15 Beste Facebook-apps

Door: evi-maquoi | 16 februari 2011 15:44

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Facebook wint alsmaar aan populariteit. In Nederland zijn al meer dan drie miljoen leden geregistreerd. Wereldwijd zijn er meer dan een half miljard gebruikers. Eén van de sterkste troeven van de sociale netwerksite is het gevarieerde aanbod van applicaties. Wij zochten vijftien steengoede toepassingen en spellen voor u uit, zodat u nóg meer leuke dingen met Facebook kunt.

1. Facebook PhotoZoom

Deze extensie voor Google Chrome of Mozilla Firefox laat u toe om Facebook-foto's te vergroten als rollover. U hoeft het fotoalbum dus niet te openen om de afbeeldingen in groot formaat te bekijken, het volstaat om uw muiscursor over de foto's te laten glijden. Afhankelijk van de oorspronkelijke grootte wordt de desbetreffende afbeelding dan een stuk groter getoond. Deze extensie werkt niet enkel voor fotoalbums maar ook voor profielfoto's en gelinkte afbeeldingen. Met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Z kunt u Facebook PhotoZoom in- of uitschakelen.

Facebook PhotoZoom bespaart u ongetwijfeld heel wat tijd.

2. Mafia Wars

Houdt u van online 'managementspellen'? Dan is Mafia Wars beslist iets voor u. U start het spel als groentje en moet zo veel mogelijk missies volbrengen en ervaringspunten verdienen om uit te groeien tot een gevaarlijke maffioso. Voer 'jobs' uit om geld te verdienen en speciale wapens en voertuigen te kopen. Koop vastgoed, beroof andere maffiosi en help bevriende spelers met opdrachten en speciale items. Om ver in het spel te komen dient u zich elke dag aan te melden en te spelen, maar aangezien de verslavingskans nogal groot is, is dat wellicht geen probleem.

Het gigantische aantal missies en levels houdt u beslist zoet.

3. Picnik

Eigenlijk hebt u helemaal geen speciale software voor beeldbewerking nodig om foto's mooi op Facebook te publiceren. Dankzij de Picnik-applicatie kunt u uw foto's automatisch of manueel bewerken. Roteren, bijsnijden, de belichting of kleurtonen aanpassen, verscherpen, rode ogen verwijderen ... het kan allemaal. Via het tabblad Create kunt u zelfs eigen teksten, stickers en fotokaders toevoegen. Picnik beschikt ook nog over een aantal voorinstellingen waarmee u heel snel uw Facebook-foto's omzet naar zwart-wit, sepia, lomokleuren enzovoort. Klaar? Dan kunt u uw bewerkte foto rechtstreeks publiceren als prikbordfoto of in één van uw Facebook-fotoalbums plaatsen.

In een handomdraai krijgt uw foto meer contrast.

4. Typing Test

Sommige applicaties zijn zo simpel dat ze toch leuk zijn. Typing Test bijvoorbeeld. Nadat u hebt aangegeven of u een test van 1, 2, 3 of 5 minuten wilt proberen, moet u enkel nog één van de tien basisteksten kiezen. Probeer de basistekst vervolgens zo snel mogelijk over te typen. Uiteraard is het de bedoeling om ook zo min mogelijk fouten te maken. Na de test krijgt u het resultaat van uzelf en uw vrienden te zien. U kunt elkaar uitdagen om de test opnieuw uit te voeren en een zo hoog mogelijke score neer te zetten.

Kies de instellingen en voer de test uit!

5. Where I've Been

Wie graag reist of graag opschept welke landen van de wereld hij al bezocht heeft, moet beslist een Where I've Been-paspoort aanmaken. Met een muisklik kunt u op een wereldbol pinnen welke landen u al bezocht hebt of graag zou willen bezoeken. Vervolgens krijgt u te zien hoeveel procent van de wereld u al gezien hebt. Nog leuker is dat u uw wereldkaart kunt vergelijken met die van uw vrienden. Bovendien krijgt u ook te zien welke vrienden de meeste landen bezocht hebben. Als kers op de taart kunt u nog deelnemen aan een wereldse quiz.

Wereldkaarten met vrienden vergelijken is erg leuk.

0 Reactie(s) op: 15 Beste Facebook-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.