12 diensten om mega-bestanden te versturen

Door: richard-veenstra | 07 november 2016 07:14

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2
 3. Pagina 3

Tip 09: Ge.tt

Ga naar www.ge.tt en sleep een bestand naar het venster met de tekst Drag and Drop to share file. Zodra het bestand is geüpload, blijft het dertig dagen beschikbaar, tenzij je je aanmeldt voor een abonnement. Bovenin klik je op Type email here en geef je het e-mailadres van de ontvanger op. Rechts ervan zie je ook een directe koppeling die je naar contactpersonen kunt sturen. Gratis kun je bestanden tot 250 megabyte grootte versturen. Als je meer nodig hebt, moet je upgraden. Een Premium-account kost zo’n 4 euro per maand en hiermee mag je bestanden van maximaal 1 gigabyte verzenden. Je kunt echter in totaal 50 gigabyte aan bestanden opslaan, want Ge.tt is eveneens een cloudopslagdienst.

Tip 09 Met Ge.tt zijn bestanden tot dertig dagen beschikbaar op de servers.

Tip 10: Easysendme

Een handige dienst is Easysendme. Selecteer een bestand door één of meerdere bestanden te slepen naar het veld met de tekst or drop files here. Voeg je eigen e-mailadres toe achter Source Email en die van de ontvanger achter Recipient Email. Je kunt eventueel een bericht schrijven bij Message en als je klaar bent met invullen, klik je op Start upload. Een e-mail wordt nu naar de ontvanger verzonden. De limiet per bestand is 2 gigabyte en ook de gezamenlijke upload-limiet is 2 gigabyte. Het betaalde Basic Plan kost 3,99 dollar (ca. 3,50 euro) per maand en hiermee kun je een wachtwoord aan een transfer meegeven. Ook de limieten worden verhoogd naar 20 gigabyte. Het voordeel van Easysendme is dat een koppeling niet automatisch wordt verwijderd. Pas als de ontvanger het bestand heeft gedownload, wordt het van de servers gehaald.

Tip 10 Als je het Basic Plan neemt, kun je een wachtwoord aan je bestand(en) meegeven.

Tip 11: Dropbox

Dropbox is niet zozeer een dienst om grote bestanden mee te verzenden, maar meer een cloudopslagdienst. Je hebt 2 gigabyte ruimte in de cloud om bestanden op te slaan met een gratis account. Het is vervolgens makkelijk om bestanden of mappen te delen met anderen, zelfs als zij geen Dropbox-account hebben. Nadat je je voor de dienst hebt aangemeld, zie je je cloudschijf op de website www.dropbox.com. Aan de rechterkant naast een bestand of map klik je op de knop Share. Heeft je contactpersoon een Dropbox-account of is deze van plan een account aan te maken, dan typ je het e-mailadres in. Je kunt vervolgens aan de rechterkant op Can edit klikken om de rechten te wijzigen. Can edit betekent dat je contactpersoon het bestand mag bewerken, Can view geeft alleen toegang om een bestand in te zien. Als je contactpersoon geen Dropbox-account heeft, kun je op Create a link klikken. Kies vervolgens voor Copy link en stuur deze koppeling via je normale e-mailprogramma naar een contactpersoon.

Tip 11 Via de optie Create a link kun je complete mappen naar een contactpersoon sturen, ook al heeft deze geen Dropbox-account.
Je hebt 2 gigabyte ruimte in de cloud om bestanden op te slaan met een gratis account

Tip 12: MediaFire

MediaFire is een bekende dienst om bestanden mee te verzenden. De dienst is via www.mediafire.com op je pc te gebruiken of via de app-stores voor Android, iOS en Linux verkrijgbaar. De dienst lijkt in veel opzichten op Dropbox, met het grote verschil dat je 10 gigabyte in plaats van 2 gigabyte gratis krijgt. Wil je meer ruimte, dan kun je op verschillende manieren tot aan 50 gigabyte verzenden door bijvoorbeeld MediaFire aan vrienden aan te raden of bepaalde functies open te stellen. Bestanden zijn wel gelimiteerd tot 200 megabyte en je ziet advertenties. Wil je meer vrijheid, dan kun je een betaald abonnement nemen voor 10 dollar (ca. 9 euro) per maand. De bestandslimiet is dan 10 gigabyte en je hebt 1 terabyte aan opslagruimte tot je beschikking.

Tip 12 De pro-versie van MediaFire kost normaal gesproken 10 dollar bij een maandelijks abonnement, maar is tijdelijk voor 5 dollar verkrijgbaar.

1 Reactie(s) op: 12 diensten om mega-bestanden te versturen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 november 2016 09:52 jdboot
  Een hele goede mis ik: Transfer XL
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.