11 tips voor Android op je pc met BlueStacks

Door: richard-veenstra | 17 mei 2017 14:56

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2

Tip 07: Bediening

Een groot verschil tussen een echt Android-apparaat en een virtuele versie op je pc, is dat op een echte apparaat games en apps met veeg- en knijpbewegingen worden bestuurd. Dit is natuurlijk niet mogelijk met je normale pc of laptop. Vandaar dat je bovenin een knop vindt om je toetsenbord of controller toe te wijzen aan functies van een game of app. Klik op het WASD-icoon bovenin en over de game of app verschijnen een paar opties. Klik op het potloodje om andere bewegingen toe te wijzen aan toetsen op je toetsenbord. Bovenin zie je de bewegingen die je met je smartphone of tablet zou kunnen maken. Klik bijvoorbeeld op Swipe en er verschijnen vier opties: Swipe Left, Swipe Up, Swipe Right, Swipe Down. Klik op één van de opties en in een pop-upscherm kun je op een toets van je toetsenbord drukken. Nu is deze toets aan de functie in Android toegewezen.

Bluestacks
Tip 07 In het spel Clash of Clans zijn standaard twee toetsen geconfigureerd, maar met het potloodje kun je in BlueStacks alle bewegingen simuleren met toetsen op je toetsenbord.

Tip 08: Klassieke interface

De interface van BlueStacks maakt het makkelijk om apps te installeren en te zoeken, maar als je liever een klassieke Android-ervaring wilt hebben, kun je een aparte app installeren. Nova Launcher is een goede keuze. Ga naar het scherm Welcome en zoek naar Nova Launcher. In het volgende scherm kies je voor Search Play for nova launcher. Installeer en open de app. Als je de volgende keer BlueStacks opent, krijg je de optie om Nova Launcher als standaard startscherm-app te selecteren. Kies voor Nova Launcher en klik op Altijd. Als je nu op de cirkel onderin klikt, zie je alle onderdelen die op je virtuele Android-machine zijn geïnstalleerd en niet alleen de onderdelen die BlueStacks je aanbiedt. Wil je Nova Launcher aan jouw eisen aanpassen, klik dan op Nova instellingen.

Bluestacks
Tip 08 Geef aan dat je Nova Launcher als standaard startscherm-app wilt selecteren.

Prestatie

Net als bij elke andere virtualisatiesoftware is de prestatie afhankelijk van je systeem. Als je BlueStacks op een oud systeem probeert te draaien, zal dit bij veeleisende games snel merkbaar zijn. Vooral het beschikbare geheugen is vaak het probleem, zorg daarom dat je tenminste twee gigabyte geheugen in je systeem hebt ingebouwd, zodat je één gigabyte helemaal aan BlueStacks kunt toewijzen.

Tip 09: Globale functies

Er is nog een aantal andere knoppen te vinden aan de linkerkant van het BlueStacks-scherm. Het fotocamera-icoon gebruik je om een screenshot te maken, iets wat je normaal gesproken met de aan/uit-knop en de volumeknop van je smartphone of tablet doet. Eronder vind je een locatieknop. Je smartphone kan dit door de aanwezigheid van een gps-module zelf bepalen, maar hier moet je het handmatig aangeven.

Een klik op dat icoontje opent een kaart, klik op een locatie en de rode speld wordt hier naartoe verplaatst. De APK-knop is handig als je onderdelen wilt installeren die niet uit de Google Play Store komen. Klik erop en vanuit de geopende verkenner kun je een APK-bestand installeren. Pas wel op voor malware, dit kan gemakkelijk verspreid worden door APK-bestanden, aangezien ze niet zijn goedgekeurd door de Google Play Store. Installeer dus alleen APK-bestanden van bronnen die je vertrouwt. Onder de APK-knop vind je ook nog knoppen voor het importeren van bestanden en het kopiëren en plakken van onderdelen. Zo kun je gemakkelijk bestanden van je pc naar je BlueStacks-systeem kopiëren en omgekeerd. De één-na-onderste knop regelt het volume en het vraagteken opent de helpbestanden in je browser.

Bluestacks
Tip 09 Geef aan welke locatie BlueStacks moet gebruiken.

Tip 10: Virtueel geheugen

In BlueStacks klik je op Instellingen en kies je voor Apps. Klik met rechts op Op SD-Kaart om te simuleren dat je naar links veegt. Doe dit nog een keer door op Wordt uitgevoerd te klikken. Onderaan zie je nu hoeveel RAM er wordt gebruikt en hoeveel er nog vrij is. Ga op je systeem naar Verkenner in Windows, navigeer naar C:\Program Files (x86)\BlueStacks en start HD-Quit om er zeker van te zijn dat je BlueStacks compleet afsluit.

In Windows 10 klik je op het vergrootglas in je taakbalk, typ regedit in gevolgd door een Enter. Dit opent de Windows Register-editor. Op andere Windows-versies klik je op het startmenu en tik je daar regedit in de zoekbalk. Geef Windows toestemming om wijzigingen aan te brengen door op Ja te klikken. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/BLUESTACKS/GUESTS/ANDROID en dubbelklik op Memory aan de rechterkant. Zet het Grondtal op Decimaal en je ziet dat er onder Waardegegevens 768 staat. Vergroot dit aantal naar 1024. Zorg er altijd voor dat je niet meer dan de helft van je daadwerkelijke RAM-geheugen hier ingeeft, 1024 is gelijk aan 1 gigabyte. Sluit de Windows Register-editor af, herstart je pc en open BlueStacks opnieuw. Als je vervolgens bij de instellingen in BlueStacks kijkt, zie je dat je meer geheugen tot je beschikking hebt.

Bluestacks
Tip 10 Via de Windows Register-editor kun je het toegewezen virtueel RAM-geheugen van BlueStacks vergroten.

Tip 11: Alternatieven

BlueStacks is niet de enige Android-emulator die er te verkrijgen is. Goede concurrenten zijn Genymotion en AndY. Beide echt gratis voor persoonlijk gebruik, met een minder opdringerig businessmodel dan BlueStacks.

Ga naar www.genymotion.com en klik op Choose a plan. Kies voor Individual en onder Basic kies je Get started. Je moet een account aanmaken om een downloadlink te krijgen. Vervolgens kun je kiezen of je Genymotion met of zonder VirtualBox wilt downloaden. Dit is de virtualisatiesoftware die wordt gebruikt door Genymotion. Als je VirtualBox al hebt geïnstalleerd, kun je kiezen voor Without VirtualBox. Genymotion is iets gecompliceerder dan BlueStacks, maar je hebt wel heel veel keuze omtrent de versie van Android die je wilt draaien.

AndY vind je op www.andyroid.net. Klik op de groene downloadknop. Het pop-upscherm kun je wegklikken, het bestand wordt op de achtergrond al gedownload. Het installeren duurt vrij lang en AndY is niet zo gestroomlijnd als BlueStacks.

Bluestacks
Tip 11 Genymotion is een gratis alternatief.

2 Reactie(s) op: 11 tips voor Android op je pc met BlueStacks

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 mei 2016 10:44 Anoniem
  En nog een http://www.memuplay.com/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 juli 2016 16:34 Anoniem
  nice article
  Film Dhamaka
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.