2 efficiënte nieuwe Gmail Labs-functies

Door: Martin Gijzemijter | 06 maart 2014 10:15

Apps & Software

Tijdens een eerder bespreking van Gmail Labs gaven we al aan dat de experimentele functies het gebruik van de maildienst een behoorlijk stuk efficiënter maken. Eens in de zoveel tijd voegt Google een aantal nieuwe functies toe aan de dienst, en we lichten er ditmaal weer twee voor je uit.

Gmail Labs

Gmail Labs is het gedeelte binnen Gmail waar experimentele functies worden aangeboden. Dit zijn functies die superhandig zijn, maar wellicht niet voor iedereen geschikt of niet voldoende getest om onderdeel te laten zijn van de standaard Gmail-ervaring. Daarom geeft Google iedereen via Labs de mogelijkheid om zelf te bepalen welke functies gewenst zijn en welke niet.

Je vindt Labs door in Gmail te klikken op het pictogram met het tandwiel en vervolgens op Instellingen en daarna het tabblad Labs. Hier vind je een lange lijst met functies die je kunt inschakelen.

Gmail Labs bevindt zich in het menu Instellingen.

Knop 'Markeren als gelezen'

Wanneer je veel mail ontvangt, dan is de kans dat het een rommeltje wordt vrij groot. Gelukkig vind je in Gmail een knop waarmee je de berichten als gelezen kunt bestempelen, echter, daar moet je wel eerst voor op een andere knop drukken. Wanneer je de optie Knop 'Markeren als gelezen' inschakelt in Gmail Labs, dan verschijnt er een knop in de Gmail interface waarmee je direct berichten als gelezen kunt bestempelen. Scheelt toch net even weer een extra klik.

Je kunt alle mails met één druk op de knop als gelezen bestempelen.

Verzenden ongedaan maken

Wanneer je spijt hebt van het verzenden van een bericht, dan is dat doorgaans net drie seconden nadat je op Verzenden hebt geklikt. Wat zou het toch fijn zijn als je dan de tijd kon terugdraaien en het verzenden ongedaan kon maken. Gelukkig kan dat dankzij Labs. Althans, aan de tijd kun je nog steeds niets doen, maar het verzenden terugdraaien, dat kan, omdat de optie 'Verzenden ongedaan maken' ervoor zorgt dat het bericht een paar seconden wordt vastgehouden voordat het daadwerkelijk verzonden wordt. Zo kun je een bericht net op tijd terugtrekken.

Dankzij Labs kun je het verzenden van mail zelfs ongedaan maken.

0 Reactie(s) op: 2 efficiënte nieuwe Gmail Labs-functies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.