14 tips voor je vakantie met Google Trips

Door: Rens Blom | 17 januari 2017 10:22

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 08: Keuzes maken

Wanneer je in een grotere stad bent, kan het aanbod van bezienswaardigheden wat overweldigend zijn. Wat wil je echt doen, op welke dag(en) en in welke volgorde? Het zou zomaar eens een logistieke puzzel kunnen worden! Om eerst te bekijken wat er in de stad zoal te doen is, ga je naar je reis, klik je op Things to do en bekijk je de vele categorieën met bezienswaardigheden. Niet alleen noemt de app de populairste activiteiten in de omgeving, er zijn ook bezienswaardigheden ‘speciaal voor jou’ of categorieën als kindvriendelijke attracties.

Tip 08 Trips biedt allerlei categorieën met bezienswaardigheden.

Tip 09: Informatie opslaan

Tip 09 Bij de bezienswaardigheden verschijnt handige informatie.

Bij de bezienswaardigheden krijg je niet alleen een beschrijving en wat foto’s te zien. Trips biedt aanvullende informatie als contactgegevens, recensies van andere bezoekers en een kaartje. Dit vind je rechtsboven op het Things to do-startscherm, naast het vergrootglas. Klik je op dat kaart-icoontje, dan verschijnen alle bezienswaardigheden op een kaartje zodat je enigszins kunt inschatten hoe ver de attracties uit elkaar liggen. Per trip kun je de bezienswaardigheden opslaan door op het sterretje te drukken, wat handig is als je ze later snel wilt opzoeken. Die opgeslagen activiteiten vind je weer terug door naar de betreffende trip te gaan en op Saved Places te drukken. Door weer op het sterretje te drukken, verwijder je een bezienswaardigheid uit je favorieten.

Met Day plans kun je in één keer een volledig dagje uit plannen

Tip 10: Planning maken

Een slimme mogelijkheid in Trips wanneer je er zelf echt niet uitkomt wat je op een dag wilt gaan doen, is Day plans. Hierin vind je automatische en door andere gebruikers gegenereerde dagtrips waarmee je in één keer een hele planning kunt maken voor een dagje uit. Door op een van de voorgestelde Day plans te klikken, krijg je een kaart met alle bezienswaardigheden erop. Klik je op een van die bezienswaardigheden, dan krijg je ook hier informatie te zien over de attractie of activiteit zoals de openingstijden en eerdere beoordelingen van anderen. Bovendien staat er hoelang mensen er gemiddeld doorbrengen.

Tip 11: Maak een dagplan

Zit er geen dagplan naar je gading tussen, dan kun je er altijd zelf nog een maken. Door vanaf het Day plans-scherm op de roze knop rechtsonder te drukken, wordt er een dagplan opgesteld. Je kunt kiezen uit een ochtend, middag of hele dag. Ook kun je aangeven op welke dag je iets wilt gaan doen, waarna je de bezienswaardigheden dient toe te voegen. Er is een maximum van negen bezienswaardigheden per dag, en je kunt selecteren bij welke bezienswaardigheid je wilt beginnen. Je hele route uitstippelen is niet mogelijk: dat doet Trips zelf.

Je kunt ook zelf een dagplan maken.

Tip 12: Wat je moet weten

De Need to know-sectie op het beginscherm geeft per trip aan wat handig is om over je bestemming te weten. Deze informatie verschilt per locatie (en land). Zo krijg je bij Bordeaux (Frankrijk) weetjes over het terugvragen van btw en traditionele markten te zien, terwijl je bij Las Vegas (VS) informatie voorgeschoteld krijgt over de dollar en de dure gezondheidszorg. Er worden wel altijd telefoonnummers, locaties en concrete bedragen/cijfers genoemd; handig!

Op zoek naar een leuk restaurant, kroeg of dure lunchroom? Google Trips weet er wel raad mee.

Tip 13: Eten en drinken

Vakantie staat niet alleen voor rust en leuke dingen doen, maar ook voor lekker eten en drinken. Ben je op zoek naar een leuk restaurantje, een kroeg of een dure lunchroom? Google Trips weet er wel raad mee. Ga naar je betreffende trip en klik op Food & Drink. Afhankelijk van je locatie krijg je bij Overview informatie over de lokale gerechten, uiteten gaan en het nachtleven. Door naar rechts te vegen, schotelt Trips je allerlei eet- en drinkcategorieën voor, waaronder ontbijtgelegenheden en lunchrooms. Door op More te drukken, krijg je alle informatie over de aanraders in een categorie.

Trips loodst je naar de lekkerste restaurants.

Tip 14: Vervoer regelen

Vanuit het beginscherm kun je ook naar Getting around. Daar zie je vooral veel informatie over het openbaar vervoer in de stad waar je bent, zoals wat je met treinkaartjes moet doen en wat die kosten. En: wat de boete is als je ze vergeet te kopen. Je vindt er bovendien informatie over bustijden, de kosten van taxi’s en wat je het beste kunt doen als je op het vliegveld landt. Rijd je liever zelf, dan kun je direct zien waar en voor welk bedrag je je auto kunt parkeren of waar je een fiets kunt huren.

Feedback geven

Trips is een uitgebreide en goedwerkende app, maar misschien zie jij wel ruimte voor verbetering. Door een bestaande feature aan te passen of een nieuwe te introduceren, bijvoorbeeld. Of heb je ontdekt dat iets niet goed werkt? Je kunt het doorgeven aan Google en dat doe je via het feedbackformulier. Je vindt de feedback-knop op elke pagina, rechtsboven. Druk op de drie bolletjes en klik Feedback aan. Vervolgens kun je een opmerking toevoegen en indien gewenst logboeken van je app-gebruik en een screenshot van de pagina erbij versturen. Ben je klaar, druk dan rechtsboven op de blauwe verzendknop.

0 Reactie(s) op: 14 tips voor je vakantie met Google Trips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.