25 Facebook-tips

Door: Maikel Dijkhuizen | 28 juni 2010 10:02

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Met ruim vierhonderd miljoen leden over de hele wereld is Facebook een razend populaire sociale netwerksite. Sinds de dienst in de Nederlandse taal beschikbaar is, krijgt hij ook bij ons steeds meer bekendheid. Facebook is erg handig om het contact met buitenlandse kennissen en vrienden op peil te houden. Wij leggen alles over deze dienst uit!

1. Facebook

In Nederland kan geen enkele sociale netwerksite tippen aan Hyves, dat miljoenen gebruikers kent. Toch maken steeds meer mensen ook een Facebook-profiel aan. Hyves is voornamelijk geschikt om Nederlandse vrienden te zoeken en de dienst is dan ook uitsluitend in de Nederlandse en Engelse taal beschikbaar. Facebook ondersteunt echter tientallen talen, waardoor u ook buiten Nederland kunt worden gevonden. Erg nuttig als u veel buitenlandse contacten hebt!

Gebruik Facebook om op een leuke manier contact te houden met mensen die ver weg wonen.

2. Registreren

Voordat u Facebook kunt gebruiken, moet u eerst een account aanmaken. Surf naar facebook en vul onder Registreren alle tekstvelden in. Het is belangrijk dat u een werkend e-mailadres opgeeft. Als u klaar bent, klikt u op de knop Registreren. Typ bij Beveiligingscontrole in het volgende scherm de letters uit het kader over. Klik weer op Registreren. Open uw e-mailbox en bevestig uw Facebook-account, door op de link te klikken.

Typ de twee woorden over in het lege tekstveld.

3. Gegevens invullen

In het openingsscherm van de introductie hebt u de mogelijkheid om met behulp van uw e-mailadres vrienden uit te nodigen voor Facebook. Het is echter handiger om uw profiel eerst wat kleur te geven. Kies daarom Deze stap overslaan en vul op de volgende pagina gegevens in over uw opleiding, afstudeerjaar en werk. Dit helpt andere gebruikers om u snel te vinden. Klik op de knop Save & Continue. Er verschijnt nu een aantal suggesties voor mogelijke vrienden, die de dienst verzamelt op basis van de ingevulde gegevens. Eventueel voegt u mensen toe. Klik nogmaals op Save & Continue.

U voegt direct nieuwe vrienden toe die u van het werk of van school kent.

4. Profielfoto uploaden

Om uw profiel af te ronden, voegt u in de laatste stap van de introductie een profielfoto toe. Hierdoor kunnen andere gebruikers u gemakkelijk herkennen. Als u een geschikte foto op uw computer hebt staan, kiest u Upload een foto. Klik op Bladeren, navigeer naar de juiste locatie op de harde schijf, selecteer daar de gewenste afbeelding en kies Openen. De foto wordt vervolgens geüpload naar uw profiel. Houd er rekening mee dat het bestand niet groter mag zijn dan 4 MB. Beschikt u over een webcam? Dan kunt u ook kiezen voor de optie Maak een foto, om met behulp van het apparaatje een nieuwe profielfoto te maken. Sluit het venster met de knop Save & Continue.

Zorg voor een leuke profielfoto in Facebook.

5. Profiel uitbreiden

Nadat u naar aanleiding van de vorige tips wat basisgegevens hebt ingevuld, komt u terecht in het hoofdscherm van Facebook. Als gebruikers uw profiel bezoeken, komen ze echter weinig over u te weten, er zijn immers nog maar weinig gegevens over u bekend. Klik op de knop Profiel bewerken. Bij Algemene gegevens vult u zaken in zoals uw woonplaats, uw geloofsovertuiging en de buurt waar u opgroeide. Bevestig met Wijzigingen opslaan. Overigens hoeft u natuurlijk niet op elke vraag antwoord te geven, vragen waar u geen prijs op stelt slaat u gewoon over. Bij Persoonlijke gegevens geeft u uw interesses aan, zoals muziek, films en boeken. Verder kunt u informatie over opleiding en werk toevoegen. Klik tot slot op de knop Wijzigingen opslaan.

Voeg persoonlijke gegevens toe aan uw profiel.

0 Reactie(s) op: 25 Facebook-tips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.