18 tips voor je Chromecast

Door: redactie-computertotaal | 07 januari 2016 10:39

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Tip 9 - ArcadeCast Free

Lang, lang geleden, toen mobiele telefoontjes nog niet eens bestonden, werden games voornamelijk gespeeld op de televisie. En natuurlijk niet met de graphics die je tegenwoordig op je PlayStation of Xbox ziet, maar hevig verslavende kleine spelletjes waarbij je een pixel over het scherm moest bewegen. Ben je van die generatie en mis je die tijd, of wil je weten hoe je ouders zich vroeger vermaakten, dan is ArcadeCast een fantastische Chromecast-app. Je kunt kiezen voor vier klassiekers (waaronder Tetris), al is alleen het eerste spel (AsteroidShooter) gratis, voor de rest moet je de app unlocken (dat kost 99 cent). Prima vermaak, en verbazend weinig lag.

Prijs: Gratis (+ in-app aankopen)

Herleef tijden van weleer met ArcadeCast.

Tip 10 - Up Down Fish

Herinner je je Flappy Bird nog? Het was ook zo'n bizar verslavend spelletje waarbij je een vogel door een parcours moest manoeuvreren door snel op het display van je telefoon te tikken. Dit is een variant van dat spelletje van de hand van een andere ontwikkelaar en ditmaal met een vis. Maar dat is niet alles dat er veranderd is, want je speelt het spel namelijk niet meer in je eentje, maar met anderen iOS-gebruikers ... op je televisie. Via de Chromecast dus. Het is wel te merken dat de Chromecast hier eigenlijk niet voor bedoeld is (er zijn soms wat haperingen), maar hilarisch is het wel.

Prijs: Gratis

Chrome-extensies

Tip 11 - Google Cast

Tot nu toe hebben we vrijwel alleen maar mobiele apps besproken als het gaat om het streamen van content naar je televisie. Maar wist je dat het ook gewoon kan vanuit je browser? Althans, als je de Google Chrome-browser gebruikt. Google Cast is een extensie van het eerste uur, die je in staat stelt om de inhoud van je browser rechtstreeks op je televisie te mikken. Qua functionaliteit is er niet zoveel aan de app veranderd, maar qua stabiliteit des te meer. Een verbinding maken gaat nu probleemloos en zonder haperingen.

Je kunt de volledige inhoud van je browser naar je televisie streamen met Google Cast.

Tip 12 - Cloud Drive

Het is heel mooi dat je video's, foto's en muziek vanaf een smartphone naar je Chromecast kunt streamen, maar we gaan natuurlijk steeds meer naar een wereld toe waarin al je media centraal is opgeslagen, bij voorkeur in de cloud. Als die cloud Google Drive is, word je van deze extensie heel gelukkig, want hij stelt je in staat om de inhoud van Google Drive naar je televisie te streamen, door alleen maar de url van het filmpje, de foto, of het muziekbestand in de extensie te plakken. Het enige nadeel? Ondertiteling wordt niet ondersteund.

5 Reactie(s) op: 18 tips voor je Chromecast

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 november 2015 15:16 Anoniem
  Zet er de volgende keer gewoon bij dat het 1 grote google reclame is…
  zucht…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 november 2015 17:08 Jorispeterse
  Wanneer een artikel gesponsord of een advertentie is zetten we het er altijd bij.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2015 22:13 Anoniem
  Spotify gewoon via chrome casten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 januari 2016 12:07 Anoniem
  o o o o wat een gemiste kans weer….ik mis hier toch echt LocalCast in het lijstje onder streamen. Met deze app kan je nl een netwerkschijf benaderen zonder tussenkomst van pc of laptop en zonder mediaserver werkt oa met smb en op dit moment wordt er gewerkt aan transcoding on the fly. Ondersteuning voor mp4 en mkv mits audio & video codecs ondersteund worden door de chromecast.

  werkt fantastisch
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 januari 2016 02:42 Anoniem
  En natuurlijk heeft ook PopcornTime ondersteuning voor Chromecast, dus lekker rechtstreeks films kijken op je tv…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.