De 3 beste alternatieven voor Evernote

Door: Martin Gijzemijter | 26 oktober 2016 07:15

How To

Evernote is typisch zo’n programma dat je adoreert of verguist, er lijkt niet echt een middenweg te zijn. Maar of je het programma nu handig vindt of niet, je zult er sinds kort flink meer voor moeten betalen door een wijziging in het prijsbeleid, hetgeen betekent dat ook de fans van het programma op zoek gaan naar goede multiplatform-alternatieven voor Evernote. Gelukkig zijn die er en wij lichten er drie voor je uit.

01 Microsoft OneNote

Weinig programma’s zijn zo uitgebreid en veelzijdig als Evernote en dat is tegelijkertijd het zwakke punt van het programma, want niet iedereen wil al die functies of is bereid er flink voor te betalen. Val je in die laatste categorie, maar wil je wel een programma dat vrijwel alles kan wat Evernote kan, dan is Microsoft OneNote een fantastisch alternatief. Net als in Evernote kun je voor ieder project een apart notitieboekje aanmaken, waarbij het heel handig is dat je intern tussen de verschillende documenten kunt linken. Handgeschreven notities, afbeeldingen, het programma kan ze allemaal omzetten in bewerkbare tekst, net als Evernote. En de prijs? Nul euro. Lees ook: Hoe haal je het optimale uit Evernote?

OneNote werkt natuurlijk ook prima op Windows-computers.

Microsoft OneNote is beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.

02 Google Keep

Als je naar iets op zoek bent dat niet zo belachelijk veel functies heeft als Evernote, maar je wél in staat stelt om je gedachten goed op (het digitale) papier te krijgen, die te delen met anderen, en te voorzien van verschillende elementen, zoals afbeeldingen, checklists enzovoort, dan is Google Keep een fantastisch (en eigenlijk zelfs beter) alternatief. Het uiterlijk is wel even wennen, want het is een geheel andere ervaring, maar juist het feit dat je alles in één oogopslag kunt zien, maakt Google Keep zo handig. Je maakt ook hier notitie(boekje(s)) aan, en dankzij het gebruik van felle kleuren en duidelijke lettertypen, maak je in no-time handige sheets. Google Keep is wat dat betreft echt wel onze favoriet en ook dit programma is helemaal gratis.

Google Keep is een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan Evernote.

Google Keep is beschikbaar voor Android en iOS.

03 Simplenote

Is ook Google Keep je nog te uitgebreid en wil je echt gewoon alleen maar een manier hebben om eenvoudig notities vast te leggen en te synchroniseren op verschillende platformen, dan is Simplenote voor jou gemaakt. Het programma biedt vrijwel geen extra functies en dat is dan ook z’n kracht. Geen checklists, geen genummerde lijsten, puur tekst, maar wél met de mogelijkheid tot wat opmaak. Orde in de chaos kun je scheppen door tags toe te voegen aan je notities en door de zoekfunctie te gebruiken, maar uitgebreider dan dat is de app ook niet. Ook Simplenote is volledig gratis.

Ben je voor minimalisme, maar wil je wel multiplatform-synchronisatie? Ga dan voor Simplenote.

Simplenote is beschikbaar voor Android en iOS.

0 Reactie(s) op: De 3 beste alternatieven voor Evernote

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.