15 onmisbare programma's voor je pc

Door: robbin-ooijevaar | 16 november 2013 09:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 06: Foto's omzetten naar ander formaat

Fotobestanden zijn er in allerlei formaten. De bekendste zijn bmp, png en jpg. SageThumbs maakt het eenvoudig om een afbeelding snel om te zetten naar een andere indeling. Stel: je hebt een jpg-afbeelding en je wil hier een png-bestand van maken. Open met de Windows Verkenner de map met het fotobestand. Klik met de rechtermuisknop op het jpg-bestand (je kunt ook eerst meerdere bestanden selecteren) en kies SageThumbs / Convert to png. Het bestand wordt direct omgezet. Naast jpg ondersteunt SageThumbs de indelingen bmp, gif en png.

Tip 06 SageThumbs zet foto's snel om naar een andere indeling.

Tip 07: Krachtige mini-fotobewerker

Photoshop is een echte 'alleskunner', maar het pakket is duur, heeft een leercurve en stelt hoge eisen aan jouw computer. Voor veelvoorkomende handelingen (dus niet echte bewerkingen!) helpt Image Tuner je uit de brand. Image Tuner maakt het eenvoudig om meerdere foto's snel te verkleinen, te voorzien van een watermerk en te hernoemen. Dit principe wordt ook wel 'batchverwerking' genoemd. Sleep een fotoselectie vanuit de Windows Verkenner naar het Image Tuner-venster. Kies rechtsonder in beeld de bewerkingen die je wil toepassen.

Geef bij Save to aan waar je de foto's wil bewaren en voer de handelingen in één keer uit met F9. Je kunt de gekozen bewerkingen optioneel opslaan via File / Save om deze later op andere foto's toe te passen. Wees alert tijdens de installatie om ongewenste extra software of andere aanpassingen te voorkomen.

Tip 07 Image Tuner is een batch fotobewerker waarmee je fotobewerkingen in één keer toepast op meerdere afbeeldingen.

Tip 08: Ondertiteling zoeken

Een film binnengehaald zonder ondertiteling? Dan kun je allerlei websites afspeuren op zoek naar de juiste ondertiteling. Sublight 4 neemt je dit tijdrovende karwei uit handen. Sleep het filmbestand vanuit de Windows Verkenner naar het Sublight 4-venster. De film wordt automatisch gevonden aan de hand van de naam van het videobestand. Je kunt de zoekopdracht optioneel handmatig aanpassen. Dubbelklik op een zoekresultaat. Sublight 4 haalt de ondertiteling binnen en bewaart deze met dezelfde bestandsnaam als het filmbestand zodat de ondertiteling direct werkt.

Tip 08 Ondertiteling nodig voor jouw films? Sublight 4 vindt automatisch de juiste bestanden aan de hand van de naam van het videobestand.

Tip 09: Alle filmbestanden afspelen

VLC media player is geavanceerde afspeelsoftware waarmee je video's kunt omzetten en streamen. Deze laatste opties worden in de praktijk nauwelijks gebruikt. VLC is vooral populair omdat het programma alle mogelijke videobestanden en -indelingen probleemloos afspeelt. Bovendien betekent het een einde aan het gezeur over ontbrekende codecs of problemen met beeld en geluid.

Via Bestand / Ondertiteling laden kun je handmatig een ondertitelingsbestand aanwijzen. Als het ondertitelingsbestand dezelfde naam heeft als het filmbestand, pakt VLC dit automatisch op. Indien er meerdere talen voor ondertiteling beschikbaar zijn, selecteer dan de gewenste taal via Navigatie / Ondertitelingstaal.

Tip 09 VLC media player ondersteunt alle (on)bekende videobestanden en speelt deze probleemloos af.

Tip 10: Video's naar tablet

Gedownloade films zijn meestal niet direct af te spelen op jouw smartphone of tablet. Je dient de film eerst om te zetten naar een geschikt formaat. Met Freemake Video Converter krijgt je dit snel voor elkaar. Sleep de films die je wil omzetten vanuit de Windows Verkenner naar het Freemake Video Converter-venster. Optioneel kun je ondertiteling bijvoegen. Kies onder in beeld het gewenste uitvoerformaat, bijvoorbeeld Apple iPad. Freemake Video Converter bepaalt automatisch de juiste instellingen voor het uitvoerbestand, maar je kunt dit ook handmatig bijstellen. Wees alert tijdens de installatie van Freemake Video Converter om overbodige programma's te voorkomen.

Tip 10 Freemake Video Converter zet filmbestanden om naar het juiste formaat voor jouw tablet of smartphone.

2 Reactie(s) op: 15 onmisbare programma's voor je pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 november 2013 20:00 Anoniem
  niks nieuw onder de zon. integendeel.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 juni 2016 21:10 Anoniem
  windos10 is de slegt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.