19 tips voor Windows 8.1

Door: robbin-ooijevaar | 05 december 2014 09:37

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Tip 05: Aanmelden nieuwe pc

Als je een nieuwe computer aanzet met Windows 8.1 (dus niet de upgrade-versie), wordt er ook gevraagd om je aan te melden met je Microsoft-account. Kies voor Een nieuw account maken en klik op Aanmelden met een Microsoft-account. Je krijgt nu wel de mogelijkheid om een lokaal account aan te maken.

Tip 05 Een nieuwe computer met Windows 8.1 neem je het snelst in gebruik met een Microsoft-account, maar het kan ook zonder.

Tip 06: Updateresten

De update naar Windows 8.1 laat nogal wat bestandsresten achter. Dit is geen probleem als je een grote harde schijf hebt, maar wel als je schijfruimte beperkt is. SSD-gebruikers hebben hier bijvoorbeeld al snel mee te maken. Ga naar Configuratiescherm / Systeem en beveiliging / Systeembeheer en open Schijfopruiming. De restanten van geïnstalleerde Windows-updates (en andere resten) vind je achter de knop Systeembestanden opschonen.

Let op: met deze schoonmaakactie maak je veel schijfruimte vrij, maar er is ook een klein risico om rekening mee te houden. De bestanden die je opruimt zijn onder andere bedoeld om updates 'terug te draaien' als er iets mis gaat. Voer deze schoonmaakactie dus alleen uit als je systeem stabiel werkt met alle geïnstalleerde updates.

Tip 06 Werkt je systeem al enige tijd stabiel? Dan kun je bestandsresten van de updateprocedure laten verwijderen.

Tip 07: Startknop

Windows 8.1 heeft een startknop op de plek waar voorheen je startmenu stond: linksonder in beeld. De startknop is zichtbaar in de bureaubladomgeving en meestal ook in het nieuwe startscherm of geopende apps. De omschrijving 'meestal' is op zijn plaats omdat de knop om onduidelijke regenen soms ineens niet meer verschijnt. Zodra je op de startknop klikt, keer je terug naar het nieuwe startscherm. Door nogmaals te klikken, schakel je terug naar de app of bureaubladomgeving waar je zojuist vandaan kwam. Een druk op de Windows-toets op je toetsenbord doet hetzelfde als een klik op de startknop.

Tip 07 De startknop brengt je terug naar het Windows 8.1-startscherm.

Tip 08: Startknop extra's

De functie van de Windows 8.1-startknop lijkt weinig te betekenen als je erop klikt met de linkermuisknop, maar probeer vooral de rechtermuisknop eens! Je krijgt een geavanceerd menu met directe verwijzing naar bijvoorbeeld je apparaatbeheer, configuratiescherm en taakbeheer. Ook kun je een zoekopdracht starten. Handig is de optie Afsluiten of afmelden. Hiermee kun je je computer direct uitschakelen, opnieuw opstarten of een energiebesparende stand kiezen.

Tip 08 Gebruik het krachtige menu achter de rechtermuisknop op je startknop.

0 Reactie(s) op: 19 tips voor Windows 8.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.