15 pro-tips om te streamen met Spotify

Door: evi-maquoi | 07 april 2017 14:19

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Spotify zit tjokvol handige functies, waarvan je er vást al een hele hoop kent. Maar weet jij zeker dat je alles uit de muziekstreamingdienst haalt? We geven je 15 tips beter te streamen met Spotify.

Abonnementsformules

Je hoeft niet te betalen om van de miljoenen nummers op Spotify te genieten. Met Spotify Free kan het gratis, maar je moet dan wel genoegen nemen met de verschillende vormen van advertenties. Een andere restrictie is dat je je afspeellijsten alleen in shuffle-modus kunt afspelen. Wie intekent voor Spotify Premium, betaalt maandelijks 9,99 euro en kan advertentievrij van de muziek genieten. Bovendien kunnen Premium-gebruikers ook offline luisteren. De eerste dertig dagen van dit abonnement zijn gratis. De derde formule – Spotify Premium for Family – kost 14,99 euro per maand, daarmee kun je met maximaal zes personen binnen één gezin van de dienst genieten.

1 Via de browser luisteren

Spotify is natuurlijk te gebruiken via een app op je smartphone of tablet of via de desktop-applicatie op je computer. Maar ook via de browser kun je gebruikmaken van de streaming-muziekdienst. Dat is vooral handig als je niet op je eigen computer werkt of de batterij van je smartphone wilt sparen. Surf simpelweg hiernaartoe en log in met je accountgegevens. De interface is gelijkaardig aan die van de desktop-applicatie.

De browserversie van Spotify lijkt erg op de desktopapplicatie.

2 Slimmer zoeken

Als je op zoek bent naar een nummer van een heel bekende artiest, krijg je vaak een hele waslijst resultaten te zien … vind daar maar eens dat ene leuke nummer tussen. Of ben je specifiek op zoek naar een bepaald genre? Als je gericht zoekt, vind je veel sneller wat je zoekt. Probeer bijvoorbeeld eens album:madonna. Op die manier krijg je albums met madonna in de titel, zonder alle resultaten van de bekende artieste. Je kunt elke zoekopdracht ook verfijnen met EN, OF en NIET. Andere zoekfilters zijn artist:, track:, year:, genre: en label:.

De zoekopdracht ‘Madonna year:1987’ zet automatisch de nummers uit dat jaar bovenaan.

3 Offline

Premium-gebruikers kunnen volledige afspeellijsten offline zetten. Handig als je onderweg wilt luisteren zonder je dataverbinding te gebruiken, en natuurlijk ook als je naar het buitenland gaat en toch naar je lievelingsnummers wilt blijven luisteren. De functie is gelimiteerd tot 3.333 nummers op maximaal drie verschillende apparaten. Enige vereiste is dat je ministens elke maand een keer online moet gaan om je instellingen voor offline muziek te behouden. Om een lijst offline te zetten, volstaat het om de schakelaar bij Downloaden boven het eerste nummer te gebruiken. Via je accountpagina kun je je offline apparaten beheren.

Het offline zetten van de nummers gebeurt razendsnel.

4 Gezamenlijke playlist

Er zijn verschillende redenen om samen met anderen aan een afspeellijst te werken. Zo stoom je bijvoorbeeld heel snel een playlist voor een feestje klaar. Maak simpelweg een nieuwe afspeellijst aan of gebruik een bestaande, klik rechts en kies vervolgens Gezamenlijke afspeellijst. Gebruik daarna de functie Delen om de lijst met je vrienden, familieleden of collega’s te delen. Als iemand de afspeellijst aangepast, krijgen alle leden een notificatie.

5 Account delen

Een Premium-account delen met je partner? Dat kan perfect door in te loggen met dezelfde gegevens op twee verschillende apparaten. Let wel, jullie kunnen dan niet tegelijkertijd naar muziek luisteren. Alhoewel daar wel een trucje voor bestaat! Als één van de twee een afspeellijst offline zet (zie tip 3) en vervolgens ook switcht naar de offline modus via Instellingen / Afspelen / Offline, dan kan de ander online luisteren. Met een Premium for Family-account kun je maximaal zes afzonderlijke Premium-accounts aanmaken. Let wel, iedereen moet dan op hetzelfde adres wonen.

Dankzij de offline modus kun je een account delen. Eén persoon luistert online, de ander offline.

6 Zonder pauze

Vind jij die paar seconden stilte tussen twee nummers vervelend? Dankzij de crossfade-functie kun je nummers in elkaar laten overlopen met dj-achtige overgangen. In de desktopversie klik je rechtsboven naast je naam op het pijltje en kies je Instellingen / Geavanceerde instellingen weergeven. Vervolgens schakel je de functie Nummers in elkaar over laten lopen aan en stel je de tijd in, bijvoorbeeld vijf seconden. Op je smartphone ga je naar Bibliotheek / Instellingen / Afspelen / Nummers laten overlopen / Continu afspelen.

Dankzij de crossfade-functie ben je verlost van de pauzes tussen twee nummers.

7 Geschiedenis bekijken

Heb je een tijdje geleden enkele steengoede nummers beluisterd, maar ben je vergeten om ze te bewaren in een afspeellijst? Geeft niet. Je kunt immers heel eenvoudig je geschiedenis bekijken via de dekstop-applicatie. Klik uiterst rechtsonder op het hamburgermenu. Onder Play Queue vind je een overzicht van het huidige nummer en de volgende nummers. Kik op Geschiedenis om een chronologisch overzicht te krijgen van de laatste nummers die je hebt afgespeeld, ongeacht het toestel dat je daarvoor hebt gebruikt. Je kunt een nummer onmiddellijk opnieuw afspelen, toevoegen aan een playlist of via de knop met de drie puntjes in de wachtrij zetten, delen, de artiest of het album bekijken enzovoort.

Spotify onthoudt de laatste nummers die je beluisterd hebt.

0 Reactie(s) op: 15 pro-tips om te streamen met Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.