18 tips voor je Chromecast

Door: redactie-computertotaal | 07 januari 2016 10:39

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

De Chromecast heeft de manier waarop wij video naar onze televisie streamen een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker gemaakt. Even een filmpje kijken via Netflix of YouTube en met één druk op de knop verschijnt het op je televisie. Maar er is nog meer mogelijk met de Chromecast.

Apps

Tip 1 - Allcast

Dat je video's van Netflix naar je televisie kunt slingeren met de Chromecast is natuurlijk fantastisch, maar hoe zit dat met video's die je al op je iOS- en/of Android-toestel hebt staan? Op iOS zal Chromecast sowieso nooit geïntegreerd worden, omdat Apple natuurlijk liever z'n eigen Apple TV plugt. Gelukkig is er de app Allcast. Met deze app kun je de foto's en video's op je iPhone of je Android met één druk op de knop naar je Chromecast streamen. Klein nadeel: de gratis app heeft een limiet van vijf minuten, wil je langer kijken moet je de Premium-versie kopen voor 4,99 euro (iOS) of 3,65 euro (Android). Daar krijg je echter wel een hoop voor terug.

Prijs: Gratis (+ in-app aankoop)

Tip 2 - Google Play Music

Met de populariteit van Spotify zou je bijna vergeten dat Google óók z'n eigen muziekdienst heeft, namelijk Google Play Music (eveneens een tientje per maand) en daar hoef je het dus niet zonder Taylor Swift te doen. En het fijne van de Google Play Music-app, is dat deze beschikbaar is voor zowel iOS als Android én ingebouwde Chromecast-functionaliteit heeft. Mocht je overigens nog nooit van Google Play gehoord hebben en nieuwsgierig zijn, je hoeft je niet meteen te abonneren, je mag het eerst een maand gratis uitproberen (niet vergeten op te zeggen dan).

Prijs: Gratis

Tip 3 - Qcast Music

De vorige app is niet de enige waarmee je muziek naar de Chromecast kunt streamen vanaf je telefoon of tablet. Ook met Qcast (ook voor iOS) kun je muziek van Google Play of Spotify feilloos naar de Chromecast sturen. Maar het leukste van deze app is wellicht dat je dat niet alleen hoeft te doen. Iedereen die zich binnen hetzelfde netwerk bevindt, kan muziek naar de playlist sturen, waardoor je een ultieme mix krijgt van de muziek die de mensen om je heen leuk vinden. Ideaal voor feestjes natuurlijk.

Prijs: Gratis

Tip 4 - Big Web Quiz

Wat je doet op je televisie met Chromecast, hoeft natuurlijk niet alleen passief consumeren te zijn. Met de juiste apps verander je de Google Chromecast namelijk in een interactief entertainmentsysteem. Big Web Quiz, gemaakt door Google zelf, is, zoals de naam al doet vermoeden, een quiz gevoed met vragen (en antwoorden) van internet. Je kunt het met vijf anderen spelen en wie het snelste (goed) antwoordt, wint uiteindelijk de quiz. De gameplay is uiteraard wel wat beperkt, maar heel inventief en vermakelijk is het zeker.

Prijs: Gratis

5 Reactie(s) op: 18 tips voor je Chromecast

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 november 2015 15:16 Anoniem
  Zet er de volgende keer gewoon bij dat het 1 grote google reclame is…
  zucht…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 november 2015 17:08 Jorispeterse
  Wanneer een artikel gesponsord of een advertentie is zetten we het er altijd bij.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2015 22:13 Anoniem
  Spotify gewoon via chrome casten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 januari 2016 12:07 Anoniem
  o o o o wat een gemiste kans weer….ik mis hier toch echt LocalCast in het lijstje onder streamen. Met deze app kan je nl een netwerkschijf benaderen zonder tussenkomst van pc of laptop en zonder mediaserver werkt oa met smb en op dit moment wordt er gewerkt aan transcoding on the fly. Ondersteuning voor mp4 en mkv mits audio & video codecs ondersteund worden door de chromecast.

  werkt fantastisch
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 januari 2016 02:42 Anoniem
  En natuurlijk heeft ook PopcornTime ondersteuning voor Chromecast, dus lekker rechtstreeks films kijken op je tv…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.