12 diensten om mega-bestanden te versturen

Door: richard-veenstra | 07 november 2016 07:14

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2
 3. Pagina 3

Meer dan 25 megabyte versturen? Dat gaat anno 2016 nog steeds niet heel makkelijk. De meeste e-maildiensten geven je een limiet van zo’n 25 megabyte en zodoende ben je op diensten als WeTransfer, Sendspace en DropSend aangewezen. Toch zijn er meer alternatieven te vinden, wij helpen je een handje.

Tip 01: WeTransfer

Het van oorsprong Nederlandse WeTransfer is een bekende speler op de markt. Met de gratis versie van de dienst kun je bestanden met een totaal van 2 gigabyte versturen zonder dat je je hoeft te registreren. Zodra je op de site www.wetransfer.com aanbelandt, klik je op Take me to free en accepteer je de voorwaarden door op Accepteer te klikken. Klik op Voeg bestanden toe en in het geopende venster en selecteer de bestanden die je naar je contactpersoon wilt verzenden. Lees ook: 5 manieren om gratis grote bestanden te versturen.

Als je meerdere bestanden wilt verzenden, is het handig om deze in een zip-bestand te zetten alvorens ze met WeTransfer te versturen. In Windows 10 klik je op de bestanden die je wilt comprimeren en kies je voor Delen / Comprimeren. Je kunt een bestand naar maximaal twintig mensen sturen en het blijft zeven dagen op de servers staan voordat het wordt verwijderd. Achter Je e-mail vul je je eigen e-mailadres in en je krijgt een bericht zodra één van je contacten de bestanden heeft gedownload. WeTransfer heeft ook een pro-versie genaamd Plus. Hiermee kun je bestanden tot 20 gigabyte verzenden en deze bestanden vervallen niet na een week. In totaal heb je 100 gigabyte ruimte voor bestanden en krijg je je eigen WeTransfer-domein. Plus kost 12 euro per maand.

Tip 01 Het Nederlandse WeTransfer is een goede keuze als je af en toe een paar grote bestanden wilt versturen.
Het is handig om meerdere bestanden in een zip-bestand te versturen via WeTransfer

Tip 02: Sendspace

Een oude bekende is Sendspace. Ga naar www.sendspace.com en klik op Browse om bestanden te selecteren. Het voordeel van Sendspace is dat je achter elk bestand een omschrijving kunt toevoegen door op Click to add description te klikken. De maximale grootte van al je bestanden samen mag echter maar 300 megabyte zijn met de gratis versie van Sendspace. Je bestanden blijven wel wat langer beschikbaar dan bij WeTransfer: dertig dagen. Wil je grotere bestanden versturen, dan kun je upgraden naar de Pro-versie voor 7,99 euro per maand. Hier heb je 4 gigabyte tot je beschikking en mag je 100 gigabyte per maand verzenden. Een Pro-Plus abonnement kost 17,99 euro per maand en levert 10 gigabyte per upload en een limiet van 300 gigabyte per maand. Bij beide betaalde opties blijft je bestand op de servers van Sendspace staan totdat je het weghaalt.

Tip 02 Een leuke functie van Sendspace is dat je omschrijvingen aan bestanden kunt toevoegen.

Tip 03: DropSend

Met DropSend kun je gratis 4 gigabyte verzenden, het dubbele van wat WeTransfer je biedt. Enige voorwaarde is dat je maar vijf uploads per maand kunt doen. Bovendien wordt er een account voor je aangemaakt. Wil je vaker iets verzenden, dan biedt ook DropSend een betaalde optie aan. Voor 5 dollar (ca. 4,50 euro) per maand krijg je een uploadlimiet van 8 gigabyte en mag je 15 keer per maand iets versturen. Ook de transfersnelheid is sneller dan bij de gratis versie.

Het topabonnement kost 9 dollar (ca. 8 euro) per maand en hierbij mag je 45 keer per maand iets versturen. Hierbij krijg je ook de functie DropSend Direct, een programma dat je voor pc of Mac kunt downloaden om nog makkelijker bestanden te verzenden. Je kunt een bestand uitzoeken door op Select a file te klikken en vervolgens voor Send Your File te kiezen. In het pop-upvenster staat dat er een account voor je is aangemaakt. Bewaar het wachtwoord als je in de toekomst nog eens wat met DropSend wilt versturen. Accepteer de voorwaarden en klik op Send File. Het bestand wordt na zeven dagen automatisch verwijderd. DropSend vind je hier.

Tip 03 Bij DropSend kun je 4 gigabyte verzenden, maar er wordt wel een account voor je aangemaakt. Je mag vijf keer per maand iets gratis verzenden.
Met DropSend kun je gratis 4 gigabyte verzenden, het dubbele van wat WeTransfer je biedt

Tip 04: Kanssfer

Bij Kanssfer hoef je je niet te registreren en kun je meteen een bestand verzenden door het naar het veld met de tekst Drop files in this box te klikken. Je kunt bestanden tot 2 gigabyte verzenden, klik op het verzend-icoontje om een bestand te uploaden. Geef je eigen e-mailadres en het e-mailadres van de ontvanger op en voeg eventueel een wachtwoord in door op Add Password te klikken. Klik op Send om het bestand te versturen. Als je op je smartphone naar de website www.kanssfer.com gaat en een bestand wilt versturen, zie je dat er een WhatsApp-icoontje verschijnt. Klik hierop en klik vervolgens op Send on WhatsApp. Je WhatsApp-contactpersoon krijgt nu een Kanssfer-koppeling waar hij of zij het bestand kan downloaden of inzien.

Tip 04 Kanssfer heeft op je smartphone een WhatsApp-icoontje en kan direct een bestandskoppeling naar een WhatsApp-contact sturen.

1 Reactie(s) op: 12 diensten om mega-bestanden te versturen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 november 2016 09:52 jdboot
  Een hele goede mis ik: Transfer XL
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.