14 tips voor je vakantie met Google Trips

Door: Rens Blom | 17 januari 2017 10:22

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Google komt met een app waarmee je in één keer een complete reis kunt plannen. Met Google Trips heb je alle informatie over je vakantie, van je reserveringen tot de leukste bezienswaardigheden, bij elkaar. Ook geeft de app informatie over waar je kunt eten en wat je met fooien moet doen.

Tip 01: Account koppelen

Google Trips werkt enkel en alleen met een Google-account. Dat is vereist omdat de app persoonlijke informatie uit Gmail, Maps en Foto’s haalt. Niet iedereen zal het daarmee eens zijn, maar Google geeft je geen keuze. Of nouja, bijna geen keuze. Je kunt namelijk wel kiezen met welk Google-account je je aanmeldt. Dat kan je primaire account zijn, maar ook een account dat je speciaal voor dit soort situaties hebt aangemaakt. Door Trips met je Google-account te verbinden, krijg je in Trips je boekingsbevestigingen te zien van bijvoorbeeld je hotel of je vlucht. Die worden direct gegenereerd door Google door te zoeken in Gmail. Dat is een feature die Google al langer gebruikt in apps als Inbox, een slimme variant van Gmail. Gebruik je geen Gmail voor boekingsbevestigingen, maar wil je ze wel in Trips zien? Stuur de e-mails dan door naar je Gmail-adres, waarna ze automatisch in Trips worden geplaatst. Wil je de Gmail-koppeling uitschakelen, ga dan naar Settings, waarna je Trips from Gmail uitzet.

Tip 01 Google Trips werkt ook zonder Gmail-koppeling als je het schuifje uit zet.

Alleen in het Engels

Hoe handig Google Trips ook is, de app is op moment van schrijven alleen in het Engels te gebruiken. Dat zal voor de meeste mensen geen ramp zijn (zeker niet na onze tips), maar ondersteuning voor de Nederlandse taal zou een welkome toevoeging zijn.

Tip 02: Een trip maken

Tip 02 Een nieuwe trip maken is heel eenvoudig.

Om je reis te beginnen, kun je bovenin een stad invullen waar je heen wilt. Zodra je de stad hebt gekozen die je gaat bezoeken, kun je beginnen met het plannen van je trip. Je klikt op Create trip, en vult daar de gegevens over je verblijf in zoals de begin- en einddatum. Via Add destination kun je nieuwe steden toevoegen als je meerdere steden in een vakantie bezoekt. Klik vervolgens op Done.

Ook kun je je eerder gemaakte reizen bekijken. Die eerdere reizen zijn gebaseerd op onder andere je locatie- en fotogeschiedenis in applicaties als Maps of Google Foto’s.

Geen paniek! Een al aangemaakte of onjuiste trip kun je eenvoudig verwijderen

Tip 03: Aanpassen/verwijderen

Een gemaakte trip is op een later moment altijd nog aan te passen. Ga naar de reis in kwestie en klik rechtsboven op het potloodje. De gegevens die je invult als je een trip aanmaakt, kun je nu weer wijzigen, dus de locatie, begin- en einddatum en eventuele extra bestemmingen.

Heeft Google een trip aangemaakt die niet klopt of wil je (om welke reden dan ook) een trip niet in de app hebben? Geen paniek: je kunt hem eenvoudig verwijderen. Ga naar het beginscherm, waar je al je trips vindt. Klik op de drie bolletjes in de rechterbovenhoek op de reis die je wilt verwijderen en druk vervolgens op Delete from Google. Je krijgt een ‘weet je het zeker’-scherm te zien met de waarschuwing dat je de verwijdering niet ongedaan kunt maken. Als je de trip echt wilt verwijderen, druk je op Ok, delete.

Tip 04: Downloaden

Omdat je in het buitenland vaak bent aangewezen op wifi-netwerken, biedt Google Trips de mogelijkheid een trip te downloaden. Op deze manier kun je hem vrijwel geheel offline gebruiken en ben je dus niet afhankelijk van wifi of (duur) mobiel internet. Wil je de reis downloaden, dan kun je dat het beste van tevoren via wifi doen, want het kan zo een paar minuten duren. Op het beginscherm zie je onder elke trip Download [bestemming]. Druk op het schuifje en het downloaden gaat van start.

Tip 05: Reserveringen

Een belangrijk onderdeel van Trips zijn je reserveringen, in het Engels reservations. Je vindt ze door naar een vakantie te gaan en op Reservations te klikken. Vervolgens zie je de reserveringen voor je reis, bijvoorbeeld van het hotel en de huurauto en natuurlijk worden ook je vliegtickets daar weergegeven. Door op een reservering te klikken, krijg je aanvullende informatie als het bevestigingsnummer en een snelkoppeling naar de betreffende e-mail. Zoals we in de eerste tip al hebben aangegeven, haalt Trips de reserveringen namelijk uit Gmail.

Tip 05 Het is heel fijn om al je reserveringen bij elkaar te hebben.

Tip 06: Bezienswaardigheden

Tip 06 Google Trips geeft ook aanbevelingen voor je huidige locatie.

Google Trips is niet alleen maar bedoeld om vooraf je reizen mee samen te stellen en alle informatie te bundelen. Je kunt ook je huidige locatie gebruiken en kijken wat er in de buurt te doen is en welke restaurants en cafés er in je omgeving te vinden zijn. Dat doet veel denken aan de mogelijkheden van Google Maps, maar Trips toont ook eventuele reserveringen en opgeslagen bezienswaardigheden.

Zie je in je eigen omgeving of op je vakantiebestemming een bezienswaardigheid die niet in Google Trips staat, maar er absoluut aan moet worden toegevoegd? Stuur hem dan naar Google, dan wordt ernaar gekeken. Om een bezienswaardigheid in te dienen, ga je naar een reis en klik je op Things to do. Druk vervolgens rechtsboven op de drie bolletjes en kies Suggest an attraction. Vul de naam van de bezienswaardigheid in en zet het pijltje op de juiste locatie neer. Als je klaar bent, druk je op Send feedback.

Ben je op een niet-toeristische locatie, dan geeft de app maar weinig nuttige informatie

Tip 07: En de dorpjes dan?

Een minpunt aan Google Trips is dat de app gericht is op grotere en populaire steden. Las Vegas, Amsterdam en Rome leveren veel informatie en aanbevelingen op, en ook minder grote bestemmingen als Haarlem zijn de moeite waard. Maar ben je in een klein Nederlands dorpje of een niet-toeristische locatie in het buitenland, dan is de kans klein dat Trips nuttige informatie aanbiedt. Dat is jammer, maar je kunt er verandering in aanbrengen door die ontbrekende bezienswaardigheden in te sturen.

0 Reactie(s) op: 14 tips voor je vakantie met Google Trips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.