15 pro-tips om te streamen met Spotify

Door: evi-maquoi | 07 april 2017 14:19

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

8 Expliciete versies

Bij heel wat nummers vind je meerdere releases van een single of album. Dat is voornamelijk het geval bij songs met expliciet taalgebruik. Onder de single of het album zie je dan 1 andere release staan. Als je erop klikt, ga je naar andere versie. Op die manier kun je switchen tussen een originele en gezuiverde versie van een lied. Als er expliciet taalgebruik in een album gebruikt wordt, dan zie je ook een parental advisory-icoon op de albumhoes.

Je krijgt altijd te zien naar welke versie je aan het luisteren bent: explicit of edited.

9 Afstandsbediening

Premium-gebruikers kunnen heel snel tussen verschillende apparaten switchen. Zodra je muziek afspeelt, zie je onderaan immers Beschikbare apparaten staan. Met één druk op de knop kun je verbinden met een ander apparaat. Dat is bijvoorbeeld handig als je Spotify tijdens het werk op je computer gebruikt. Zodra je vertrekt, open je de app op je smartphone en kies je bij Apparaten voor Deze iPhone. Het nummer gaat simpelweg verder op je smartphone, zodat je dus niet opnieuw een afspeellijst of nummer hoeft te kiezen.

10 Verwijderde lijsten terughalen

Heb je om de één of andere reden een afspeellijst verwijderd en heb je daar nu spijt van? Door in te loggen op de Spotify-website kun je ‘m wellicht nog terughalen. Surf hiernaartoe, log in en kies daarna Accountinstellingen. Kies in de linkerkolom Afspeellijsten herstellen. Je krijgt nu een overzicht met één of meerdere playlists. Maak je keuze en klik simpelweg op Herstellen. De status verandert onmiddellijk daarna in Hersteld en de balk kleurt groen.

Afspeellijsten die je per ongeluk verwijderd hebt, kun je toch nog herstellen via de browser.

11 Ifttt

Kijk je regelmatig videoclips op YouTube en gebruik je eveneens de automatiseringsapp Ifttt? Ideaal! Maak dan een recept aan waarin je elk videofragment dat je liket, opslaat in een aparte afspeellijst in Spotify. Log in bij Ifttt en klik op Search. Typ youtube spotify in de zoekbalk en kies het recept Add songs from YouTube videos you like to a Spotify playlist. Klik op Turn on en geef vervolgens Ifttt toestemming tot je YouTube- en Spotify-account met OK. Log in bij de diensten en klik op Toestaan en OK. Let wel, dit lukt enkel met officiële clips.

Klik op het tandwieltje in de rechterbovenhoek van de applet om de naam van de afspeellijst te wijzigen.

12 Browserextensies

Surf je met Google Chrome? Installeer dan zeker de browserextensie Spotify Web Player Control with Lyrics. Als je via de browser naar Spotify luistert, krijg je in één klik de songteksten te zien. Voor Firefox is de add-on Spotify Search erg populair. Hiermee kun je tijdens het surfen de naam van een artiest, nummer of album selecteren en vervolgens via het rechtermuisknopmenu onmiddellijk een zoekopdracht op Spotify uitvoeren.

Spotify Web Player Control with Lyrics is ideaal als je even mee wilt brullen!

13 Talen leren

Wil je je Frans bijschaven? Of een aardig mondje Zweeds of Spaans spreken tegen de zomer? Dan kun je gebruikmaken van de taallessen in Spotify. Dankzij deze functie kun je maar liefst 24 talen leren. Elke taal bestaat uit een tiental luistersessies waarin native speakers je een taal aanleren. Let wel, elke taalsessie heeft Engels als basistaal, dus die taal moet je goed beheersen. Net zoals elke andere afspeellijst, kunnen Premium-gebruikers de Complete Language Sessions ook offline beluisteren.

De Spaanse taalsessie bestaat uit tien lessen.

14 Spotify Running

Loop je beter met een goede beat? Je bent niet de enige. Daarom heeft de Zweedse streamingdienst Spotify Running in het leven geroepen. De feature creëert een soundtrack voor jouw hardlooproute, en gebruikt daarbij ook de accelerometer van je smartphone om het tempo te ontdekken. Aan de hand van die gegevens past het de afspeellijst aan. Om gebruik te maken van de functie tik je op Bladeren en scrol je door naar Genres en stemmingen. Kies Running en kies een lijst.

15 Spotify in andere apps

Spotify zit inmiddels al in heel wat apps verweven. Zo kun je vanuit RunKeeper je favoriete Spotify-playlist starten. Boek je een taxirit via Uber? Afhankelijk van het type wagen, bepaal jij de muziek. Check snel even of de chauffeur de optie Rider music ondersteunt. Ook handig is de samenwerking tussen Spotify en Shazam. Als je de titel en artiest van een nummer via Shazam hebt opgezocht, kun je het met één tik op de knop afspelen in Spotify of toevoegen aan één of andere afspeellijst.

0 Reactie(s) op: 15 pro-tips om te streamen met Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.