15 toptools voor Windows 10

Door: Robbin Ooijevaar | 12 januari 2015 13:49

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

In dit artikel vind je 15 programma's waarmee je meer plezier kunt beleven aan Windows 10. De programma's voegen echt iets toe of helpen bij het oplossen van ergernissen. Denk aan privacyinstellingen die lastig zijn te vinden of handige functies die nog steeds ontbreken in het besturingssysteem.

01 Wachtwoorden beheren

De eerste tip is het enige tooltje waarvoor je moet betalen, maar dat doen we uiteraard niet zomaar. Windows 10 negeert nog steeds de behoefte aan een goede veilige wachtwoordbeheerder die je kunt gebruiken in alle browsers. RoboForm kost dertig euro en biedt deze mogelijkheid. Je kunt voor alle webdiensten die je gebruikt een uniek en complex wachtwoord gebruiken, maar toch gebruiksvriendelijk inloggen. RoboForm werkt met 'passcards' en beveiligt deze met encryptie en een hoofdwachtwoord. Je hebt een 'passcard' voor alle websites en diensten die je gebruikt.

RoboForm onthoudt al je wachtwoorden zodat je gebruiksvriendelijk kunt inloggen op websites, ongeacht de browser die je op dat moment gebruikt.

02 Beter pdf's maken

Windows 10 heeft eindelijk de mogelijkheid om pdf's te maken vanuit elk programma. Dit gaat via een virtuele printer genaamd Microsoft Print to PDF. Wie deze optie vaak gebruikt, loopt al snel tegen allerlei beperkingen aan. Met PrimoPDF kun je kwaliteitsinstellingen kiezen voordat je de pdf bewaart. Ook is het mogelijk om een bestaand pdf-bestand uit te breiden. Dit doe je door het op te slaan naar dezelfde bestandsnaam. Kies de optie Append om je huidige printopdracht toe te voegen aan het reeds bestaande pdf-bestand.

PrimoPDF is een uitgebreide virtuele pdf-printer waarmee je een pdf-bestand kunt bewaren vanuit alle programma's.

03 Foto's verkleinen

Als je foto's wilt afdrukken, heb je een zo hoog mogelijke kwaliteit nodig. Wanneer je veel foto's wilt versturen via mail of een setje wilt uploaden naar Marktplaats.nl, mag het allemaal wel wat minder groot en is een kleine bestandsomvang prettig.

Image Resizer for Windows voorziet al jaren in deze behoefte en is in Windows 10 helaas nog steeds noodzakelijk. Het menu dat je ziet als je met de rechtermuisknop klikt op een foto (of selectie fotobestanden) krijgt hiermee de optie Resize pictures. Kies de omvang voor je foto's, bijvoorbeeld Large. Het programma maakt kopieën (behalve als je de optie Replace originals activeert) en is dus veilig te gebruiken.

04 Klassieke startmenu

We zijn blij met de terugkeer van het startmenu in Windows 10, maar kunnen ons voorstellen dat het voor veel mensen nog steeds onpraktisch is. De oplossing die je in Windows 8.1 had met Classic Shell om een klassiek startmenu terug te toveren is in Windows 10 nog steeds actueel. Classic Shell geeft je een eenvoudig startmenu, maar is zeker niet te beperkt. Bij de instellingen heb je de keuze uit verschillende stijlen. Verder kun je Classic Shell volledig aan je wensen aanpassen en functies toevoegen of juist verwijderen.

05 Overbodige apps? Nee, bedankt!

Windows 10 heeft standaard allerlei apps aan boord zoals Xbox, Film en TV, Nieuws, Aan de slag, Kaarten en meer. Als je je hieraan ergert kun je deze overbodige rommel opruimen met 10AppsManager. 10AppsManager toont een overzicht van apps die mogelijk aanwezig zijn op je computer. Klik op een app (bijvoorbeeld Xbox) en bevestig dat je de app wilt verwijderen. Het is helaas niet mogelijk om alle apps in één keer te verwijderen. Met de knop Reinstall krijg je instructies hoe je de standaard-apps opnieuw installeert.

0 Reactie(s) op: 15 toptools voor Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.