22 handige tips voor Facebook

Door: Richard Veenstra | 25 augustus 2017 14:22

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

12 Foto’s verwijderen

Als je je foto’s in albums hebt ondergebracht, kun je gehele albums in één keer verwijderen. Ga naar je profielpagina en kies voor Foto’s. Klik op Albums en vervolgens op het tandwiel. Kies voor Album verwijderen en bevestig de actie. Alle foto’s, inclusief de commentaren worden nu uit het album verwijderd. Standaard albums zoals uploads van je telefoon en profielfoto’s kun je niet in één keer verwijderen. Hier moet je dan elke foto handmatig verwijderen door in de rechter bovenhoek voor Deze foto verwijderen te kiezen.

13 Chrome-extensie

Het is een tijdrovende klus om al je activiteit handmatig te verwijderen. Er is een manier om dit proces te versnellen, maar dit werkt niet helemaal perfect. Zorg dat je Chrome als browser gebruikt en installeer de extensie F____book Post Manager. Facebook is niet blij met deze extensie en probeert het uit de Chrome-shop te weren. Mocht de naam van de extensie weer eens veranderd moeten worden door de maker, zoek dan op de naam van de ontwikkelaar: htang.dev.

14 Activiteit verwijderen

Zodra je de extensie F____book Post Manager hebt geïnstalleerd, ga je in Chrome naar het Activiteitlogboek. Klik op het icoontje van de extensie en selecteer een periode achter Year en Month en klik op Delete. De extensie scant nu al je activiteit in deze periode en selecteert het. Als het daarmee klaar is, kies je bovenin voor Confirm to delete. Je zult merken dat lang niet alle activiteiten worden verwijderd. Je moet de extensie een paar keer per tijdspanne gebruiken om echt alles weg te halen.

15 Snelheid wijzigen

Je kunt het proces van F____book Post Manager iets beter laten verlopen door achter Speed een langzamere snelheid te kiezen. Als je niet hoeft te controleren welke activiteit weggehaald moet worden, kun je achter Prescan on Page ook het vinkje weghalen. Nu hoef je de actie niet te bevestigen en gaat het verwijderen sneller. Sommige activiteit blijft hardnekkig in het Activiteitlogboek staan, deze moet je dan handmatig verwijderen. Als je de extensie gebruikt, mag je niet in de pagina gaan scrollen of naar een andere pagina navigeren.

16 Informatie verwijderen

Je profiel is nu als het goed is een stuk leger. Om je persoonlijke informatie te verwijderen, ga je naar je profielpagina en klik je op Info. Kies een onderdeel en verwijder hier de inhoud door op het potloodje te klikken en voor Verwijderen te kiezen. Sommige onderdelen werken net even iets anders, bij Overzicht / Je contactgegevens en algemene gegevens bewerken moet je met je muis over de informatie bewegen voordat je een verwijder-optie ziet.

17 Mobiel verwijderen

Je telefoonnummer en e-mailadres verwijder je ergens anders. Klik op Instellingen / Mobiel en kies achter je telefoonnummer voor Verwijderen en Telefoon verwijderen. Je moet altijd een primair e-mailadres opgeven voor Facebook, maar als Facebook meerdere e-mailadressen van jou heeft, haal je deze weg bij Instellingen / Algemeen. Achter Contact klik je op Bewerken om de adressen weg te halen. Eventuele betaalgegevens verwijder je bij Instellingen / Betalingen / Accountinstellingen.

18 Voorkeuren instellen

Klik op het driehoekje bovenin en kies voor Voorkeuren voor nieuwsoverzicht. Hier kun je via een eenvoudig stappenplan precies kiezen wat je allemaal in je nieuwsoverzicht wilt zien. Klik op Prioriteren wie je het eerst wilt zien en selecteer vrienden of pagina’s van wie je berichten graag wilt tegenkomen in je overzicht. Je moet de actie bevestigen door op Klaar te klikken.

19 Toekomstige tags

Je hebt al je bestaande tags al verwijderd, maar om er in de toekomst voor te zorgen dat tags van anderen niet zomaar op je eigen tijdlijn zijn te zien, ga je naar Instellingen / Tijdlijn en taggen. Selecteer Hoe kan ik de tags die mensen toevoegen en de tagsuggesties beheren? Klik op Bewerken achter Tags controleren die mensen toevoegen... en schakel deze optie in. Nu moet je altijd een tag controleren voordat het op Facebook verschijnt.

20 Privacy instellen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alleen mensen die met jou bevriend zijn jouw informatie kunnen zien. Klik op het vraagteken en kies Privacycontrole. Hier doorloop je het stappenplan om precies te bepalen wie wat mag zien van jou. Wil je meer instellingen bewerken, klik dan op het vraagteken en kies voor Privacysnelkoppelingen. Hier vind je ook de optie Hoe zorg ik dat niemand me meer lastig valt? Voeg de naam of het e-mailadres in van een gebruiker die jou lastigvalt en deze persoon wordt geblokkeerd.

21 Deactiveren

Ben je alle instellingen bij langs gegaan, maar wil je achteraf toch liever je hele profiel deactiveren? Ga dan naar Instellingen / Algemeen / Account beheren en selecteer Bewerken. Scrol helemaal naar beneden, klik op de optie Je account deactiveren en geef je wachtwoord op. Op de volgende pagina moet je een reden kiezen. Wil je Messenger nog wel blijven gebruiken, laat dan het vinkje achter Messenger weg. Wil je nog uitgenodigd kunnen worden voor evenementen, dan moet je het vinkje achter Afmelden voor e-mails ook weglaten. Bij Instellingen / Meldingen / E-mailadres moet je dan wel aangeven welke meldingen je op je e-mailadres wilt ontvangen.

22 Verwijderen

Als je je account deactiveert, kunnen mensen je profiel niet meer vinden en zijn al jouw reacties op berichten tijdelijk weggehaald. Zodra je echter weer op Facebook inlogt, is je account binnen een paar seconden weer helemaal hersteld. Wil je helemaal weg van Facebook, ga dan hiernaartoe en klik op Mijn account verwijderen. Het kan tot 90 dagen duren voordat alles echt is verwijderd van alle Facebook-servers.

0 Reactie(s) op: 22 handige tips voor Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.