besturingssystemen op je pc te draaien. Een bekende toepassing is om bijvoorbeeld via een programma als VirtualBox een tweede besturingssysteem als Linux te draaien. Maar ook als je nog Windows 8 draait en je wilt kijken of Windows 10 voor jou geschikt is, kun je Windows 10 virtueel op je Windows 8-pc installeren via virtualisatiesoftware. De BlueStacks 2 App Player is een twee-in-één oplossing. Zowel de virtualisatiesoftware als een aangepaste versie van Android wordt door BlueStacks aangeboden. BlueStacks 2 is sinds een paar maanden uit en biedt meer mogelijkheden dan zijn voorganger.

Het programma is gericht op het draaien van apps en games, en het geeft je suggesties welke apps je kunt installeren. De meeste apps draaien vlekkeloos, maar dit heeft uiteraard wel te maken met de kracht van je host-systeem. Heb je een oude bak, dan zal BlueStacks hier niet fijn op draaien. Het enige nadeel van de software is de vrij agressieve manier om je ervan te overtuigen om over te stappen op een betaald Premium-abonnement, in het kader Premium lees je meer hierover. BlueStacks 2 is voor zowel pc als Mac beschikbaar.

Bluestacks
Tip 01 De BlueStacks 2 App Player zorgt ervoor dat je Android-apps en -games op je pc kunt draaien.

Tip 02: Installatie

Om BlueStacks 2 te installeren, ga je naar www.bluestacks.com en selecteer je rechts bovenin Nederlands. Klik vervolgens op Download BlueStacks en kies voor Uitvoeren als je browser hierom vraagt. In het eerste scherm vraagt BlueStacks dat je akkoord gaat met de voorwaarden en op Next klikt. Klik ook op de volgende pagina's op Next en laat de vinkjes voor App Store Access en Applications Communications staan. Deze beide onderdelen heeft BlueStacks nodig, zodat je apps kunt installeren op Android. BlueStacks wordt automatisch gestart en je krijgt het BlueStacks-scherm te zien van waaruit je apps en games kunt installeren. Bovenin vind je een paar knoppen om bijvoorbeeld de schermgrootte van BlueStacks aan te passen en door op het tandwiel te klikken, kom je bij de instellingen en andere configuratieopties. Aan de linkerkant kom je nog een paar andere BlueStacks-knoppen tegen, hier gaan we later verder op in.

Bluestacks
Tip 02 De installatie van BlueStacks 2 is erg eenvoudig.

Tip 03: Configureren

Het lijkt alsof er al een heleboel apps zijn geïnstalleerd, maar dit is niet zo. Onder Popular Apps vind je slechts een paar suggesties. Begin met het installeren van je eerste app. Klik op het veld Search apps en typ bijvoorbeeld Instagram in. Onder Results vind je nu de app Instagram. Klik erop en BlueStacks leidt je naar een scherm waar je de App Store-optie moet installeren. Klik rechtsonder op Continue. Omdat je een app uit de Google Play Store gaat downloaden, moet je je BlueStacks-systeem met je Google-account verbinden.

Klik op Bestaand als je al een Google-account hebt of kies voor Nieuw en doorloop de stappen. Als je voor de eerste optie hebt gekozen, voer je je accountgegevens in en klik je op de driehoek rechtsonder. Klik op OK om de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Google en Google Play te accepteren. Het inloggen kan soms erg lang duren, in sommige gevallen blijft BlueStacks op deze pagina hangen. Als je na twee minuten nog steeds naar hetzelfde scherm kijkt, klik dan op Annuleer en voer opnieuw je wachtwoord in. Op de volgende pagina kun je ervoor kiezen om reservekopieën van je apps en app-instellingen in je Google-account op te slaan. Als je geen nieuwsbrief van Google Play wilt ontvangen, laat je het vinkje voor Houd mij op de hoogte van nieuws en aanbiedingen van Google Play weg. Klik op de driehoek om verder te gaan.

Bluestacks
Tip 03 Als je BlueStacks voor het eerst gebruikt, moet je deze drie configuratiestappen doorlopen.

Premium

Eén groot nadeel van BlueStacks is dat het gebruik alleen gratis is met een merkwaardig businessmodel. Om de zoveel tijd worden er apps geïnstalleerd op je BlueStacks-systeem in de vorm van reclame. Gelukkig kun je deze apps wel weer verwijderen. Wil je hiermee niet lastiggevallen worden, dan moet je upgraden naar een Premium-abonnement. Dit kost je 24 dollar per jaar. Ga naar het Android-startscherm en klik op All Apps. Klik op My BlueStacks en kies voor Upgrade.

Bluestacks
Om de zoveel tijd kun je ervoor kiezen om te upgraden naar een Premium-abonnement of drie apps te laten installeren en BlueStacks verder gratis te gebruiken.

Tip 04: Configuratie afronden

De volgende stap is om een BlueStacks-account op te zetten, klik weer op Continue. In de meeste gevallen zul je maar één Google-account gebruiken in BlueStacks, klik daarom op je zojuist geconfigureerde Google-account en klik op OK. De derde stap is om App Sync te activeren. Dit is een dienst die BlueStacks nodig heeft om te functioneren. Klik op Continue, je wordt naar een Google-inlogpagina gebracht en hier moet je nog eens op Volgende klikken. Geef opnieuw je Google-accountwachtwoord in en klik op Inloggen. Na een paar seconden word je naar de BlueStacks Android-omgeving teruggebracht en klik je op Let's go om de registratie af te ronden. Deze configuratie hoef je slechts één keer te doen, daarna wordt je account voor al je downloads gebruikt.

Bluestacks
Tip 04 Kies je zojuist aangemaakte account.

Tip 05: App installeren

De app Instagram (of een andere app naar keuze) staat nu voor je klaar. Klik op Installeren om de app op je BlueStacks-systeem te installeren. Je ziet tot welke onderdelen de app allemaal toegang wil hebben. Klik op Accepteren om dit goed te keuren. Na installatie kun je op Openen klikken. Je ziet dat Instagram standaard in portretmodus wordt weergegeven en dat je daarom grote zwarte randen links en rechts ziet. Als een app zowel in portret- of landschapsmodus te gebruiken is, klik dan op het icoontje linksboven. Dit staat gelijk aan de beweging om een tablet of smartphone te wisselen van portret- naar landschapsmodus. Dus alsof je het apparaat draait. Als een app normaliter reageert op een schudbeweging, dan kun je dit simuleren door de tweede knop van boven, het icoontje onder de formaatwisseling.

Bluestacks
Tip 05 Instagram is standaard ingesteld op portretmodus ... maar met de knop linksboven verander je dat in landschapsmodus.

Tip 06: Navigeren

Het navigeren in de Android-omgeving in BlueStacks is iets anders dan op een echte smartphone of tablet. Als je een app wilt sluiten, dan doe je dat gewoon door op het kruisje bovenin te klikken. Je ziet welke apps geopend zijn door de taakbalk bovenin, net zoals je dat van je browser gewend bent. Om naar een andere app te gaan, klik je op het tabblad. Als je op het tabblad Android klikt, kom je bij het hoofdscherm waar je al je geïnstalleerde apps ziet. Doe je dit voor de eerste keer, dan kan dit iets langer duren. Ook apps die je nog niet hebt geïnstalleerd, maar die wellicht interessant voor je zijn, worden hier weergegeven. Om te zien welke applicaties je allemaal hebt geïnstalleerd en eventueel om een app te verwijderen, ga je naar het tandwiel rechts bovenin en navigeer je naar Bluestacks Settings / Applicaties Beheren. Klik op Delete achter een app om het te verwijderen en bevestig de actie met Continue.

Bluestacks
Tip 06 Bovenin zie je tabbladen met apps die geopend zijn.

2 Reactie(s) op: 11 tips voor Android op je pc met BlueStacks

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 mei 2016 10:44 Anoniem
  En nog een http://www.memuplay.com/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 juli 2016 16:34 Anoniem
  nice article
  Film Dhamaka
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.