14 apps om je smartphone vakantieklaar te maken

Door: Kees Krick | 08 juli 2014 00:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De vakantieperiode mag dan op z'n einde lopen, je kunt altijd nog een stedentripje of weekje weg boeken. Als we tijdens een vakantie iets niet thuis laten, dan is het wel onze smartphone. Daarom laten wij 14 bijzondere, nuttige en leuke apps aan je zien die op vakantie goed van pas komen.

Plattegronden

Tip 01: Maps 3D

Houd je van actieve vakanties, dan heb je minder aan gewone wegenkaarten. Want als wandelaars of fietser wil je juist de leukste weggetjes en paadjes verkennen om op de mooiste plekken uit te komen, en hoef je niet zo nodig de snelste route van A naar B. Topografische kaarten komen dan als geroepen. Nagenoeg elk detail in het landschap vind je erop terug. Een bijzondere variant van zo'n kaart tref je aan in Maps 3D (3,59 euro of gratis Lite-versie).

Deze app brengt diepte in de kaarten door het landschap om te zetten naar drie dimensies. Dat is erg handig omdat wij uit een nagenoeg vlak land komen. Daardoor is het voor ons lastiger om een berg- of heuvellandschap goed te interpreteren als we naar gewone kaarten kijken, ook al staan er hoogtelijnen op. Nu zie je meteen of een weggetje of uitgestrekt bos vlak loopt of juist stijl de hoogte ingaat. Overigens kun je de kaarten ook gewoon tweedimensionaal bekijken. Stukjes van het kaartmateriaal zijn offline op te slaan door een gebied te selecteren.

Tip 01 Breng diepte in het landschap met Maps 3D.

Tip 02: Locus Kaart

Met Locus Kaart kun je het topografische kaartmateriaal niet alleen online bekijken, maar ook gedeeltelijk op je telefoon of tablet zetten voor offline gebruik. Daarmee bespaar je aanzienlijk wat dataverkeer tijdens je vakantie. Dat downloaden kan per land of door zelf een gebied te selecteren. Dat laatste is eigenlijk ook wel nodig om geheugenruimte te besparen, want een complete landkaart vreet ruimte. Overigens kun je vanuit de app ook nog kaarten kopen. Die hebben een ander formaat, waardoor ze aanzienlijk kleiner zijn en je deze wel per land kunt inladen.

Een leuk foefje is dat Locus Kaart de weg die je aflegt kan onthouden. Dit wordt met een gekleurde lijn op de kaart ingetekend. Deze zogenaamde tracks kun je bewaren zodat je altijd weet wanneer je waar was en verdwalen voorgoed tot het verleden behoort. Ook Maps 3D kan dit trouwens. Locus Kaart is beschikbaar als gratis app, maar er is ook een betaalde pro-versie (7,50 euro).

Tip 02 Locus Kaart kent online en offline kaarten.

Tools

Tip 03: Measures

We maken in Nederland alweer een flinke tijd gebruik van de euro, waarmee we in veel omringende landen met gemak kunnen betalen. Je zou haast vergeten dat er nog genoeg plekken in Europa zijn waar je toch eerst even je geld moet omwisselen. En dan hebben we het nog niet eens over de rest van de wereld. Met Measures (1,79 euro) is dat omzetten van valuta zo gepiept. Nee, de app wisselt uiteraard niet je geld om, maar laat je wel bedragen omrekenen tussen valutasoorten. Actuele wisselkoersen worden opgehaald zodra je de app start, dus die hoef je niet zelf op te zoeken en in te tikken. Ook zaken als kleding- en schoenmaten, snelheden, de temperatuur, afstanden, gewichten en nog veel en veel meer eenheden, rekent de app moeiteloos voor je om.

Tip 03 Valuta en eenheden omrekenen met Measures.

Tip 04: PolyClock

Bevindt jouw vakantiebestemming zich in een andere tijdzone? Hoe meer uren de klok afwijkt van de onze, hoe lastiger het is om in te schatten hoe laat het in Nederland is. Om te voorkomen dat je familie en vrienden alsmaar uit hun slaap wekt met berichten en telefoontjes, kun je PolyClock (2,29 euro) gebruiken. Deze app laat je op een mooie visuele manier zien of het dag of nacht is. Je kunt meerdere klokken tegelijkertijd in de gaten houden. Dat is helemaal handig als sommige van je vrienden of familieleden zelf ook op vakantie zijn en zich in weer andere tijdzones bevinden.

Tip 04 Houd wereldwijd het daglicht in de gaten met PolyClock.

0 Reactie(s) op: 14 apps om je smartphone vakantieklaar te maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.