Doet je pc raar? Deze 13 tips genezen je computer!

Door: Maikel Dijkhuizen | 19 maart 2015 10:53

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Tip 13: Defecte pixels

Op de website www.dodepixels.nl test je eenvoudig of er defecte (sub)pixels op je scherm aanwezig zijn. Klik rechtsboven op DOE DE TEST. Volg de aanwijzingen om de browser op volledige schermgrootte weer te geven en bevestig met START DE TEST. De website speelt diverse kleuren af waarmee je defecte pixels kunt herkennen. In dat geval zie je namelijk een zwart, wit, blauw, groen of rood puntje. Een defecte pixel is lastig te repareren. Toch bestaan er programma's die ernaar streven om een defecte pixel weer tot leven te wekken.

Tip 13 Dead Pixel Tester is een piepklein tooltje waarmee je wellicht vastzittende pixels tot leven wekt.

We achten de kans niet zo groot, maar je kunt natuurlijk altijd een poging wagen. Download Dead Pixel Tester en start het exe-bestand op. Klik op Exerciser en sleep het kader naar de juiste plek. Het programma ververst in een razend tempo de kleuren van het geselecteerde gebied. In een enkel geval lukt het om een vastzittende pixel weer te activeren.

Verder wil het ook nog weleens lukken om dode pixels te repareren door met een vinger of potlood voorzichtig op de betreffende plek te drukken. Uiteraard is dat wel op eigen risico. De kans bestaat namelijk dat je nog meer schade aanricht.

1 Reactie(s) op: Doet je pc raar? Deze 13 tips genezen je computer!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2015 11:12 darknessblade
  nou jullie uitleg heeft geen nut op een oud probleem van mij:

  http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-windows_update/windows-update-is-automatically-stopped-after-each/8033b7a9-2346-4212-8db2-14587ad8c5f2


  de oorzaak was bitdefender total security, (zelfs hun helpdesk was van geen nut)

  zelfs de persoon die me hielp had valse beschuldigingen gedaan over dingen die ik fout zou gedaan hebben van wat ik nooit gedaan had

  DE OORZAAK WAS BITDEFENDER, als je het nog niet hebt gelezen.

  (hoe zou het anders mogelijk zijn op een nieuw geinstaleerd systeem, (3 maanden oud toen) dat exact hetzelfde probleem voorkwam)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.