3 tools voor het versturen van grote bestanden

Door: matthijs-van-den-broek | 05 november 2013 11:10

Apps & Software

E-mail inboxen kunnen tegenwoordig steeds grotere bestanden aan. Ga je over de 15 mb als attachment, dan ontstaan doorgaans wel problemen. We zetten 3 tools op een rij voor het versturen van grote bestanden. En we hebben nog wat tips over clouddiensten.

Attachment of cloud?

Werk je veel en vaak samen met dezelfde mensen, dan is het misschien veel gemakkelijker om helemaal niet te gaan mailen, maar een clouddienst in te schakelen met een gedeelde map. Denk daarbij aan Google Drive, Skydrive, Mega of Dropbox. Je kunt een gedeelde map aanmaken, en daar alles in zetten wat je wilt delen met specifieke ontvangers. Scheelt e-mail verkeer en het is overzichtelijk.

Veel van deze clouddiensten bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om met een link direct toegang te geven tot bestanden die in de cloud gedeeld zijn. Dat is in sommige gevallen misschien wel handiger, want je hoeft dan bestanden niet opnieuw te uploaden, terwijl je het bestand wel via een link kunt delen met mensen die geen gebruik maken van de dienst.

Voorbeeld: Google Drive

Als je bijvoorbeeld in Gmail een bestand wilt versturen dat groter is dan 25 MB, en je maakt gebruik van een attachment, word je automatisch omgeleid naar Google Drive. Het bestand begint met uploaden naar je Drive, in je mail krijg je als het uploaden voltooid is een linkje naar de locatie op jouw Drive dat je kunt delen. De ontvanger kan vervolgens het bestand previewen en daarna downloaden. Dat is allemaal wel wat geavanceerder dan het sec doorpompen van bestanden zonder preview-mogelijkheid.

Hieronder 3 diensten waar je gemakkelijk grote bestanden mee kunt versturen, in willekeurige volgorde.

1 WeTransfer

Een bekende dienst die er door de (gesponsorde) wallpapers ook nog eens mooi uitziet, is WeTransfer. Met WeTransfer is het mogelijk om bestanden tot 2GB gratis te versturen. Het installeren van software, registreren en of inloggen is allemaal niet nodig.

Pluspunten

- Gratis

- Gemakkelijk in gebruik

- Downloadbevestiging ontvanger

- Plus-account (betaald)

Minpunten

- Grotere bestanden dan 2 gigabyte gratis niet mogelijk

- Houdbaarheidsdatum bestanden soms wat kort[/list]

2 Hightail

Hightail heette in een eerder leven YouSendit; een uitwisselingsdienst voor bestanden die al wat langer bestaat. De dienst is getransformeerd in een cloudplatform maar heeft nog wel de basisfunctionaliteit behouden: het versturen van grote bestanden. Je kunt die bestanden nu gemakkelijk terugvinden in een map die in de cloud hangt, en vanuit die map kun je het bestand opnieuw versturen, wijzigen, een link naar het bestand ophalen (om naar anderen te versturen). In deze map kun je ook een preview bekijken, wat erg handig is. De dienst is niet gratis, maar als je gaat upgraden kom je voor 14,99 in een abonnementsvorm met ongelimiteerde opslag.

Pluspunten

- Overzichtelijk en veel mogelijkheden

- Gratis proefperiode

- Handige preview-mogelijkheid[/list]

Minpunten

- Geen gratis dienst

- Bestanden versturen tot 250 mb (gratis)

- Registratie verplicht voordat je aan de slag kunt

3 MijnBestand.nl

Waarom moeilijk, als het ook gemakkelijk kan. Op MijnBestand.nl (van de makers van fotodienst MijnAlbum.nl) kan je gemakkelijk bestanden tot 1 gigabyte versturen. Je kunt gemakkelijke meerdere ontvangers instellen per bestand, ook het bijvoegen van tekst behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je, als je dat wilt, je bestand gelijk delen via sociale media.

Pluspunten

- Gratis

- Directe social media integratie

- Geen registratie

- Gemakkelijk en snel in gebruik[/list]

Minpunten

- Design: wel erg basic

- Bestandsgrootte van 1 gigabyte is misschien karig[/list]

2 Reactie(s) op: 3 tools voor het versturen van grote bestanden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 november 2013 11:00 Anoniem
  Ik mis Kicksend, ook heel goed en gratis…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 mei 2015 08:45 Anoniem
  When some one searches for his necessary thing, so heshe desires to be available that in detail, thus that thing is maintained over here. eakfaeeadkbkdbag
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.