Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

31 apps voor Facebook

Door: | 29 juni 2011 10:23

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Facebook is het grootste sociale netwerk ter wereld. De mogelijkheden ervan zijn in de loop van de tijd flink uitgebreid. Net als smartphones kunt u Facebook 'uitbreiden' met allerlei applicaties. We hebben voor u een selectie gemaakt van de beste, handigste en grappigste apps.

Account

Voor dit artikel gaan we ervan uit dat u reeds een account bij Facebook hebt. Het 'installeren van een app' is een kwestie van de links in dit artikel volgen en klikken op de knop Allow (Toestaan) als u de app wilt installeren. Als u een app wilt verwijderen, klikt u op uw Facebookpagina in de linkerkolom op het kruisje voor de app en daarna op Remove and Block.

1. Top Mutual Friends

Veel apps op Facebook zijn niet meer dan 'aardigheidjes'. Dit is er ook een: als u deze app installeert, ziet u met wie van uw connecties u de meeste overlap hebt met betrekking tot uw vriendenkring. Ga naar Top Mutual Friend en klik op Allow (Toestaan). Klik vervolgens op Calculate en er wordt berekend met wie u de meeste vrienden deelt. U kunt deze informatie vervolgens eventueel delen op uw prikbord.

Top Mutual Friends laat zien met wie u de meeste vrienden 'deelt'.

2. Friends Stats

Friends Stats biedt een aantal handige filtermogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel van uw vrienden van het vrouwelijk geslacht zijn. Vervolgens kunt u filteren op de relatiestatus en de verblijfslocatie. Wilt u weten wie van uw vrienden getrouwd is, wie er verloofd is of wie er net weer single is geworden? Dan is Friends Stats een handige tool.

Met Friends Stats kunt u uw vrienden filteren, bijvoorbeeld om te zien wie er verloofd is.

3. my Friend Map

Met my Friend Map kunt u in één oogopslag zien waar uw vrienden zich bevinden. Als uw browser vraagt of u toestemming wilt verlenen om te laten zien waar u bent, moet u op Toestaan klikken, anders werkt het niet. Vervolgens ziet u miniatuur- afbeeldingen van uw vrienden afgebeeld op Google-kaarten.

Zie snel waar uw vrienden zijn, met my Friend Map.

4. Where are my Friends

Een met my Friend vergelijkbare app is Where are my Friends waarmee u ook anderen op de kaart kunt zien. Deze app heeft, overigens net als de vorige, natuurlijk alleen nut als uw vrienden hem ook installeren. De vraag is daarbij of u wel wilt dat uw locatiestatus zichtbaar is, dus gebruik deze apps alleen als u dit geen probleem vindt. Uiteraard kunt u de app altijd weer verwijderen.

Net als de vorige app biedt ook Where are my Friends inzicht in de locatie van uw vrienden.

5. My Top Fans

Wilt u weten met wie u het meeste contact hebt op Facebook? Dan is My Top Fans dé app voor u. Klik op All Fans en daarna op Let's Start. Als u vervolgens op Toestaan klikt, wordt er berekend wie uw 'Top Fans' zijn. U krijgt de top 8 te zien en er wordt een collage gegenereerd met uw contacten en hun onderlinge connecties. U krijgt deze trouwens alleen te zien als u klikt op Publish and Save Image of op Just Publish. Als u met uw rechtermuisknop op de afbeelding klikt en kiest voor Openen in nieuw tabblad of Opslaan, kunt u de collage ook zien zonder dat u hem publiceert.

Zie wie uw 'Top Fans' zijn, oftewel de vrienden met wie u het meeste contact hebt.

0 Reacties op: 31 apps voor Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.