18 tips om altijd foutloos te typen

Door: robbin-ooijevaar | 13 augustus 2015 10:17

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Tip 17: Automatisch typen

De bevestiging met de Tabtoets kun je overslaan door bij de vorige tip het vinkje bij Manual confirmation te verwijderen. Deze optie wordt zichtbaar als je in eerst op PhraseExpress op Expert mode klikt.

PhraseExpress is niet alleen handig voor woorden die je sneller wilt schrijven of om fouten die je vaak maakt automatisch te corrigeren, het kan ook veel werk schelen bij het opstellen van bijvoorbeeld advertenties op marktplaats.nl. Als je regelmatig uitgebreide advertenties plaatst, kun je een stukje tekst intypen bij Phrase content. Veel mensen gebruiken op markplaats.nl een afsluiter als: "Kijk ook bij mijn andere advertenties, liever even bellen als je echt geïnteresseerd bent". Deze volzinnen kun je bijvoorbeeld laten activeren bij Autotext door het woordje mp01 (of iets dat je eenvoudig kunt onthouden). De tekst wordt vervolgens automatisch voor je geschreven zodra je mp01 intypt.

Tip 17 Laat PhraseExpress een standaardzin typen in je advertentie op Marktplaats.nl.

Tip 18: Standaardantwoorden

Gebruik je Gmail en Chrome? Dan kun je een handige uitbreiding gebruiken via Labs. Ga naar Instellingen / Labs en activeer Standaardantwoorden. Je kunt vanaf nu standaard teksten aan je mail toevoegen. Dit kan een handtekening zijn, maar ook een stukje tekst als reactie op een Marktplaats-advertentie. Deze uitbreiding is ook bijzonder handig voor mensen die zelf een vakantiewoning verhuren (denk aan betalingsinstructies) of actief zijn in het verenigingsleven.

Tip 18 'Standaardantwoorden' is een Gmail-uitbreiding waarmee je snel een standaardtekst in een mailtje zet.

4 Reactie(s) op: 18 tips om altijd foutloos te typen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 augustus 2015 12:23 Anoniem
  Ik gebruik al jaren tot grote tevredenheid Fingertips, http://www.getfingertips.com/. Zo te zien min of meer dezelfde functies als PhraseExpress.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 augustus 2015 12:32 Anoniem
  Tip 19: let op school eens beter op in de les.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 augustus 2015 10:04 Anoniem
  Hoe pas ik het woordenboek in Opera aan? Woorden als jaarrekening en belastingdienst staan daar niet in hun woordenboek…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 augustus 2015 14:27 Anoniem
  Wil je foutloos spellen, let dan vooral niet op de spellingscontrole in Word. Zeker niet wat betreft woorden die aan elkaar geschreven worden in het Nederlands. De van oorsprong Engelstalige spellingscontrole voegt op allerlei plaatsen spaties in die er helemaal niet horen in onze taal, maar wel in het Engels.
  Een nieuwe ziekte in Nederland: de spatiebalkziekte (en niet spatiebalk ziekte).
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.