3 keer gratis online fotobewerking

Door: Martin Gijzemijter | 18 april 2013 11:55

Review

Photoshop is een fantastisch programma, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Dan zijn er nog wat minder dure varianten zoals Paint Shop Pro en Photoshop Elements, maar ook die programma’s zijn niet echt goedkoop. Illegaal downloaden? Ben je gek, nergens voor nodig, er zijn namelijk fantastische online alternatieven die je helemaal niets kosten.

Pixlr.com

Pixlr is een zeer fijne editor met als bijkomend voordeel dat er van makers ook een gratis app verschenen is voor Android en iOS. Fijn aan deze editor is dat hij is opgedeeld in drie delen: Pixlr Editor (geavanceerd), Pixlr Express (voor snelle handelingen) en Pixlr-o-matic (voor de wat speelsere effecten).

Pixlr.com is een fantastische app die enorm veel lijkt op Photoshop.

De opdeling is handig, omdat je precies de app kunt openen die bij je past. Pixlr Editor is het gedeelte dat nog het meest lijkt op Photoshop en geloof het of niet, er zullen weinig functies zijn uit Photoshop die je hier mist. Ongelooflijk dat dit zo snel en gemakkelijk online werkt en dat je er niets voor hoeft te betalen. Extra handig is dat je je afbeeldingen niet alleen lokaal kunt opslaan, maar ook rechtstreeks naar andere online diensten zoals Facebook of Flickr.

Fotoflexer.com

Fotoflexer is lang niet zo uitgebreid als Pixlr, in de zin dat de interface in niets lijkt op wat je gewend bent in Photoshop. Dat gezegd hebbende, is Fotoflexer juist wel een hele fijne app voor mensen die niet eerst een handleiding uit hun hoofd willen leren voordat ze een beetje mooi eindresultaat kunnen creëren met betrekking tot hun foto’s.

De interface is heel prettig ingedeeld, waarbij de tabbladen precies aangeven wat je ermee kunt doen (Effects, Decorate, Animations, enzovoort). Ook de knoppen onder ieder tabblad laten zich zonder enige uitleg bedienen en dat maakt Fotoflexer zonder twijfel de meest gebruiksvriendelijke dienst uit deze lijst. Nadeel is daardoor wel dat je er dus iets minder mee kunt dan met Photoshop en Pixlr, maar het mooie van gratis is dat je gebruik kunt maken van beide diensten voor verschillende soorten klussen.

Fotoflexer is iets minder geavanceerd, maar wel ontzettend gebruiksvriendelijk.

iPiccy.com

iPiccy is de minst geavanceerde foto-editor uit deze lijst, maar tegelijkertijd ook de dienst waarmee je het snelste een aantal effecten los kunt laten op je foto’s. Het is namelijk letterlijk een kwestie van foto uploaden, filter toepassen en opslaan.

Dat het zo eenvoudig is, komt omdat deze dienst louter bestaat uit voorgedefinieerde effecten. Je moet dan denken aan zaken als contrast aanpassen (maar dan niet met een schuifregelaar, maar met een kant en klare instelling), rode ogen verwijderen enzovoort. Voor wie echt zelf wil bepalen hoe de foto er tot in detail uitziet is iPiccy absoluut te eenvoudig, maar wil je echt snel grote hoeveelheden foto’s van een fraai uiterlijk voorzien, dan is iPiccy de dienst voor jou.

Wil je echt quick en dirty een waslijst foto’s verfraaien? Ga dan voor iPiccy!

0 Reactie(s) op: 3 keer gratis online fotobewerking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.