15 tips voor YouTube

Door: redactie-computertotaal | 08 december 2010 14:31

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Met de filmpjes op YouTube is nog zoveel meer mogelijk dan alleen simpeweg op afspelen drukken. U kunt de video's downloaden of herpubliceren op uw eigen pagina, de muziek uit muziekclips 'rippen' en de url aanpassen zodat een fragment op een exacte tijdcode begint of juist in een eindeloze lus afspeelt. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Sommige van deze tips bestaan al een hele tijd, tijd voor een opfrisronde.

1. Voorkom haperingen

Het is hinderlijk wanneer YouTube-filmpjes haperen, iets dat zelfs met een snelle internetverbinding kan voorkomen. SpeedBit Video Accelerator (voor Mac en Windows) legt meerdere verbindingen met de videoserver, zodat de video soepel loopt. Overigens werkt de dienst niet alleen voor YouTube, maar ook voor andere videodiensten. Let wel goed op dat tijdens de installatie geen onnodige toolbars en programma's meegeïnstalleerd worden! Overigens werkt de software alleen met video's in normale en hoge kwaliteit. Voor een HD-video dient u te betalen, maar wij vinden het te duur voor een programma met slechts één functie.

Door dit programma worden uw YouTube-video's een stuk sneller.

2. YouTube XL

De interface van YouTube XL is geoptimaliseerd voor het afspelen van YouTube-filmpjes op grote schermen. Perfect voor bijvoorbeeld de televisie met mediacenter in de huiskamer. Het is een uitgeklede versie van de gewone YouTube, en het doet een beetje denken aan een dvd-menu. Alle bedieningselementen zijn groter en de pagina schaalt automatisch naar de breedte van uw scherm. Via het linkermenu bekijkt u snel aanbevolen, hoog beoordeelde en meest bekeken fragmenten. Zoeken blijft eenvoudig via het veld rechtsboven. Inloggen kan uiteraard ook. Het grootste verschil is dat u in YouTube XL geen commentaren op de video's ziet. Geen ramp, maar het neemt het communitygevoel wel een beetje weg.

YouTube XL: groot en duidelijk!

3. Eindeloze lus

Voor sommige YouTube-filmpjes is het leuk of handig om ze in een eindeloze lus af te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een demonstratiefilmpje. De makkelijkste manier is via websites als EndlessYouTube en InfiniteYouTube. Hier plakt u de unieke ID-code of url van een YouTube-filmpje in een veld en de lus wordt gestart. U kunt ook een klein fragment van een video laten lussen, door een exacte begin- en eindtijd op te geven. Gecombineerd met de knop Volledig scherm kan dit een zeer handige functie zijn. Wie liever geen aparte website hiervoor gebruikt, kan ook een speciaal GreaseMonkey-scriptje voor Firefox en Chrome gebruiken, genaamd Better Loopy for YouTube.

Met de schuifjes selecteert u het begin en einde van het YouTube-fragment dat u wilt lussen.

4. Instellingen wijzigen

Met een eigen account zet u de afspeelinstellingen op YouTube zelf verder naar uw eigen hand. Nadat u op YouTube bent ingelogd, klikt u op Uw gebruikersnaam / Account / Instellingen voor afspelen (linkerkolom). Bij Afspeelkwaliteit van video kiest u bijvoorbeeld of u video's standaard in een lage of hoge kwaliteit wilt afspelen. Hier kunt ook aanvinken of u altijd video's in HD wilt afspelen indien dit beschikbaar is.

Op dezelfde manier geeft u aan of u standaard onderschriften en aantekeningen bij video's wilt zien. In de linkerkolom staan nog meer instellingen, voor bijvoorbeeld het aanpassen van de YouTube-startpagina.

U hoeft enkel de opties van uw keuze aan te vinken.

5. Automatisch delen

Dankzij de functie Automatisch delen kunt u leuke filmpjes en uw reacties op video's, automatisch doorplaatsen via Facebook, Twitter, MySpace, Orkut en Google Reader. Log in op uw YouTube-account en ga naar Account / Activiteiten delen. Standaard staan alle activiteiten aangevinkt, maar zijn er uiteraard nog geen accounts gekoppeld. Klik op Accounts koppelen naast het sociale netwerk dat u wilt linken. Geef uw accountnaam en wachtwoord op en volg de instructies. Denk wel aan de privacyconsequenties: het gekoppelde netwerk krijgt toegang tot al uw YouTube-activiteiten. Wilt u uw YouTube-activiteiten niet meer delen? Een klik op de knop Accounts loskoppelen verbreekt de verbinding tussen beide accounts.

U kunt op elk ogenblik het delen stoppen of uw accounts loskoppelen.

1 Reactie(s) op: 15 tips voor YouTube

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 mei 2014 23:15 Anoniem
  Ik ga toch niks downloaden godverdomme
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.