2K Games plakt releasedatum op BioShock Infinite

Door: Elmar Rekers Elmar | 01 maart 2012 14:03

Apps & Software

Uitgever 2K Games maakt donderdag bekend dat BioShock Infinite in oktober wereldwijd beschikbaar zal komen. Europese gamers kunnen vanaf 19 oktober met de mysterieuze shooter aan de slag.

BioShock Infinite is inmiddels al vier jaar in ontwikkeling en wordt gezien als een van de grootste games van 2012. Ontwikkelaar Irrational Games, welke ook de eerste BioShock uit 2007 voor zijn rekening had genomen, legt momenteel de laatste hand aan Infinite.

Overtreffen

"Direct na de eerste BioShock hadden we al ideeën over de manier waarop we het origineel wat betreft omvang en ambitie konden gaan overtreffen", stelt game director Ken Levine van Irrational. "BioShock Infinite is het enige waar we ons de afgelopen vier jaar mee bezig hebben gehouden."

In BioShock Infinite kruipt de speler in de huid van Booker DeWitt en de game speelt zich af in de zwevende stad Columbia, ver voor de gebeurtenissen uit de eerste BioShock. BioShock Infinite zal vanaf 19 oktober beschikbaar zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc.