3 slimme manieren om bestanden te delen

© PXimport

3 slimme manieren om bestanden te delen

Geplaatst: 11 april 2016 - 03:18

Aangepast: 14 december 2022 - 12:06

Redactie ID.nl

Als je meer dan één computer hebt, wil je misschien weleens wat gegevens uitwisselen of delen, bijvoorbeeld een paar bestanden of een stukje tekst. Dit is voor veel mensen lastiger dan het zou moeten zijn. We bespreken een paar handige trucjes om het snel voor elkaar te krijgen.

Stap 1: Chatten

Om een tekst van bijvoorbeeld je pc naar je laptop te sturen, grijpen veel mensen naar een mailprogramma. Handiger werkt http://chatbyip.appspot.com. Open de website op je computer. Je krijgt direct een bijnaam toegewezen, bijvoorbeeld 'HappyAnimal'. Zodra je op je andere computer de site opent, kun je berichtjes uitwisselen. Leuk detail is dat de dienst ook werkt in een kantooromgeving waar je niet zomaar een chatprogramma mag installeren. Als je systeembeheerder de website niet heeft geblokkeerd, kun je de dienst gebruiken. Lees ook: De 9 beste gratis clouddiensten onder de loep.

 

© PXimport

De chatdienst van http://chatbyip.appspot.com werkt direct vanuit je browser en maakt communicatie mogelijk tussen alle apparatuur in hetzelfde netwerk.

Stap 2: Bestand via netwerk

Om bestanden uit te wisselen tussen computers in hetzelfde netwerk, kun je een Windows Thuisgroep instellen. Hoewel dit redelijk eenvoudig werkt kan het altijd makkelijker! Wil je incidenteel een bestandje versturen, dan heeft www.sharedrop.io alles in huis. Open de website op twee computers. Je krijgt een soort radarscherm te zien met hierin jezelf (You) en een andere computer. Klik op een andere computer en kies het bestand dat je wilt versturen. Op de andere computer moet het bestand geaccepteerd worden, waarna het bestand binnenkomt.

Stap 3: Bestand via internet

Als je de vorige tip handig vindt maar de andere computer niet binnen hetzelfde netwerk aanwezig is, kun je een online bestandskoerier inzetten. Wetransfer.com is de bekendste dienst op dit gebied. Een andere manier werkt via www.justbeamit.com. Open deze site en sleep het bestand dat je wilt versturen naar je browser. Klik op Create link om een link aan te maken. Deze link stuur je door naar de ontvangende partij. Hiermee kan het bestand direct van jouw computer worden gedownload. Zodra je je browser sluit is het bestand niet langer beschikbaar.

 

© PXimport

Gebruik www.justbeamit.com om bestanden realtime uit te wisselen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten