3 functies in Word die je nog niet kende

Door: Martin Gijzemijter Martin | 19 maart 2015 15:03

Apps & Software

Waarschijnlijk ben je al vele jaren actief in Word en zegt Word Perfect je niet eens meer iets. Maar zelfs al ben je nog zo'n fanatieke gebruiker, er zullen altijd functies zijn waar je geen weet van hebt. We zetten drie van dit soort onbekende functie voor je op een rij.

Lint verbergen

Dat lint bovenin is superhandig, want het brengt je in no-time naar alle handige functies binnen Word. Het nadeel daarvan is dat het lint ook erg kan afleiden en dat is niet wat je wilt als je je even flink moet concentreren op je tekst. Gelukkig is er ook een toetsencombinatie om dat lint tijdelijk te verbergen. Druk op Ctrl + F1 en het lint verdwijnt. Met dezelfde toetsencombinatie haal je het lint weer terug. Lees ook: Hoe kom je voortaan aan je Word Cliparts?

Met een handig trucje kun je direct een zoekopdracht binnen een site uitvoeren.

Dubbelklikken voor brainstormen

Word leent zich van oudsher niet zo goed voor brainstormsessies, immers, tekst moet allemaal geordend zijn en je kunt niet zomaar midden in een pagina een woord plaatsen...toch? Dat is lange tijd inderdaad zo geweest, maar tegenwoordig is Word een stuk slimmer. Wist je namelijk dat je op een willekeurige plek in een Word-document kunt dubbelklikken en kunt beginnen met typen? Niets geen tabs of inspringingen, gewoon zelf bepalen waar je begint.

Door te dubbelklikken in een document bepaal je zelf waar je tikt.

Extra groot klembord

Het klembord is handig, maar het is wel irritant dat je maar één item per keer daarin kunt kopiëren. Dan is het goed om te weten dat je een uitgebreid klembord in kunt schakelen. Om dit te doen klik je in het tabblad Start op het kleine vierkantje met het pijltje naast Klembord. Er opent nu een Klembord-venster, en elke keer dat je nu iets kopieert, komt dat in dit klembord te staan. Je kunt zo maar liefst 24 items in het klembord bewaren.

Het uitgebreide klembord vergroot je productiviteit aanzienlijk.