Bewerk foto's op Android met deze 5 handige apps

Door: redactie-computertotaal | 24 augustus 2016 14:44

How To

Vijf jaar geleden was het nog ondenkbaar, dat je je smartphone zou kunnen gebruiken om foto's te bewerken. Tegenwoordig draaien we daar onze hand natuurlijk niet meer voor om. We lichten drie goede apps voor fotobewerking voor Android uit.

Snapseed Mobile

Het magische woord, als het gaat om mobiele fotobewerking, is snelheid. Je hebt geen zin om op je smartphone (en / of tablet) een kwartier aan je foto te zitten pielen. Hoogstwaarschijnlijk wil je een leuke foto graag snel kunnen delen. Er is vrijwel geen betere app om dat mee te doen dan Snapseed Mobile voor Android. Lees ook: Wat is er nieuw in Android Nougat?

Met één druk op de knop kun je de foto verbeteren of een filter toepassen, maar je hebt ook de mogelijkheid om met behulp van schuifregelaars zelf het een en ander aan te passen, mocht je meer controle willen hebben. Geavanceerde fotobewerking hoef je wat dat betreft niet te verwachten, maar voor een snelle fix, zit je met Snapseed Mobile absoluut goed.

Snapseed Mobile biedt je de snelste manier om foto's te bewerken.

Adobe Photoshop Touch

Wil je meer kunnen doen dan alleen wat standaard verbeteringen, dan is het tijd om voor het mobiele pakket van Adobe te gaan, dat schuilgaat onder de naam Photoshop Touch. Laat je niet misleiden door de naam Photoshop, want dit programma, waarvoor je zo'n tien euro mag neertellen, is natuurlijk niet zo uitgebreid als z'n grote broer voor Windows en OS X.

Dat gezegd hebbende, is het wel degelijk een zeer uitgebreid programma, waar je niet alleen foto's mee kunt bewerken, maar zelf ook de meest prachtige grafische creaties kunt maken (mits je daarvoor het talent hebt uiteraard). Dat het geen spielerei is, bewijst het feit dat je foto's tot aan 12 megapixels kunt bewerken. Op je smartphone!

Duurder, maar ook veel uitgebreider, is Adobe Photoshop Touch.

Aviary

Maar kwaliteit hoeft niet perse een prijskaartje te hebben. Aviary is een app die je de belangrijkste functies van Photoshop ook geeft, maar dan helemaal gratis. Natuurlijk is de app niet zó uitgebreid, maar als je even snel een filter over je foto wil gooien of hem een beetje wil bijsnijden, is het een prima oplossing.

Het fijne aan Aviary is de mogelijkheid tot het (gratis) uitbreiden van de app. Zo kun je add-ons toevoegen voor onder meer stickers, kaders en overlays, waardoor je foto een persoonlijk tintje krijgt. Ook is het leuk om te spelen met de instellingen voor scherpte, diepte en contrast. Al met al heeft Aviary veel functies, zonder dat je er ook maar een cent voor neer hoeft te tellen.

Aviary heeft verschillende add-ons die je kunt toevoegen voor extra functionaliteit.

Pixlr

Pixlr is een van de bekendste gratis fotobewerkingstools voor Android. En dat is niet zonder reden. De app is erg handig in gebruik en doet qua functies niet onder voor andere gratis apps. Maar waar apps als Aviary en Photoshop vooral zijn gericht op hhet handmatig tweaken van de instellingen, wil Pixlr je juist zo veel mogelijk werk uit handen nemen.

Dat uit zich vooral in het scala aan filters dat je over je foto's heen kunt hangen. Op zichzelf zijn het er al veel, maar door te combineren, overlays toe te voegen of het 'canvas' van je foto aan te passen, kun je ontelbaar veel combinaties maken. Pixlr is vooral leuk als je de tijd hebt een en ander te proberen,maar dan is het ook echt zeer verslavend.

Oppassen, want Pixlr kan zeer verslavend werken.

Repix

Fotobewerking kan natuurlijk ook op een hele andere manier, bijvoorbeeld door je foto te veranderen in een artistiek kunstwerk. Repix is daar een fantastische app voor. Met je vinger (of als je de Note hebt, de S-pen) kun je over gedeelten van de foto 'schilderen' om zo je foto te veranderen in een schilderij. De app zelf is gratis, maar wil je volledig gebruik maken van de filters en effecten, dan kun je daarvoor een aantal extra packs kopen in de app. Een heerlijk creatieve manier om bezig te zijn met foto's.

Repix is vooral interessant als je een kunstzinnige foto wilt maken.

1 Reactie(s) op: Bewerk foto's op Android met deze 5 handige apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 september 2020 15:27 dirkvdw
    Pff…..
    In een nieuwsbrief van augustus 2020 een artikel uit 2016 plaatsen zonder update kan echt niet. Adobe Photoshop Touch bestaat al lang niet meer en is uit Play Store verwijderd,
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.