3 tijdzones weergeven in de Windows-klok

© PXimport

3 tijdzones weergeven in de Windows-klok

Geplaatst: 17 september 2014 - 10:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Martin Gijzemijter

Windows bevat soms handige functies die al jaren aanwezig zijn, maar waarvan we simpelweg geen weet hebben. Misschien heb je de wereldklok op je iPhone wel eens gezien en gedacht: waarom kan Windows zoiets niet? Windows kan dat wel degelijk, je moet alleen weten waar je de optie kunt vinden.

Het klinkt natuurlijk enigszins als een overbodige luxe: een wereldklok in Windows. Maar als je met je laptop vaak werkt in het buitenland, of gewoon in Nederland werkt maar met buitenlandse klanten, dan is het belangrijk om te weten hoe laat het is in die andere tijdzone. Dan is het dus goed om te weten dat je zo'n tijdzone kunt inschakelen in Windows.

Klik op de klok rechtsonder en vervolgens op Instellingen voor datum en tijd wijzigen in het venster dat verschijnt. Vervolgens verschijnt er een venster met drie tabbladen. Klik op het middelste tabblad Extra klokken. Dat tabblad zit er dus al jaren, maar wordt door de meesten van ons simpelweg nooit gezien, omdat de klok iets is waar weinig mensen instellingen voor willen aanpassen. Vervolgens kun je tot maximaal twee extra klokken weergeven, waarbij je zelf kunt aangeven welke tijdzones er precies moeten worden weergegeven.

 

© PXimport

In de instellingen voor datum en tijd kun je maximaal twee extra klokken toevoegen.

In eerste instantie lijkt er niets veranderd. Wanneer je rechtsonder kijkt zie je nog steeds gewoon één klok. Klik je hier echter op, dan verschijnt het venster met de analoge klok, waarin je nu drie klokken ziet, in plaats van twee. De namen van de klok zijn de namen die je zelf in kunt geven in het tabblad Extra klokken, zodat je ze wat makkelijker kunt herkennen.

 

© PXimport

Wanneer je nu op de tijd klikt rechtsonder, krijg je de klokken te zien die je hebt toegevoegd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten