3 dingen die je nog niet wist over WhatsApp

Door: Martin Gijzemijter Martin | 19 februari 2014 08:02

Apps & Software

Hoe je met WhatsApp moet chatten, hoeven we niemand uit te leggen, dat werkt echt kinderlijk eenvoudig. Maar het programma bevat daarnaast veel meer functies dan de meeste mensen weten. We hebben er al eens eerder drie voor je op een rij gezet en doen dat nu nogmaals.

Bewaarde afbeeldingen

Er is geen makkelijkere manier om afbeeldingen te sturen naar een andere smartphone-bezitter dan met WhatsApp. Wanneer je een foto stuurt die een ander niet mag zien, bijvoorbeeld van een verjaardagscadeau, dan kun je die foto natuurlijk direct daarna verwijderen. Maar wist je dat de foto dan nog niet van je telefoon verdwenen is?

Wanneer je in WhatsApp een chatgesprek opent en vervolgens drukt op de naam van de contactpersoon bovenin (links naast de foto) dan kom je terecht bij de opties voor dit gesprek. Wanneer je nu drukt op Bekijk alle media, kun je alle foto's zien die je in dit gesprek met deze persoon hebt uitgewisseld. Wil je dat voorkomen? Gooi dan het hele gesprek weg, dan worden de afbeeldingen ook niet meer bewaard.

Foto's verwijderd? Weet je het zeker?

Video's forwarden

Wanneer je een leuke video om te delen hebt, dan wil je die waarschijnlijk naar méér dan één persoon sturen. Maar wat als je niet op wifi zit, dan is je databundel er natuurlijk zo doorheen. Maar dat hoeft niet. Want wist je dat je video's kunt forwarden binnen WhatsApp? Oftewel, je pakt de video uit het ene gesprek en plaatst hem door in een ander gesprek, zonder dat deze opnieuw geüpload hoeft te worden vanaf je telefoon. Je doet dat door een video te openen, op de knop Delen te drukken (vierkantje met pijltje naar boven) en vervolgens te drukken op Stuur via WhatsApp. Je kunt dan een ander gesprek selecteren waarin je de video direct plaatst. Dit kan dus ook een groepsgesprek zijn.

Je kunt een video Forwarden, dat scheelt je een hoop dataverkeer.

Ontvangen media bewaren

Het is natuurlijk superhandig dat WhatsApp foto's en video's die je ontvangt automatisch opslaat op je smartphone, maar dat kan ook heel onwenselijk zijn. Want als je in een groep zit met een aantal mensen, en een grapjas stuurt een wat minder geschikte foto die dan ineens in je Filmrol opduikt, dan is dat natuurlijk niet altijd handig. Zéker niet wanneer je kinderen hebt. Gelukkig kun je het eenvoudig uitschakelen. Ga in WhatsApp naar Instellingen, druk op Chatinstellingen en schakel Bewaar ontv. media uit. Je kunt nu nog wel afbeeldingen en video's opslaan, maar dan handmatig.

Het automatisch opslaan van foto's en video's kun je uitschakelen.