15 handige toolbars

Door: Robbert Brus | 02 april 2010 10:53

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Bij het woord ‘toolbar’ zullen bij de meeste mensen de haren recht overeind gaan staan en de alarmbellen rinkelen. Een toolbar hoeft echter niet altijd problemen op te leveren. Een toolbar kan daadwerkelijk uw surfervaring verbeteren en u bijvoorbeeld behoeden voor gevaarlijke websites of uw eBay-veilingen in de gaten houden. We zetten de handigste toolbars voor u op een rijtje!

Dit artikel bestaat uit drie pagina’s:

Pagina 1 (huidige pagina)

- Windows Live Toolbar

- Google Toolbar

- McAfee SiteAdvisor

- Yoono

- The Pirate Bay Toolbar

Pagina 2

- StumbleUpon

- Yahoo! Toolbar

- LastPass

- Delicious

- Torrent Toolbar

Pagina 3

- FireShot

- eBay Toolbar voor Firefox

- PWS Toolbar

- FoxyTunes

- StatusbarEx

Windows Live Toolbar

Als u vaak gebruikmaakt van de Live-diensten van Microsoft, is de Windows Live Toolbar een handige toevoeging. Met deze toolbar houdt u overzicht tussen de door u gebruikte diensten en surft u direct naar een Live-dienst. Met één muisklik ziet u wat er in uw agenda staat, of u nieuwe e-mail hebt ontvangen, blijft u op de hoogte van updates van vrienden en is het een fluitje van een cent om foto’s te bekijken. Bijzonder handig is de mogelijkheid om uw favorieten te synchroniseren, zodat u altijd en overal uw favoriete sites kunt raadplegen, waar u zich ook bevindt.

Met de Windows Live Toolbar kunt u snel bekijken of er activiteiten hebben plaatsgevonden bij een van uw Microsoft Live-diensten.

Google Toolbar

De Google Toolbar was ooit erg populair in combinatie met Internet Explorer 6. Logisch, want Microsofts browser was destijds niet uitgerust met een zoekvenster en een pop-up-blocker. Nu dat inmiddels wel het geval is, heeft de Google Toolbar wat minder noodzakelijke waarde, maar hij is nog steeds handig voor wie een Gmail account heeft. Verder kunt u met de toolbar onder meer bladwijzers opslaan, via Sidewiki een mening over een website achterlaten, websites vertalen en uitgebreid zoeken via Google.

Google Toolbar is nog steeds een handige toevoeging voor de browser.

McAfee SiteAdvisor

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ mag niemand deze toolbar eigenlijk missen. McAfee SiteAdvisor adviseert u, zoals de naam al zegt, welke websites u beter kunt mijden. Na het invoeren van een zoekterm in (bijvoorbeeld) Google, ziet u aan de hand van rode, oranje of groene pictogrammen achter de linkjes of een site betrouwbaar is of niet. Bezoekt u toch een website die niet veilig is, dan wordt de knop rood, krijgt u een waarschuwing te zien en wordt de website geblokkeerd door deze toolbar. Zo voorkomt u dat vervelende ‘scareware’ uw computer vervuilt!

U ziet direct of een site veilig is of niet.

Yoono

Yoono is eigenlijk een sidebar voor uw browser en geen toolbar, maar toch past hij prima in dit overzicht. Dankzij Yoono hebt u al uw sociale netwerken, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter bij de hand en gebruikt u instant messaging services als Windows Live, Google Talk en Yahoo! direct vanuit de browser. Yoonoo werkt razendsnel en combineert de zoekresultaten van verschillende sites, zodat u niet alleen de Google-treffers krijgt te zien, maar ook die van Wikipedia, Google Video en Flickr.

Yoono biedt sociale netwerken en instant messaging services in één applicatie.

The Pirate Bay Toolbar

Hoewel The Pirate Bay naar alle waarschijnlijkheid geen lang leven meer is gegund, staan we toch even stil bij de The Pirate Bay Toolbar. Via deze toolbar ziet u snel welke nieuwe bestanden beschikbaar zijn, wat de meest gedownloade albums en films zijn, komt u direct hoesjes en ondertitelingbestanden op het spoor en kunt u uiteraard ook torrents zoeken. Voor wie veel downloadt en regelmatig The Pirate Bay bezoekt, is deze toolbar zeker een handige toevoeging.

Erg fijn aan deze toolbar zijn de top 25-lijstjes.

0 Reactie(s) op: 15 handige toolbars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.