3D-bladeren door Firefox-tabs

Door: koen-vervloesem | 07 juli 2010 10:02

How To

Hebt u altijd al in een 3D-interface willen bladeren door uw openstaande websites in uw browser? In Firefox kan dit dankzij FoxTab, een extensie die een heus spektakel maakt van uw tabbladen.

FoxTab werkt op Windows XP/Vista/7, Linux en Mac OS X, maar uw computer moet de 3D-effecten natuurlijk aankunnen en u moet ook Adobe Flash Player in Firefox geïnstalleerd hebben. Na de installatie en een herstart van Firefox ziet u dat de add-on zich met een icoontje links naast de adresbalk genesteld heeft. Klikt u hierop, dan krijgt u alle openstaande tabbladen in een 3D-opstelling te zien. Klikt u op één van de getoonde websites, dan krijgt u dit tabblad te zien in de normale 2D-lay-out van Firefox. FoxTab neemt ook de toetsencombinaties Ctrl+Tab en Ctrl+Shift+Tab over, dus zo kunt u met enkele klikken in drie dimensies naar een nieuw tabblad navigeren.

In het venster van FoxTab kunt u de achtergrondkleur aanpassen en het perspectief van de 3D-weergave. U hebt ook de keuze uit zes lay-outs: Stack (de standaardweergave), Pagina Flow (te vergelijken met Cover Flow van Apple), Myyr (een muur waarop al uw tabbladen een plaats innemen), Rooster, Rij en Draaimolen. Door de kleur, het perspectief en de lay-out aan te passen, vindt u dus zeker een 3D-uiterlijk dat u aanstaat.

De lay-out Stack is een handige manier om door uw tabbladen te bladeren.

Bovendien gaat het bij FoxTab niet enkel om blingbling, maar is het erg nuttig om veel tabbladen te beheren: klikt u op het icoontje van het vergrootglas, dan kunt u een zoekterm ingeven en toont de 3D-weergave realtime de tabbladen waarvan de zoekterm in de titel voorkomt. En klikt u op het icoontje van de koffer, dan kunt u de tabbladen groeperen per website. Het FoxTab-venster biedt echter nog meer mogelijkheden. Standaard toont het de tabbladen die u open hebt staan, maar u kunt met dezelfde interface door de tabbladen navigeren die u recent gesloten hebt of uw Top Sites bekijken. De lay-out Myyr is ideaal voor dit laatste. Om een website aan uw Top Sites toe te voegen, rechtsklikt u gewoon op de pagina en kiest u Add To Top Sites.

Het gedrag en uiterlijk van de extensie is tot slot uitgebreid aan te passen in de opties. Zo kunt u sneltoetsen ingeven, de grootte van de verschillende lay-outs aanpassen en verfijnen hoe het filteren en groeperen werkt. Kortom, hebt u altijd heel wat tabbladen in uw browser openstaan en bent u nogal visueel ingesteld, dan is FoxTab een welkome aanvulling tijdens het surfen.

De lay-out Pagina Flow van FoxTab.

0 Reactie(s) op: 3D-bladeren door Firefox-tabs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.