20 tips om alles uit Facebook te halen

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 september 2018 08:58

facebook privacy
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 11: Tijdelijk dempen

Dankzij diverse meldingen blijf je precies op de hoogte van alle reacties, nieuwe evenementen en vind-ik-leuks. Handig, maar wanneer je even iets geconcentreerd op de computer wilt doen, is enige rust wel zo prettig. Geen probleem, want je kunt alle Facebook-meldingen tijdelijk dempen. Klik rechtsboven op het wereldbolletje, waarna er een activiteitenoverzicht verschijnt. Via Dempen geef je aan hoe lang je geen desktopmeldingen wilt ontvangen, bijvoorbeeld vijftien minuten of 24 uur. Klik ter bevestiging op Opslaan. Zet je bepaalde mededelingen liever helemaal uit? Via Instellingen / Meldingen pas je de notificatieopties naar eigen inzicht aan.

Tip 12: Nieuwsoverzicht

Van bepaalde personen en bedrijven wil je wellicht geen enkele update missen. De dierbaarste familieleden en favoriete organisaties krijgen desgewenst voorrang in het nieuwsoverzicht, zodat je deze berichten als eerste te zien krijgt. Log met een computer in op je Facebook-account en klik aan de linkerkant achter Nieuwsoverzicht op het pictogram met de drie puntjes. Via Voorkeuren bewerken verschijnt er een nieuw dialoogvenster waarin je kiest voor Geef aan van wie je het eerst berichten wilt zien. Klik in het overzicht de gewenste namen aan. De belangrijkste personen en bedrijven staan nu gemarkeerd met de term Als eerste weergeven. Sluit ten slotte af met Klaar.

Tip 12 Je bepaalt zelf welke updates in het nieuwsoverzicht voorrang krijgen¬.

Tip 13: Herinneringen (1)

Facebook schotelt zijn gebruikers automatisch herinneringen voor van vroeger, welke je eventueel opnieuw kunt delen. Als je niet op deze meldingen zit te wachten, zet je ze eenvoudig uit. Surf hiernaartoe en log zo nodig in met je accountgegevens. Wellicht zie je enkele berichten van vroeger staan. Klik rechtsboven op Meldingen en geef met Geen aan dat je geen notificaties meer wilt ontvangen.

Tip 14: Herinneringen (2)

Misschien word je aan bepaalde data of personen liever niet herinnerd. Denk bijvoorbeeld aan momenten die je met een ex-partner hebt beleefd. Facebook houdt daar desgewenst rekening mee. Open deze webpagina en kies voor Voorkeuren. Klik achter Mensen op Bewerken en voer de namen van de betreffende personen in. Je sluit het venster daarna met Opslaan. Eventueel kun je ook een specifieke periode in het verleden aanwijzen, zodat je hiervan geen herinneringen meer ontvangt. Klik achter Datums op Bewerken en kies voor Datums selecteren. Nadat je een begin- en einddatum hebt ingevuld, bevestig je met Klaar / Opslaan.

Tip 14 Misschien wil je van een periode in het verleden geen herinneringen ontvangen.
Je voorkomt eenvoudig dat Facebook slechte herinneringen uit een ver verleden laat zien

Tip 15: Leeslijst maken

Kom je op Facebook een wat langer bericht tegen, dan heb je niet altijd tijd om de volledige post te lezen. Om te voorkomen dat je het bericht later niet meer kunt terugvinden, bewaar je het item in een soort leeslijst. Klik of tik achter een post op het pictogram met de drie puntjes en kies vervolgens voor Bericht opslaan. Je vraagt een overzicht met bewaarde berichten, links, evenementen, foto’s en video’s gemakkelijk op. Bij gebruik van een computer klik je aan de linkerkant van het nieuwsoverzicht op Opgeslagen. In de mobiele app open je eerst het menu en tik je op Opgeslagen om de leeslijst te openen.

Tip 15 Interessante pots bewaar je in een leeslijst, zodat je ze later kunt bekijken.

Tip 16: Select gezelschap

Je bepaalt helemaal zelf of je een Facebook-post voor iedereen openbaar maakt of alleen met vrienden deelt. Ga je nog een stapje verder, dan kun je statusupdates zelfs met een select vriendengroepje delen. Voeg op reguliere wijze een bericht, foto of video aan je Facebook-profiel toe. Facebook geeft standaard aan dat alleen Facebook-vrienden de post te zien krijgen. Klik of tik achter Vrienden op het kleine pijltje en kies voor Meer of Meer weergeven. Via Specifieke vrienden of Bepaalde vrienden geef je aan welke personen de statusupdate mogen zien. Bevestig tot slot met Wijzigingen opslaan of Klaar.

Tip 17: Minder verzoeken

Helaas circuleren er op Facebook allerlei nepprofielen die Jan en alleman vriendschapsverzoeken sturen. Ontvang je ook geregeld vriendschapsverzoeken van onbekende vaak wonderschone dames? Grote kans dat iemand met valse bedoelingen je in de val probeert te lokken. Je voorkomt op een eenvoudige manier dat je dergelijke verzoeken ontvangt. Navigeer met een computer naar Instellingen / Privacy en klik achter Wie kan je vriendschapsverzoeken sturen op Bewerken. Wijzig de instelling van Iedereen naar Vrienden van vrienden. Als alternatief kun je deze optie ook in de instellingen van de mobiele app wijzigen.

Tip 17 Wie veel uitnodigingen van nepprofielen ontvangt, doet er goed aan om de privacy-instellingen aan te passen.

Tip 18: Derde partijen

Talloze websites en mobiele apps bieden de mogelijkheid om jezelf via een Facebook-account te registreren. Denk bijvoorbeeld aan Spotify, Funda en Netflix. Daarmee geef je deze derde partijen toegang tot allerlei gegevens uit je Facebook-profiel. Je vraagt eenvoudig een lijstje op met de apps en websites die verbonden zijn met jouw sociale account. Open op een computer, tablet of smartphone het onderdeel Instellingen en navigeer naar Apps. Bij het gedeelte Aangemeld via Facebook zie je om welke derde partijen het gaat. Wil je de toegang voor bepaalde bedrijven blokkeren? Vink deze apps en websites aan en bevestig bovenaan tweemaal met Verwijderen.

Tip 19: Snelkoppelingen

In Facebook zijn er snelkoppelingen zichtbaar, zoals groepen waarvan je lid bent of pagina’s die je hebt aangemaakt. In het geval van een computer vind je ze op de nieuwsoverzicht-pagina aan de linkerkant. Gebruik je een mobiele app, dan tref je deze snelkoppelingen aan in het menu. Via Bewerken wijzig je dit onderdeel naar eigen inzicht. Kies bij een ongewenste snelkoppeling voor de optie Verborgen in snelkoppelingen om de verwijzing te verwijderen. Je zet snelkoppelingen eventueel ook vast aan de bovenkant. Bevestig als laatste met Opslaan of Klaar.

Tip 19 Snelkoppelingen die je nooit gebruikt, kun je het beste verbergen.

Tip 20: Marketplace

Vorig jaar introduceerde Facebook zijn eigen Marktplaats in Nederland. Hier neem je een kijkje. In de mobiele app tik je op het middelste pictogram met het marktkraampje om deze functie te openen. Er verschijnen enkele suggesties in beeld. Gebruik de filters bovenaan om te sorteren op afstand, categorie en prijs. Verder kun je natuurlijk ook een beroep doen op de zoekfunctie. Uiteraard staat het je vrij om zelf spullen via Marketplace aan te bieden. Kortom, een geduchte concurrent voor Marktplaats.nl.

Tip 20 Veel verkopers uit je omgeving weten hun weg naar Marketplace al te vinden.

0 Reactie(s) op: 20 tips om alles uit Facebook te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.