5 alternatieven voor de Facebook-app

© PXimport

5 alternatieven voor de Facebook-app

Geplaatst: 27 maart 2014 - 09:06

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Joris Peterse

Na de laatste update van de mobiele app van Facebook kun je deze gerust als spyware classificeren. Je agenda, contactpersonen, locatie, wifi-netwerken, belgeschiedenis, sms'jes ... er is weinig dat niet bekeken wordt, vooral op Android. Gelukkig kun je ook zonder die app Facebook blijven gebruiken.

1. Meldingen

Als je de Facebook-app van je apparaat verwijdert, mis je misschien de gebeurtenismeldingen. Is dit het geval, zet dan de e-mailmeldingen in Facebook en op je apparaat aan en laat de e-mails in een aparte map van je Postvak IN binnenkomen.

 

© PXimport

2. Mobiele website

De mobiele website kent vrijwel dezelfde functionaliteit als de app. Open daarom in plaats van de Facebook-app gewoon de mobiele website. Als je een Android-toestel gebruikt, kun je daar eenvoudigweg ook een snelkoppeling naar maken als widget op je startscherm.

 

© PXimport

3. Alternatieve apps

Alternatieve Facebook-apps bieden vaak dezelfde of zelfs meer functionaliteit. Probeer anders eens Klyph (Android), Flipboard (Android, iOS) of Hootsuite bijvoorbeeld. Je logt bij deze apps gewoon in met je bestaande account.

4. DashClock Widget

De mobiele website is een fijn alternatief, maar de meldingen ontbreken. Met DashClock Widget en de bijbehorende Facebook-extensie zie je in een oogopslag meldingen in een Android-widget.

5. App Ops

Kun je toch geen afscheid nemen van de mobiele Facebook-app, snijd dan de toegang tot je persoonlijke gegevens af. Bij iOS word je netjes gevraagd of Facebook gebruik mag maken van bijvoorbeeld je locatie. Op Android 4.3 en hoger kun je App Ops gebruiken.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten