3 supertips voor Gmail

Door: robbin-ooijevaar | 20 januari 2016 07:52

How To

Gmail is misschien wel de populairste webmaildienst van dit moment. De opslagruimte, snelheid, zoekfunctie en bereikbaarheid zijn een pre. Minder bekend zijn de handige extra's die de dienst nog handiger maken. We brengen drie pareltjes onder je aandacht.

Stap 1: Ongedaan maken

Allereerst gaan we een bekende ergernis tackelen. Je besteedt aandacht aan een mailtje, leest het bericht drie keer door en vlak nadat je op Verzenden klikt zie je nog een foutje. Misschien ben je wel een bijlage vergeten? Geen probleem als je nu even een Gmail-instelling wijzigt. Klik op het icoontje met het tandwieltje en kies Instellingen. Ga naar de tab Algemeen en activeer Verzenden ongedaan maken. Kies bijvoorbeeld voor 10 seconden. Hiermee geef je jezelf even ruimte om na het verzenden de mail terug te halen.

Activeer de optie Verzenden ongedaan maken en je hebt altijd even bedenktijd om een verzonden mail terug te halen.

Stap 2: Later versturen

Boomerang for Gmail geeft de knop Verzenden de optie Send later. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat je berichten om 01:45 uur verstuurt. Uit dit tijdstip blijkt misschien dat je je werk niet helemaal onder controle hebt of geen privéleven hebt. Ook kun je dankzij deze uitbreiding Boomerang this activeren. Deze instelling werkt als een kattebelletje. Het bericht belandt bijvoorbeeld terug in je inbox als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een belangrijke vraag stelt aan een collega of mailt met een helpdesk.

Boomerang for Gmail werkt via een uitbreiding voor je browser. De dienst is niet gratis, maar in beperkte functionaliteit kosteloos te gebruiken. Dit houdt in dat je niet onbeperkt berichten kunt versturen met vertraging of terug kunt laten zetten in je inbox.

Dankzij Boomerang for Gmail kun je onder andere berichten laten versturen op een later tijdstip.

Stap 3: Anti-nieuwsbrief

Raakt jouw mailbox ook overvol met nieuwsbrieven en notificaties van sociale media? Met www.unroll.me kun je hier iets aan doen. De dienst controleert je e-mail en toont een lijst met nieuwsbrieven waar je op geabonneerd bent. Vervolgens kun je je met één muisklik afmelden of kiezen voor de optie Add to rollup. Hiermee meld je je niet af, maar krijg je één keer per dag/week/maand een overzicht van de nieuwsbrieven. Ook berichten van Facebook, LinkedIn en andere sociale media kun je dankzij unroll.me eenvoudig de mond snoeren.

Dankzij unroll.me kun je je snel afmelden van nieuwsbrieven die je mailbox vervuilen.

3 Reactie(s) op: 3 supertips voor Gmail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 januari 2016 16:44 Anoniem
  bedankt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 januari 2016 11:17 Anoniem
  mooi gouden tips heb ik wat aan en andere hoop ik ook.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 januari 2016 14:50 Anoniem
  Vooral op boomerang zat ik te wachten. Bedankt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.