22 genres, 22 tracks, altijd de nieuwste muziek

Door: Robin Smit | 28 november 2011 12:11

Apps & Software

22tracks is een app die je op een leuke manier kennis laat maken met nieuwe muziek. In de app zijn 22 playlists in verschillende genres te vinden. In elke playlist staan 22 tracks die zijn uitgekozen door DJ's uit Nederland en België die veel kennis hebben van het betreffende genre.

Van "metal" tot "relax" en "worldgroove" tot "techno", 22tracks heeft binnen bijna elk genre muziek te bieden. Hierbij is het erg leuk dat de aangeboden tracks van relatief kleine artiesten zijn. Zo is 22tracks echt een app die het goed mogelijk maakt om nieuwe tracks en artiesten te leren kennen.

Doordat de app zich voornamelijk focust op kennismaken met nieuwe muziek, is 22tracks helaas minder geschikt om echt als muziekspeler te gebruiken. De geluidskwaliteit is helaas erg slecht en het is ook niet mogelijk om een nummer iets door te spoelen. Vooral de geluidskwaliteit is erg vervelend. Als dit zou worden verbeterd, zou de app ook kunnen worden gebruikt voor het dagelijks muziek luisteren.

22tracks was tot voor kort alleen te downloaden op iOS, maar is nu ook beschikbaar op Android. De laatst genoemde versie is gratis te downloaden. iOS gebruikers moeten sinds kort betalen voor de app in verband met muziekrechten.

Conclusie

22tracks is een erg leuke app om kennis te maken met nieuwe muziek uit veel verschillende genres. Helaas is de geluidskwaliteit van de te beluisteren muziek erg slecht. Dit belemmert het gebruik van de app als dagelijkse muziekspeler.