5 apps om toffe GIF'jes te maken op je iPhone

Door: richard-borgman | 21 juli 2016 10:41

How To

Leuke geanimeerde GIF'jes stelen vaak de show op internet: ze laden snel, spelen automatisch af en kunnen makkelijk op social media worden geplaatst. Met welke iPhone-apps kun je ze maken? We laten het je hier zien.

1. Gifnic

Giffer is een heerlijke simpele app die door het ingedrukt houden van een knop meteen een GIF'je maakt. Filters en teksten zijn snel toe te passen. Gifnic kost 99 cent, maar dan kun je wel overal een GIF'je van maken, en GIF's omzetten in video's zodat je ze ook op je iPhone kunt bekijken. Lees ook: Zo maak je Live Foto's met je iPhone 6s.

2. GifX

Met GifX voeg je een geanimeerde GIF toe aan een foto. Je kunt hem draaien, het formaat wijzigen en met een masker heel precies aangeven waar de bewegende GIF moet komen. Vooral bij foto's kan dit heel leuke resultaten opleveren. Wil je hem echt als GIF opslaan, dan moet je 0,99 euro betalen.

Met GifX voeg je spectaculaire effecten toe.

3. Giffer

Giffer is de app voor wie echt veel mogelijkheden wil. De app mag dan 2,99 euro kosten, maar heeft veel functies om de perfecte GIF te maken. Zo kun je frames kopiëren en zijn er 25 filters toe te passen. Ook teksten en randen toevoegen is een eitje.

5SecondsApp

4. Burstio

Burstio maakt gebruik van de burstopnames van de iPhone. Je gebruikt de foto's uit een serie foto's die je maakt als je afdrukt in de burststand. De betaalde app (€ 0,99) werkt dus alleen op de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

5. 5SecondsApp

5SecondsApp is een gratis manier om GIF'jes te maken. De werkt zowel met stilstaande foto's als met video's en kan omgaan met Live Foto's, de GIF-achtige manier om foto's een bewegend tintje mee te geven in iOS. Je hebt flink wat mogelijkheden om de GIF te editen, bijvoorbeeld door filters toe te voegen en of de volgorde van de losse frames aan te passen.

Let op: geanimeerde GIF'jes kunnen niet worden getoond in de Foto's-app. Vanuit een app als Gifnix kun je ze bijvoorbeeld wel per e-mail verzenden. In een e-mail worden ze correct getoond. Je kunt opgeslagen of gekopieerde geanimeerde GIF'jes ook toevoegen in de Notities-app.

0 Reactie(s) op: 5 apps om toffe GIF'jes te maken op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.