3 functies in Chrome die je nog niet kende

© PXimport

3 functies in Chrome die je nog niet kende

Geplaatst: 27 februari 2015 - 12:35

Aangepast: 14 december 2022 - 15:46

Martin Gijzemijter

Net als Firefox zit Chrome barstensvol functies waar je waarschijnlijk geen weet van hebt. Aan de ene kant is dat zonde, aan de andere kant is het een leuke verrassing om al die nieuwe functies te ontdekken. We lichten drie superhandige mogelijkheden voor je uit.

Rechtstreeks zoeken in sites

Stel je zoekt iets, en wilt weten of het beschikbaar is op je favoriete site (dat is natuurlijk ComputerTotaal.nl), maar je wilt niet eerst helemaal naar die site navigeren en daar de zoekopdracht uitvoeren. Dan is het goed om te weten dat je die opdracht rechtstreeks vanuit de Omnibox (de adresbalk die tevens dienst doet als zoekmachine) kunt opgeven.

Hiervoor dien je de betreffende site wel eerst toe te voegen aan je zoekmachines. Je doet dit door te surfen naar de betreffende site, te rechtsklikken op het zoekveld in die site en te kiezen voor Toevoegen als zoekmachine. Om nu te zoeken binnen ComputerTotaal.nl, zelfs wanneer je op een andere site bent, begin je met het typen van Computer (of het woord waarmee jouw gewenste domein begint) en druk je op Tab. Je ziet nu staan: 'Zoeken op computertotaal.nl'. Vul nu het zoekwoord in en druk op Enter en je wordt rechtstreeks naar de zoekresultaten gebracht.

 

© PXimport

Met een handig trucje kun je direct een zoekopdracht binnen een site uitvoeren.

Meerdere tabbladen tegelijk verslepen

Dat je tabbladen kunt verslepen binnen Chrome, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat je dat niet één voor één hoeft te doen? Oftewel je kunt meerdere tabbladen tegelijk verslepen. De manier waarop je dat doet is dezelfde als hoe je meerdere bestanden in Windows Verkenner versleept. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op de tabbladen die je wilt verslepen. Je kunt ze nu eenvoudig allemaal in één keer naar de juiste plek slepen.

 

© PXimport

Waarom stuk voor stuk verslepen als het allemaal in één keer kan?

Slepen om te zoeken

Een heel klein en eenvoudig trucje dat je uiteindelijk heel veel tijd zal besparen. Stel, je ziet iets op een webpagina en je wilt daarop zoeken in de Omnibox. Dan kun je de tekst selecteren, drukken op Ctrl + C, klikken in de Omnibox en vervolgens drukken op Ctrl + V. Maar erg efficiënt is dit niet. Zeker als je weet dat je ook gewoon de tekst kunt selecteren en naar de Omnibox kunt slepen. Dat scheelt je weer drie handelingen.

 

© PXimport

Tekst kun je naar de Omnibox slepen om erop te zoeken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten