14 tips om alles uit LinkedIn te halen

Door: evi-maquoi | 04 maart 2014 14:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Wellicht heb je ooit weleens een LinkedIn-profiel aangemaakt, maar gebruik je het ook? Wie dit zakelijk netwerk beter leert kennen, kan deelnemen aan interessante discussies, een nieuwe baan vinden of op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen in een bepaald vakgebied.

Profiel maken

Tip 01: Profiel bewerken

Als je nog geen LinkedIn-profiel hebt, kun je er hier een aanmaken. Klik op Nu lid worden, voer je voornaam, achternaam en e-mailadres in en kies een wachtwoord. Als je al een Facebook-account hebt, kun je dat optioneel gebruiken om je aan te melden. Vervolgens volg je de verschillende stappen van de wizard om je profiel te vervolledigen.

Heb je al eens een account aangemaakt, dan kun je gewoon inloggen door op de startpagina op Aanmelden te klikken in de rechterbovenhoek.

Wanneer je bent aangemeld, klik je bovenaan in de zwarte balk op Profiel / Profiel bewerken. Je kunt nu heel eenvoudig een Functie toevoegen, je Samenvatting bewerken, de kennis van je Talen toelichten of een Opleiding toevoegen. Bovendien is het mogelijk om de verschillende blokken van plaats veranderen met de zwarte dubbele pijl.

Je beslist helemaal zelf hoeveel en welke informatie aan je profiel toevoegt. Een professionele portretfoto is een must. Een vakantiekiekje kan wel op Facebook maar is niet geschikt voor op LinkedIn. Zodra je alle nodige aanpassingen doorgevoerd hebt, klik je helemaal bovenaan op Klaar met bewerken.

Tip 01 Met de dubbele pijl kun je elk blok eenvoudig van plaats veranderen.

Tip 02: Privacy

Net zoals in de meeste sociale netwerken kun je ook in LinkedIn bepalen wie wat kan zien. Om toegang te krijgen tot de privacy-instellingen klik je rechts bovenaan op je fotootje. Klik vervolgens op Bekijken naast Privacy en instellingen. Voer je wachtwoord nog een keer in en klik op Aanmelden.

Klik op het tabblad Profiel door naar Selecteren wie uw netwerkactiviteit kan zien en maak je keuze tussen Iedereen, Uw netwerk, Uw connecties of Alleen uzelf en voltooi de bewerking met Wijzigingen opslaan.

Via Zichtbaarheid van uw profielfoto wijzigen kun je nog even aangeven wie je portretfoto kan bekijken. Je hebt de keuze uit Mijn connecties, Mijn netwerk of Iedereen. Wijzig je instellingen met de Instellingen opslaan-knop.

Tip 02 Via Privacy en instellingen kom je op je LinkedIn-dashboard terecht.

Tip 03: Authenticatie

Steeds meer diensten voeren dubbele authenticatie in om zo een betere bescherming tegen hackers te bieden. Via LinkedIn is dit ook mogelijk. Klik rechtsboven op je foto en kies in het menu Privacy en instellingen. Navigeer onderaan naar het tabblad Account en kies Beveiligingsinstellingen beheren. Klik daarna op Inschakelen onder Dubbele verificatie voor aanmelding. Kies je land in de lijst en voer je telefoonnummer in. Klik op Code verzenden om verder te gaan.

Enkele seconden later ontvang je een sms op je mobiele telefoon. Voer de code van zes cijfers in en klik op Verifiëren en Klaar. Je krijgt onmiddellijk een bevestiging via e-mail. Wanneer je nu op een andere computer of een smartphone of tablet wil inloggen met je LinkedIn-account, moet je je wachtwoord invullen voorafgaand met een code van zes cijfers die je op dat ogenblik op je mobiel ontvangt.

Tip 03 Dankzij dubbele authenticatie is de kans op een gehackt account stukken kleiner.

Tip 04: Handtekening

Wie zijn of haar LinkedIn-account wil gebruiken als visitekaartje, kan een link naar het profiel in zijn of haar e-mailhandtekening plaatsen. Standaard bestaat de url van je LinkedIn-profiel uit een eigenaardige mix van cijfers en letters.

Dit is echter heel eenvoudig aan te passen. Klik op bovenaan in de balk op Profiel en klik door naar Profiel bewerken. Klik daarna op Bewerken net naast de url van je profiel, onder je profielfoto. Rechtsonder klik je op URL van uw openbare profiel aanpassen. Nu kun je een url maken als 'linkedin.com/in/uwnaam'. Voltooi de bewerking met Stel uw aangepaste URL in.

Ook interessant is de Profielbadge. Dit is een mooie knop naar je LinkedIn-profiel. Klik op Een profielbadge maken en kies vervolgens één van de twee knoppen. Kopieer de code en plak deze vervolgens in je e-mailhandtekening, op je blog of op je website.

Tip 04 Kopieer de code en plak 'm in je e-mailhandtekening of op je website.

5 Reactie(s) op: 14 tips om alles uit LinkedIn te halen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 maart 2014 15:01 Oscar
  Tja, de tijd dat je nog een Curriculum Vitae, afgekort cv, als bijlage samen met je sollicitatie brief in een geadresseerde gefrankeerde envelop, met de P.T.T. Post, later TNT Post tegenwoordig Post.nl opstuurde naar een toekomstige werkgever, is anno 2014 blijkbaar zóóóóóó jaren negentig.
  .
  Nee , tegenwoordig moet je al online staan. Ruim voor het einde je laatste college of studie jaar….je persoonlijke Linkedin webpagina, is anno 2014, de hedendaagse vervanger van de oude jaren 80-90 Curriculum Vitae, ofwel afgekort cv. In de huidige tijd van internet en sociale media, wil een (toekomstige) werkgever (bijna) alles van je weten, nog voordat je eventueel zal worden uitgenodigd. Tegenwoordig staat of (ver)valt een dynamische carrière mogelijkheid, op de (ambitieuze) inhoud van een goed up-to-date onderhouden, persoonlijke Linkedin webpagina,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 maart 2014 20:48 Anoniem
  Wat een oubollig artikel zeg. Ongeveer tien jaar te laat ook.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 maart 2014 01:45 Oscar
  Da is zo, maar ja, na elk studie/college seizoen komt er weer een nieuwe generatie voormalige studenten met of zonder een diploma op zak, op de arbeidsmarkt en begint het uitleggen van tips en dergelijke weer van voor-af-aan. Dat is net zo iets als een docent die, jaar in, jaar uit, elk school/college seizoen, maar weer de zelfde lesstof geeft aan steeds weer een nieuwe groep leerlingen. omdat die dat (nog) niet weten. Of een rij-instructeur die weer de zoveelste beginnende leerling autorijles moet geven….als je de informatie al kent, is het oud bollig…maar weet je het nog niet…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 maart 2014 09:52 Anoniem
  @ Oscar
  Jij werkt zeker voor/bij Linkedin
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 maart 2014 17:30 Oscar
  Nee, geen van beide, ik heb geen Likedin webpage, en werk niet voor Likedin. Ook niet voor Computer Totaal, Als die indruk mocht bestaan, Ik ben nog van de Curriculum Vitae (cv) generatie. Ik reageer gewoon op de ontwikkelingen van, zo noem ik het gemakshalve maar effe, op de technische vooruitgang, ofwel de zogenaamde digitale revolutie, die gaande is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.